Selecteer pagina

Laatste nieuws

 

Bekerwedstrijd

Dubbeldam

18 sept. 2022
14.30
Spotpark Schenkeldijk

HZ'75

sep 16, 2022 | DD1-vb-2022-2023 | 0 Reacties

Voorbeschouwing Dubbeldam – HZ’75

DD1-vb-2022-2023 | 0 Reacties

In

Zondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander is HZ’75 uit Hooge Zwaluwe. Om 14.30 zal scheidsrechter Van Velthoven het startsein geven voor de laatste test alvorens de competitie start en daarmee de voorbereiding wordt afgesloten.

Dubbeldam begon het bekertoernooi sterk met een ruime zege op VCW. In de beginfase stonden paal en lat nog vaak de openingstreffer in de weg. Maar nadat Xander Staphorst Dubbeldam uiteindelijk op voorsprong bracht, liep de score gelukkig nog verder op. Jerry, nogmaals Xander en Mika zorgden voor een 4-0 eindstand. 

Afgelopen zondag zou een echte test worden voor Dubbeldam. Tegenstander Terheijden komen we ook in de competitie tegen. En Dubbeldam startte voortvarend en had al in de eerste minuut op voorsprong moeten komen, maar de doelman wist nog redding te brengen. De aanvallen volgden elkaar in rap tempo op, maar het was uiteindelijk Dubbeldam dat na iets meer dan een kwartier op voorsprong kwam. Uit een knap aangesneden corner van Youri de Bruijn kopte Jordy Wouters de 1-0 binnen

Lang konden we niet genieten van de voorsprong want door gebrek aan concentratie lag de gelijkmaker een goede minuut later er al in. De wedstrijd golfde op en neer en aan beide kanten waren er volop kansen, maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf. Na een kwartier in het tweede deel kwam Dubbeldam op achterstand. We moesten een resultaat halen aangezien Terheijden een week eerder met groot verschil HZ’75 had verslagen en dus wisselde trainer Ries Fok aanvallend. De opdracht werd voor Dubbeldam echter nog moeilijker toen Enzo 25 minuten voor tijd geblesseerd het veld moest verlaten en Dubbeldam alle wissels al had gebruikt. Met tien man bleef Dubbeldam de aanval zoeken en kansen aaneenrijgen. Uiteindelijk tekende Xander voor de gelijkmaker. Daarna kregen we zelfs nog kansen om met de volle buit naar huis te gaan, maar in blessuretijd wist Rick Pons tot twee keer toe met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt te voorkomen. Een gelijkspel was een terecht afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Van onze tegenstander is niet veel bekend. Vanaf 1996 speelden ze vijf jaar in de zesde klasse. Na opheffing van deze klasse promoveerden ze naar de vijfde klasse. Tot 2010 speelden ze op dit niveau en daarna gingen ze in de reserve klassen voetballen. De afgelopen jaren hebben ze onder andere in de competitie gespeeld tegen Dubbeldam 4 en 5. Nu hebben ze een sterkere selectie en gaan ze weer in de vijfde klasse spelen. 
De eerste bekerwedstrijd was een zware dobber voor het team uit Hooge Zwaluwe. Ze verloren uiteindelijk met maar liefst 0-16 van Terheijden. Afgelopen zondag wisten ze de schade beperkt te houden en stokte de teller bij 3-0 in het voordeel van VCW.

Related Articles

Related

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer