Selecteer pagina

Voorbeschouwing Dubbeldam – HWD

Voorbeschouwing Dubbeldam – HWD

Zondag staat de laatste thuiswedstrijd van 2017 op het programma. Deze dag komt HWD op bezoek aan De Schenkeldijk. Onze mannen zullen zich willen revancheren voor de teleurstellende nederlaag van afgelopen weekend tegen Charlois. Als de weersvoorspellingen echter uitkomen en wij sneeuw mogen verwachten, is de kans klein dat de wedstrijd door kan gaan.
Blessures
Zo aan het einde van de eerste seizoenshelft kampen vele spelers met pijntjes of zwaardere blessures. Zo zijn Noah Speelmeijer en Jeffrey Stam al geruime tijd uit de roulatie. In de uitwedstrijd tegen Pretoria R moest Rick de Graaf zich al vroeg laten wisselen en is sindsdien ook niet beschikbaar. Dennis Geschiere raakte in de derby tegen RCD geblesseerd. Na een voetballoze zondag sloeg hij de uitwedstrijd tegen Pretoria R over. In de topper tegen Virtus stond hij er wel weer. Nadat hij de assist had gegeven op de 3-1 van Jerry van Ingen moest hij zich toch weer laten wisselen en kon ook vorige week niet spelen tegen Charlois.
Schorsingen
Jurgen Abrahamse is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Virtus. Mocht hij in beroep gaan tegen de opgelegde straf dan zou hij toch beschikbaar zijn voor trainer Brasco Tuvaljevic.
HWD

HWD is een afkorting voor voetbalvereniging Het Witte Dorp. De club is op 1 januari 1930 opgericht. Momenteel speelt HWD zijn thuiswedstrijden op Sportpark Taludhoeve en in de Rotterdamse deelgemeente Overschie.
HWD speelt in witte shirts met rode broek en rode kousen.
Historie
De competitiestatistieken van HWD dateren vanaf 1952 toen men in de vierde klasse actief was. In de eerste jaren eindigden ze steevast in de middenmoot tussen plek vier en negen. Seizoen 1958-59 was daarin een uitschieter met een elfde plaats op de ranglijst. Heel opmerkelijk is dat daarna een gat valt van twintig jaar waarover geen gegevens bekend zijn.
In seizoen ’78-’79 wordt de draad weer opgepakt met een achtste plaats. Twee jaar later eindigen ze als elfde om weer een jaar later in 1982 de kampioensvlag te kunnen hijsen. Het avontuur in de derde klasse is slechts van korte duur want een jaar later degraderen ze weer naar de vierde klasse. In 1995 konden opnieuw de champagneflessen ontkurkt worden om een kampioenschap te vieren. Ook nu hebben ze niet lang van dit succes kunnen genieten want een jaar later keerden ze toch weer terug naar de vierde klasse. In het seizoen eindigde de ploeg ondanks drie minpunten toch op een derde plek en promoveerde naar de derde klasse. Na twee keer op een negende en een keer op de achtste plek te zijn beland, volgde in 2008 degradatie toen men elfde werd. Een jaar later volgde na een twaalfde plek opnieuw degradatie, maar men mocht in seizoen 2009-2010 toch in de vierde klasse uitkomen. Seizoen 2011-2012 was erg succesvol. HWD legde beslag op de derde periode en eindigde op de tweede plaats van de ranglijst. De Nacompetitie leverde echter geen plekje op in de derde klasse. Afgelopen seizoen werd HWD vijfde in de vierde klasse en mochten ze via een vervangende periodetitel toch meedoen aan de nacompetitie en met succes waardoor zij dit jaar uitkomen in de derde klasse D.
Beker
HWD kende een uitstekende start van het bekertoernooi met een 2-0 thuisoverwinning op vierdeklasser Wanica Star. Een week later op 10 september volgde een nipte nederlaag met 2-1 tegen zondag derdeklasser REMO.
Het bekertoernooi werd afgesloten met een 3-3 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen zaterdag vierdeklasser ASC.
Competitie

24-09-2017

FC IJsselmondeVV HWD6 – 1

01-10-2017

VV HWDFC Pretoria R5 – 2

08-10-2017

COALVV HWD5 – 2

15-10-2017

VV HWDVirtus2 – 4

22-10-2017

BesiktasVV HWD6 – 2

29-10-2017

MeeuwenplaatVV HWD4 – 2

05-11-2017

VV HWDCharlois0 – 1

19-11-2017

VV HWDBZC/Zuiderpark3 – 2

26-11-2017

Kethel SpalandVV HWD4 – 0

03-12-2017

VV HWDOHVV5 – 6

 
De elfde plaats van HWD geeft de krachten niet goed weer. Zij hebben al gespeeld tegen het hooggeklasseerde Virtus en Meeuwenplaat en zijn door beiden zeker niet weggespeeld. Beide wedstrijden eindigden in een 4-2 nederlaag. Tegen Charlois, de ploeg die afgelopen weekend Dubbeldam vloerde, verloren zij slechts met 1-0. Heel opvallend is ook de korfbaluitslag van afgelopen weekend toen met 5-6 van OHVV werd verloren. 

FC
1 Wesley2 08122017IJsselmonde – HWD
De ouverture van de competitie voor IJsselmonde was een thuiswedstrijd tegen het altijd stugge HWD. FC IJsselmonde begon sterk aan de wedstrijd en wist de tegenstander vast te zetten op de eigen helft. Dit resulteerde in veel balbezit, maar nog niet in echte kansen.
In de vierde minuut wist IJsselmonde de score te openen door een goede aanval vanaf de linkerkant die beheerst werd afgerond. Hierna pakte HWD de draad op en wist IJsselmonde terug te dringen. Echte kansen leverde dit niet op. FC IJsselmonde pakte het eigen spel weer op en liet de bal snel rond gaan. Dit leidde in de 34e minuut tot de 2-0. In de “dying seconds” van de eerste helft kwam ook de 3-0 nog op het scoreboard door een mooie tikkie-takkie aanval goed af te ronden.
Rust
Na de rust hetzelfde speelbeeld, IJsselmonde sterk aan de bal, die snel van man tot man ging. HWD kon daar weinig tot niets tegenover stelen, vandaar dat de 4-0 niet uitbleef uit wederom een goede aanval. Na de 4-0 verslapte het spel van IJsselmonde en kreeg HWD de kans om op de helft van IJsselmonde te ballen. In de 65e minuut werd de slappe houding afgestraft met een goal voor HWD 4-1. Ook op dat moment bleef HWD de partij die naar voren kwam en probeerde nog een doelpunt te forceren. Uit een aanval van HWD moest de doelman van IJsselmonde in actie komen om de 4-2 te voorkomen.
Hierna was IJsselmonde weer wakker en werd het goede spel weer op de mat gelegd. Uiteindelijk werd de stand opgevoerd naar 6-1. De mogelijkheden in de laatste 10 minuten om de score veel verder uit te bouwen waren legio. Helaas lukte het niet de score verder uit te bouwen. Een terechte overwinning van een goed collectief.
Bron: Voetbal Rotterdam
Meeuwenplaat – HWD
Meeuwenplaat heeft afgelopen zondag laten zien dat zij ook in mindere weersomstandigheden zeer verzorgd voetbal op de groene (kunst)mat ten toon kunnen spreiden. Ondanks dat de Meeuwenplaters tot twee maal toe op achterstand kwamen, was er geen spoortje van onbezorgdheid te zien bij de staf en spelers. Met geduld en prima verzorgd spel werd de druk op HWD opgevoerd hetgeen uiteindelijk ook de verdiende overwinning op leverde.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Hoogvlieters op achterstand. Binnen tien minuten zorgden een onoplettendheid in de verdediging, gecombineerd met een handsbal van de HWD spits (niet gezien door de arbiter) voor de 0-1 achterstand. Niet van slag, maar wel geïrriteerd door deze tegenslag gingen de Hoogvlieters op zoek naar de aansluiting. Deze liet niet lang op zich wachten, want na twintig minuten schoot Joeri Rombouts snoeihard de gelijkmaker binnen. Na een klein half uur spelen de kans op de voorsprong, maar de volley van Rombouts ging rakelings over. Vlak voor rust kwam HWD tijdens één van de spaarzame momenten op de helft van meeuwenplaat. Door een inschattingsfout van de harde wind kon de boomlange spits van HWD geheel vrijstaand in het lege doel koppen, en in plaats van met een voorsprong werd de kleedkamer opgezocht met een 1-2 achterstand.
Na rust een zeer gemotiveerd en geconcentreerd spelend meeuwenplaat. Binnen vijf minuten was het door goed doorzetten van Brian Reek, Gregory Ot die de gelijkmaker binnen tikte. Op zijn beurt bracht Gregory tien minuten later zijn broer Mitchel in stelling die de 3-2 liet noteren. De eindstand werd door Devon Hemmes een kwartier voor tijd bepaald op 4-2.
De eindstand had makkelijk groter kunnen/moeten zijn, maar een handsbal binnen de zestien, onderuitgehaalde speler door doelverdediger bleven beide onbestraft. Ook het aluminium van lat en paal werden nog diverse keren geraakt, echter doelpunten bleven uit.
Bron: Voetbal Rotterdam