Selecteer pagina

voorbeschouwing Dubbeldam – Gilze

voorbeschouwing Dubbeldam – Gilze

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
02/02Afgelast3e klasse2019 - 2020

Aanstaande zondag staat de eerste thuiswedstrijd van 2020 op het programma tegen een hele sterke tegenstander te weten vv Gilze.
In de eerste speelronde van het huidige seizoen speelden we in Gilze en anders dan de uitslag doet vermoeden, had Dubbeldam het heel erg lastig.
De eerste dertig minuten dicteerde Gilze de wedstrijd en was het een wonder dat wij niet op achterstand kwamen. Niet voor niets werd na deze wedstrijd onze doelman Roy de Graaf aangewezen als man of the match.
Na iets meer dan een half uur spelen profiteerde Dubbeldam van een foutje in de defensie van Gilze en strafte dit ook direct af. De tegenstander was hierdoor van slag en Dubbeldam sloeg een minuut later nogmaals toe waardoor we met een comfortabele voorsprong konden gaan rusten.

Na de onderbreking ging Gilze risico’s nemen om de aansluitingstreffer te forceren en kwamen we regelmatig onder druk te staan. Maar onze verdediging onder aanvoering van Dennis Stam stond goed en gaf geen krimp. Een kwartier voor tijd maakte Dubbeldam de 0-3 en hiermee was het verzet gebroken en de wedstrijd gespeeld. Heel eenvoudig liepen we daarna uit naar een 0-5 voorsprong. In de blessuretijd deed Gilze nog iets terug maar dit was zuiver voor de statistieken.

Inmiddels staat Gilze op de tweede plaats van de ranglijst op slechts twee punten van koploper Bavel.
Na de nederlaag tegen Dubbeldam verloor Gilze geen wedstrijd meer. Ze wonnen negen keer en speelden alleen tegen Bavel en de nummer drie van de competitie TSV Gudok gelijk. Ze hebben ook met +28 het beste doelsaldo van de gehele competitie. Met name het aantal doelpunten ligt met 44 extreem hoog.

Gilze is in tegenstelling tot Dubbeldam zeer sterk uit de winterstop gekomen. Daar waar Dubbeldam in Hank heel ongelukkig met 3-2 verloor, verpulverden zij sc Emma met maar liefst 8-0. Eerder dit seizoen wonnen ze met dezelfde cijfers de uitwedstrijd tegen RCD.

Op basis van de statistieken wordt Dubbeldam een kans van slechts 10% gegeven de drie punten aan de Schenkeldijk te houden. Ongetwijfeld zullen onze mannen erop gebrand zijn het tegendeel te bewijzen. De kans op een zege van Gilze wordt geschat op 76%, dus slechts 14% kans op een gelijkspel.

Dit seizoen scoort Dubbeldam gemiddeld 2,5 goal per wedstrijd terwijl Gilze op 4 goals per wedstrijd gemiddeld staat. Wij krijgen 2,2 doelpunten per wedstrijd tegen en Gilze slechts 1,4. Kortom een zware opgave voor Dubbeldam, maar wellicht kunnen we met de steun van vele supporters wederom stunten tegen deze sterke ploeg.

In seizoen 2011/2012 speelden we ook tegen Gilze en toen verloren we twee keer. Op eigen veld werd er nipt met 1-2 verloren met een doelpunt van Leroy Naaktgeboren, terwijl we met een 0-3 nederlaag terugkeerden uit Gilze.

Wij rekenen zondag weer op de steun van vele supporters!!