Onze sterren van het derde spelen voor de eerste keer dit seizoen een thuiswedstrijd. Eerder zouden ze in het bekertoernooi op de Schenkeldijk aantreden tegen IFC 3, maar de ploeg uit Ambacht trok zich terug uit de competitie.

Het bekertoernooi begon goed voor Dubbeldam 3 met een ruime zege op VCW, maar in de wedstrijd tegen Boeimeer ging het mis. Het derde zou met de ploeg uit Breda op Sportpark Heksenwiel gaan strijden om een plek in de tweede bekerronde. Helaas kampte Dubbeldam 3 met de nodige personele problemen waardoor nauwelijks een team op de been gebracht kon worden. Van een strijd was dan ook nauwelijks sprake en Dubbeldam 3 verloor met 5-1.

De competitie werd begonnen in Rijsbergen tegen VVR 3 en daar werden de punten meegenomen. Dubbeldam 3 won de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1.

Tegenstander Nieuw Borgvliet uit Bergen op Zoom is een volstrekt onbekende tegenstander waar niet eerder tegen gespeeld werd.
Nieuw Borgvliet nam met weinig succes deel aan het bekertoernooi dat ook voor hen maar twee wedstrijden telde.
Beide wedstrijden werden verloren. In de eerste speelronde was ODIO 3 op eigen veld met 4-3 te sterk voor Nieuw Borgvliet en in de derde ronde van de poule ging de ploeg in het Zeeuwse Souburgh met 3-1 onderuit.

Nieuw Borgvliet is wel de competitie goed gestart. Zij wonnen de eerste wedstrijd van het altijd lastige IFC met 4-3

 

Selectie Nieuw Borgvliet

Na de prachtige overwinning van vorige week in Rijsbergen tegen VVR moesten we vandaag dan eindelijk onze allereerste thuiswedstrijd. Dat is in bijna oktober rijkelijk laat.  De supporters zijn dan ook al weken bezig met de wedstrijd. Onder leiding van ere supporter Ries van Andel worden er al weken allerlei acties bedacht. De honger na een thuiswedstrijd was groter dan ooit. Al zou de dorst misschien nog wel groter zijn in veel gevallen…

De tegenstander was een grote onbekende.  Nieuw Borgvliet was namelijk de tegenstander. Nog nooit van gehoord was de meest gehoorde reactie gisterenochtend tot een uur of 12. Ze komen uit Bergen op Zoom. Dat was de enige info die wij hadden. Maar naar tegenstanders kijken doe we sowieso niet. Altijd uitgaan van onze kracht. Vertrouwen op de vastigheden. Uitgaan van onze eigen kracht. Zo doen we het al jaren. En kwaliteit komt altijd boven drijven.  

Het weer werkte niet erg mee de dagen voor de wedstrijd kwam het met bakken uit de hemel zetten en donderdag op de training leek het meer op waterballet dan op voetbal. Maar er is wel getraind! En dat is zeer positief. Weliswaar maar door 8 man. Maar dat is natuurlijk beter als niks. Of het goed is voor de sfeer binnen de groep is nog maar af te wachten. Jankovic deed zijn naam weer eer aan. Ten eerste kwam hij opdagen in zijn pyama. Wat opzich zelf al vreemd is maar oke. Vervolgens valt hij vrij snel door onkunde en disbalans in een plas waardoor hij binnen 4 minuten alleen maar kan praten over zijn natte broekje en de nadelen die daaraan gekoppeld zijn. Nee, Jespertje had het wederom niet erg naar zijn zin. Gelukkig kan hij daar altijd vrij snel overheen stappen en zodoende was hij het de laatste 3 minuten van de training alweer vergeten. 

Gelukkig waren er ook positieve dingen te melden en zo was vandaag Stefan “ Lionel Missi” De Meijer weer beschikbaar na zijn korte vakantie in Italie.  Zoals jullie allemaal gelezen hebben was hij daar druk doende met het volleren van gehaktballetjes. Iets wat je aan deze balvirtuoos wel kan overlaten natuurlijk.  Eenzame klasse zoals hij ballen weet te raken. Maar hierover later meer. 

Ook De Gnoe was weer terug van 3 weken hoogtestage in Drenthe.  Hij heeft zich hier vooral gericht op loopvermogen en mentale weerbaarheid. “ Ik heb dagelijks zo’n 8-10 km gelopen. 7,8 kilometer naar de koelkast maar dat moet je er maar niet bij vertellen,” Aldus de Gnoe.  Hij is er erg op gebrand dit seizoen meer doelpunten te maken dan zijn boezemvriend Ceta Bever. Goed om te zien dat hij er zo mee bezig is. “ Die bever kan alleen maar vrije trappen en penals maken joh en af en toe een intikkertje, legt de Gnoe uit. Maar daar kan die ook niks aan doen die jongen is niet ingeënt en loopt de 100 meter in 6 minuten. Die komt nog geen cornifeer voorbij. “ gaat de Gnoe door. 

Helaas is Errory nog niet fit genoeg om aan de wedstrijd deel te nemen. Wel is hij vandaag jarig. Hoe oud hij geworden is is voor een ieder een vraag. Cor en Connie (de makers van dit wrakje) kunnen er ook weinig zinnigs over zeggen. “ We hebben hem al een aantal keer in een labaratorium laten onderzoeken en ook daar tasten ze in het duister. Gezien zijn uiterlijk en tattoeages zou die niet ouder dan 35 kunnen zijn. “ Maar als ze dan gaan kijken naar zijn fysieke gesteldheid en sterkte van de botten en spieren gaan aflezen zou hij ook zomaar uit de eerste wereldoorlog kunnen stammen,” legt Connie met een snik in haar stem uit.  “ Dit is gewoon heel moeilijk. Je weet gewoon niet waar je aan toe bent. Ook met de taart op zijn verjaardag is het altijd maar gissen hoeveel kaarsjes hij mag blazen. “ Nou, gelukkig is dat door de dokter een tijd geleden aangeraden om gezien zijn blessuregevoeligheid niet meer dan 10 kaarsjes tegelijk uit te blazen want de kans dat hij een long of rib breekt is gezien zijn historie erg groot.” Legt Cockie uit de havuh uit. Wij willen namen Dubbeldam 3 Rory wel van harte feliciteren en hopen hem snel weer eens te mogen begroeten op de velden. Overigens mag je wel gewoon komen kijken he Rory. Daar staan geen boetes op ofzo. 

Dan over naar de orde van de dag. Voetbal. We zijn dus nagenoeg compleet en beginnen dan ook in de volgende opstelling. 

Soeteman, Rocco, Jeroen, Wappie en Jankovic achterin. Op het middenveld spelen Axel, Stefan, Schellenbach en Pietertje. In de spits staan Michel en Ceta Bever. 

Het is knap dat Nick uberhaupt aan de aftrap stond. Want hij zag eruit als een aangereden bever met lepra en bronchitus. Zijn stem klonk als een soort mix van een dronken wolf (in de hoogte) en een vastgelopen sirene. De alcoholwalm die hij met zich meedroeg was ook niet te ontwijken. Maar , zo zegt hij zelf, hij had het rustig aan gedaan. Fijn. Een fitte spits dus. 

De wedstrijd begon zoals we vorige week waren gestopt. De tegenstander had iets meer de bal en het was nu een kwestie van laten uitrazen. Er zaten een aantal snelle jongens bij die ook nog niet zo oud waren als de meeste fossielen van ons. Gelukkig wisten ze als ze eenmaal de bal hadden ook niet zo goed wat ze ermee moesten doen. Het ging aardig gelijk op dus in de beginfase. Er ging een hoop mis van beiden kanten maar we kregen wel wat kansjes in de loop van de eerste helft. Onder andere Michel en Nick kregen kleine kansjes maar wisten deze niet te verzilveren. Na een klein halfuurtje kwam de Gnoe erin voor Michel om wat te gaan forceren met de acties van de Gnoe. Hij had er duidelijk zin in. Als een jonge hinde slalomde hij door de defensie alsof ze er niet stonden. De befaamde lichaamsbewegingen en schaar kwamen eruit als nooit tevoren. 

De tegenstander wist ook even niet hoe ze hem moesten afstoppen en zo werd hij op onreglementaire wijze tegengehouden en kregen we een vrije trap op ene mooie plek rond de 16 meter. De keeper van de tegenstander leek voor de wedstrijd niet helemaal te beseffen op welk niveau hij zich bevond en deed een warming up waar Hans van Breukelen in zijn gloriejaren nog een puntje aan kon zuigen.  Hij nam zichzelf in ieder geval net zo serieus als Hansje dat doet. Veel verwachtingen dus bij zijn eerste echte klus. En wat bleek: hij kan er helemaal geen klote van! Want Nick schoot de bal weliswaar langs de muur, het was ook niet bepaald een kanonskogel die hij afvuurde. Maar wel doeltreffend. 1-0 dus. Een lekkere start. 

Hierna kregen we meer grip op de wedstrijd en kwamen er meer kansen. Met name de Gnoe kreeg een paar dotten van kansen. Een op een op Hansie wilde Dennis de bal over hem heen stiften. Echter kwam de bal maar 21 cm boven de grond uit en raakte Dennis behoudens een paar mollen niet veel.  

En dan Stefan. Vorige week blonk hij uit in afwezigheid en haalde hij toch verslag weer door andere zaken. Deze week was het echt de bedoeling om niet teveel over hem te schrijven maar hij doet er gewoon echt alles aan om dit verslag te halen. Iedereen mist wel eens een kansje natuurlijk. Daar hoef je niet geheimzinnig over te doen. Maar stefan mist geen kansen. Stefan is anders. Stefan mist doelpunten. Het zijn eigenlijk als doelpunten die hij mist. Als je er niet bij bent geweest kan je eigenlijk geen voorstelling maken van de grootte van de kansen die Lionel mist. Het is bijna een vorm van kunst. Eenzame klasse. Dit was de situatie: een goede actie van de linkerkant van het slangenmens Michel vervolgde hij met een goede pass bij de tweede paal op Steufje. Maar Steufje meende de bal heel hard te moeten raken waar een simpele voetbeweging absoluut afdoende had geweest. Jammer, Steeuf. Volgende keer beter zou ik haast willen zeggen maar dan zou ik jokken. En jokken mag niet.. 

In de tweede helft werd er eigenijk hetzelfde gedaan als in de eerste. We speelde niet slecht maar ook niet super sterk. Wel kregen wij de grotere kansen mede doordat er bij de tegenstander vooral achterin wat mindere spelers stonden. 

Een gouden wissel van Trainr Koen. Hij haalde Jesper eruit. Wat sowieso al een goed idee is over het algemeen en bracht Matthijs de Jigt erin. Hij hoefde eigenlijk niet veel te doen. Alleen de aanwezigheid van Matthijs was genoeg. Binnen no-time stond het 3-0 door treffers van Michel en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Zo zie je maar dat met alleen charisma en uitstraling je ook veel beslissend kan zijn. Trek hier lering uit, Jespertje. 

We kregen nog een tegengoal te verwerken door een ouderwetse “Sweetyman”. Een slippertje van onze keepert. Kan gebeuren want verder keepte hij zeker in het eerste bedrijf, een prima pot. Ga zo door Danny! Er volgde nog twee goals door Michel en Nick. Met name de stift van Michel over van Breukelen heen was er eentje om in te lijsten. De keeper had geen antwoord op dit prachtige staaltje vakmanschap van onze superpinda. 

Ook de laatste bal gaf hij keurig breed op Nick die de bal zo binnen kon lopen. 5-1 dus. 

Klasse mannen! 

Een uitslag waar je mee thuis kan komen. En er werd bij vlagen heel behoorlijk gespeeld. Tuurlijk gaat er ook wel eens wat mis maar daar zijn we ook het derde voor. Moet ook even gezegd worden dat Igor, onze statische, russische middenvelder, een berepartij speelde en dat moet ook even vermeld worden. Waarschijnlijk komt het omdat zijn vriendin langs de kant stond want hij steeg boven zichzelf uit. Hou dat vast, Igor. 

Volgende week spelen we weer uit. Tegen Gastel 5 in dit geval! Het belooft weer een spannende en leuke partij voetbal te worden dus als je echt niks te doen hebt kom gerust kijken en anders tot over twee weken!  Dan dendert de Dubbeldam 3 stoomtrein weer door.  

Tot zondag! 

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
29/0912:004e klasse2019 - 2020

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 35Win
Nieuw Borgvliet 31Loss

Dubbeldam 3

Danny Soeteman Keeper
Michel Nainggolan Aanvaller
Erik Jan Tak Middenvelder
Nick Willemstijn Middenvelder
Axel Bruystens Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Rocco Bootsma Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Robert Schellenbach Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Dennis Wols Aanvaller
Jeroen Burgers Verdediger
Pieter Bosua Verdediger
  5 1

Nieuw Borgvliet 3

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland