Selecteer pagina

Voorbeschouwing Dubbeldam – sc Emma

Voorbeschouwing Dubbeldam – sc Emma

In aanloop naar de tweede competitiehelft oefent Dubbeldam zondag tegen stadsgenoot sc Emma. Beide teams sloten 2017 in mineur af en hopen dit jaar een nieuwe start te maken.
Dubbeldam kende na de degradatie van afgelopen seizoen onder leiding van een nieuwe trainer een uitstekende start van de competitie. Zelfs in de wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen Meeuwenplaat had Dubbeldam veel kansen, alleen ging de ploeg uit Hoogvliet heerveel effectiever mee om.
Daarna werd de draad weer uitstekend opgepakt en reeg men de overwinningen aaneen. Op 5 november stond dan uiteindelijk DE derby waar al zolang naar uitgekeken was, op het programma. Wedstrijden tegen RCD zijn altijd speciaal en spectaculair. En ook deze editie voldeed aan alle verwachtingen met het publiek als grote winnaar. De beide teams schotelden het in grote getallen opgekomen publiek een eerlijke wedstrijd voor die na 90 minuten een 3-3 stand op het scorebord bracht. Iedereen kon vrede hebben met het gelijke spel al had Dubbeldam zeker in de slotfase nog unieke mogelijkheden om de punten aan de Schenkeldijk te houden. Drie weken later tegen Virtus leek Dubbeldam een gemakkelijke overwinning binnen te slepen toen Jerry van Ingen een minuut of vijf na rust de 3-1 aantekende. Niets was minder waar, Dubbeldam verslapte, was niet meer geconcentreerd en binnen tien minuut boog de ploeg uit Zevenbergen de achterstand om in een 3-4 voorsprong. In de slotfase redde Jerry van Ingen toch nog een punt voor Dubbeldam.
Dit was een dreun voor de ploeg en men kwam ook niet ongeschonden uit deze topper. Een week later volgde een kansloze nederlaag tegen Charlois. De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het laaggeklasseerde BZC/Zuiderpark was er een om snel te vergeten. Men dacht op basis van het verschil in ranglijst de punten wel even mee te kunnen nemen uit Rotterdam. Na een hele matige eerste helft die met 0-0 werd afgesloten, kwam Dubbeldam na de hervatting op 0-1 door Lucas Arruda. De ploeg van de Oldegaarde kon door een makkelijk gegeven strafschop de stand gelijk trekken en uiteindelijk op inzet nog het potje eruit halen. 

Vorig weekend is de zondagselectie naar Groningen geweest en bij terugkeer zondag stond er nog een oefenwedstrijd in Willebrord op het programma. 
Tegen deze twee klassen hoger acterende tegenstander heeft Dubbeldam het altijd lastig. De afgelopen seizoenen verloor Dubbeldam met 6 en 5-1 van Rood Wit W. In de voorbereiding op dit seizoen heeft Dubbeldam aan de Schenkeldijk geoefend tegen de eersteklasser en ook toen verloren we met 5-2. 
Na het zeer geslaagde weekend in Groningen volgde een verdienstelijke 4-1 nederlaag. Dylan Koorneef maakte in deze wedstrijd nog zijn debuut en stopte een strafschop.
Bij sc Emma staat Roy de Bruin voor de groep. Onder zijn leiding werd Dubbeldam twee jaar achter elkaar kampioen en had vervolgens de pech in de tweede klasse met veel langdurige blessures. In de hoop dat zijn vertrek Dubbeldam zou handhaven, is Roy de Bruin toen net voor de winterstop vertrokken. Sinds deze zomer heeft hij de A-selectie van sc Emma onder zijn hoede. 
Na een voorbereiding met wisselende resultaten, waaronder een nederlaag tegen Dubbeldam tijdens het Zebratoernooi bij SSW, begon sc Emma ook goed aan de competitie.
Na een aantal overwinningen volgde een dip in oktober. Toen werd eerst gelijkgespeeld tegen VCW en een week later verloren ze van WDS’19. Na een nipte overwinning tegen Terheijden volgde een gelijk spel tegen Dussense Boys.
In de maand november herstelde sc Emma zich sterk. In december werden twee punten afgestaan aan Raamsdonk. Daarna volgde trainingsproblemen bij sc Emma. Bij gebrek aan kunstgras konden zij door hevige regenval niet trainen. Uiteindelijk hebben ze zelfs nog een keer op vrijdagavond bij Dubbeldam getraind. 
Het mocht niet baten want 2017 werd afgesloten met een 15-0 nederlaag tegen Boeimeer. 

Afgelopen weekend was de ploeg op trainingskamp in Groningen en daar werd zaterdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen zaterdag vierdeklasser Helpman. Deze ploeg was de Dordtenaren met 6-1 de baas.
sc Emma zal er zondag ongetwijfeld alles aan doen om met een goed gevoel de competitie te hervatten.
Zondag staat ook de klassieker AJAX – Feyenoord op het programma, zodat de oefenwedstrijd al om 12.30 uur begint. 
Na afloop kunnen we met elkaar naar de klassieker kijken.
Geef hieronder aan hoe je denkt dat deze wedstrijd zal eindigen? Verder kan je ook de uitslag van de Klassieker en competitiewedstrijd van het tweede voorspellen.