Selecteer pagina

Voorbeschouwing De Alblas – Dubbeldam

Voorbeschouwing De Alblas – Dubbeldam

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
08/0915:00KNVB Beker2018 - 2019

Morgen staat voor Dubbeldam de tweede bekerwedstrijd op het programma. Het betreft een uitwedstrijd tegen De Alblas op Sportpark Souburgh.

slechte start

Dubbeldam zal zich willen revancheren voor de eerste bekerwedstrijd. Dubbeldam had een goede voorbereiding met overwegend goede resultaten in de oefenwedstrijden en met name de zege in de Schenkeldijkderby tegen tweedeklasser EBOH sprak tot de verbeelding. Maar de eerste officiële wedstrijd tegen Sliedrecht 2 viel tegen.

Gelukkig zijn de vakantiegangers eerder deze week teruggekeerd en lijken de blessuregevallen ook aan de betere hand. Alleen een terugkeer van Rick de Graaf laat nog even op zich wachten. Hoewel het beter aanvoelt, wordt aanstaande maandag een MRI-scan gemaakt. We hopen dat dit goed nieuws brengt en dat ook hij snel aan kan sluiten.

De Alblas

Voor De Alblas geldt het tegengestelde. Van de voorbereiding kunnen we alleen een 1-7 nederlaag tegen Papendrecht terugvinden in de statistieken. Zij wonnen echter hun eerste bekerduel met 1-4 van SSW. Natanya de Haan was e grote man bij De Alblas met drie treffers in deze wedstrijd. Vierde doelpunt is gemaakt door Raymond Rooseboom.

De Alblas pakte afgelopen seizoen een periodetitel, maar verloor in de nacompetitie met 4-2 van Hardinxveld zodat zij ook dit jaar in de derde klasse uitkomen.

2014-2015

In het seizoen 2014 – 2015 speelden wij ook tegen deze zaterdag derdeklasser in het bekertoernooi. Mede door de 3-2 zege, na een 5-0 overwinning op Peursum en een 0-0 gelijkspel tegen Wieldrecht, overleefde Dubbeldam de poulefase. Sterker nog we werden pas in de kwartfinale door hoofdklasser Hoek uitgeschakeld. Dubbeldam schakelde onderweg onder andere sc Emma (na 8-2 zege), RBC , WVV’67 en het in de competitie onverlaten FC Axel uit.

Laten we hopen dat een goed resultaat morgen in Alblasserdam weer het begin is van een prachtig seizoen.
Wij rekenen daarbij weer op de steun van vele Dubbeldammers.

Let op duel begint om 15.00 uur