Selecteer pagina

Voorbeschouwing BZC/Zuiderpark – Dubbeldam

Voorbeschouwing BZC/Zuiderpark – Dubbeldam

BZC/Zuiderpark – Dubbeldam
Door het winterweer van afgelopen week had Dubbeldam 1 onverwachts een week vrij. Aangezien onze tegenstander van aanstaande zondag BZC/Zuiderpark kunstgras heeft op het hoofdveld is de kans groot dat we zondag wel in actie kunnen komen. De laatste competitiewedstrijd van 2017 en het zal onze mannen er alles aan gelegen zijn om dit jaar goed af te sluiten.
Blessures
Hopelijk heeft het weekje extra rust goed gedaan voor de mensen in de ziekenboeg. Noah Speelmeijer en Jeffrey Stam zijn zeker niet inzetbaar. We hopen dat Rick de Graaf en Dennis Geschiere weer hersteld zijn van hun blessures.
Schorsingen
Jurgen Abrahamse is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Virtus. Mocht hij in beroep gaan tegen de opgelegde sanctie zou hij zondag wel beschikbaar zijn.
BZC/Zuiderpark
BZC/Zuiderpark is opgericht op 1 juli 2015 als fusie tussen BZC’95 en sc Zuiderpark, beide spelend op Sportpark De Vaan.
BZC’95 is een afkorting voor Bloemhof Zuiderster Combinatie die in 1995 is ontstaan als fusie tussen RVV Bloemhof en FC Zuiderster.
Als oprichtingsdatum werd 2 juli 1921 aangehouden, de oprichtingsdatum van RVV Bloemhof dat tot 1923 ONA heette. FC Zuiderster ontstond per 5 april 1978 als fusie tussen RVV Zuiderster, opgericht op 3 april 1944 en het eerste jaar als Olympia spelend, en FC Charlois. Die laatste club was in 1976 ontstaan als een fusie tussen DOK (Door Oefening Kracht, 20 juni 1945) en AVOZVC.
sc Zuiderpark werd in 1958 opgericht en kwam ten tijde van de fusie uit in de vierde klasse.
Als clubkleuren heeft de fusieclub de kleuren van BZC aangehouden; te weten gel shirts, zwarte broek en sokken.
Routebeschrijving
Randweg richting Breda nemen en vervolgens A16 richting Rotterdam. Na 6 km op knooppunt Ridderkerk de A15 aanhouden richting Ring Rotterdam Zuid. Na 720 meter links aanhouden en Ring Rotterdam Zuid blijven volgen. Na 2,5 km afslag S103 richting Rotterdam-Zuidplein nemen. Bij afrit 19a Rotterdam-Zuidplein blijven volgen. Na 2,5 km linksaf slaan S124 naar de Oldegaarde en na 280 meter rechtsaf Plaza Zuiderpark op.
Afgelopen seizoen eindigde de fusieclub met 29 punten uit 26 wedstrijden als elfde.
Historie
sc Zuiderpark heeft de laatste jaren voor de fusie afwisselend in de derde en vierde klasse gespeeld. BZC promoveerde na 10 jaar in de vierde klasse geacteerd te hebben naar de derde klasse en daar zag men ook een stijgende lijn in de eindrangschikking. Het laatste jaar voor de fusie eindigden ze als derde in de derde klasse D
Bekertoernooi
BZC/Zuiderpark kende met een 3-0 thuiswinst een uitstekende start van het KNVB bekertoernooi. Op zondag 3 september werd zondag vierdeklasser Steeds Hooger verslagen. Een week later verloren ze met 4-3 van zondag derdeklasser Full Speed. Het bekertoernooi werd afgesloten met een 4-0 zege tegen zondag derdeklasser HOV / DJSCR. Deze fusieclub wordt getraind door oud-profvoetballer van FC Dordrecht Romeo Wouden.
Competitie
BZC/Zuiderpark – Meeuwenplaat
2 oktober 2017
Meeuwenplaat had haar eerste wedstrijd gewonnen en BZC/Zuiderpark verloren dus zaak om mee te doen of bij te blijven. BZC/Zuiderpark speelde de eerste helft veel beter dan Meeuwenplaat en creeerde enkele goede kansen en al binnen 2 minuten kwam BZC op voorsprong dank zij een doelpunt van de goede nr 15 van de thuisploeg.
Meeuwenplaat probeerde krampachtig om meer te forceren maar kwam geen momentm in hun spel en de hele eerste helft was dan ook voor BZC/Zuiderpark en eigenlijk moesten de Meeuwen zich gelukkig prijzen dat zij de score beperkt konden houden met 1-0 waar de ruststand mee in ging. Bovendien mochten de Meeuwenplaters blij zijn dat zij de rust haalden met 11 man want Gregory Ott verdiende een rode kaart wegens een flinke overtreding op zijn directe tegenstander maar kreeg slechts geel en ook broer Mitchel mocht zich gelukkig prijzen dat de kaarten voor Meeuwenplaat beperkt bleven met geel ipv rood. Goede voetballers maar zeer snel uit hun spel gehaald en dan geen meerwaarde hebben voor hun team, integendeel. Meeuwenplaat creeerde enkele kleine kansjes maar BZC heerste de eerste helft en verdiende de 1-0 voorsprong.
De tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een beter BZC dat een 2-0 en zelfs een 3-0 voorsprong verdiende door de apatische wijze waarop de Meeuwenplaters meenden de wedstrijd te moeten voortzetten. BZC leek de wedstrijd te kunnen uithalen maar de wedstrijd kreeg na een minuut of 20 een ander spelbeeld. Meeuwenplaat zette druk en BZC moest terug. Spannend bleef het omdat vooral de goed spelende nr 15 Rosa het de Meeuwenpaat defensie zeer lastig maakte. Na 75 minuten kwam Meeuwenplaat op gelukkige wijze aan de gelijkmaker doordat Mitchel Ott zich weliswaar goed vrij speelde maar via zijn scheenbeen een schot(je) op doel de bal in de korte hoek zag stuiteren.
Nog lulliger was de 1-2 want een BZC verdediger werd in het nauw gedreven door de nauwelijks zichtbare Yoeri Rombouts en schoot de bal in eigen doel. BZC ging in de aanval maar daardoor speelden zij Meeuwenplaat in de kaart. De uitvallen werden gevaarlijker en vooral door overtal werd Meeuwenplaat gevaarlijker. Zowel de sympathieke trainer Frans van Helden alsook 2 BZC spelers werden met rood weggestuurd en Meeuwenplaat kon naar hartelust uitbreken en invaller Jeandre maakte een fantastisch mooi doelpunt door de bal loeihard in de verre kruising te schieten.
De 1-3 zege was geflatteerd maar geen Meeuw die zich daar druk om maakte.
Bron: Voetbal Rotterdam
FC IJsselmonde – BZC/Zuiderpark
FC IJsselmonde moest vandaag aantreden tegen “angstgegner” BZC/Zuiderpark. Een elftal dat het FC IJsselmonde altijd lastig wist te maken in het verleden. Trainer Rinus Schrijver had voorafgaande aan de wedstijd gevraagd gedisciplineerd, geconcentreerd en naar de eigen mogelijkheden te spelen.
Dit ging de eerste 20 minuten helemaal niet. Na een aftastend begin wist BZC/Zuiderpark, dat overigens de gehele wedstrijd de lange bal speelde, in de vijfde minuut de score te openen. Een lange bal van achteruit werd door de verdediging van FC IJsselmonde verkeerd beoordeeld en de snelle spits van BZC benutte dit presentje en scoorde de 0-1. FC IJsselmonde wist hier weinig tegenover te stellen door de vroege druk die BZC zette. Tot aan de 19e minuut was FC IJsselmonde zichzelf niet, totdat Rhodany Fabies een vrije schop net over getikt zag worden door de goed keepende doelman van BZC.
Dit bleek voor FC IJsselmonde het sein om de tegenstander bij de strot te grijpen. In de 23e minuut kwam de bal op rechts terecht bij Rhoady Fabies die een goede voorzet afleverde, die door Robin Pauptit direct werd gepromoveerd tot een doelpunt. Op dat moment de juiste verhouding in de wedstrijd. In de 25e minuut zag de goed spelende Mo Bensadik de keeper iets te ver voor zijn doel staan, maar de prima lob ging net over. In de 26e minuut wist de keeper van BZC een prima inzet van Karim Messaoui te keren en zijn team te behoeden voor een achterstand.
Het spelbeeld was totaal gekeerd en het was FC IJsselmonde dat de klok sloeg en het team voetbal eindelijk naar haar mogelijkheden. In de 37e minuut een goede steekbal op Robin Pauptit die alleen op de keeper afgaat. De uitstekende keeper redt zijn team om de bal te pakken. In de 40e minuut werd Mohamed Oumanssour(tactisch) gewisseld voor Dylan Veesaert. Vlak voor rust gaat Mo Bensadik aan de rechterkant door en legt de bal prima terug op Robin Pauptit, die zonder nadenken hard uithaalde. Het aluminium stond een doelpunt in de weg. Met de 1-1 stand werd de rust bereikt.
Na de rust een zelfde speelbeeld een aanvallend FC IJsselmonde en een verdedigend BZC. In de 53e minuut kwam BZC vanuit de rechterkant goed door en de doelman van FC IJsselmonde –Mark van Es – moest handelend optreden om zijn team voor een achterstand te behoeden. In de 60e minuut een goede aanval van FC IJsselmonde over de rechterkant waar Mo Bensadik in stelling werd gebracht door Rhoandy Fabies. Op het moment dat Bensadik uit wilde halen, werd hij al dan niet onreglementair gestopt door de verdediger van BZC. De bal ging op de stip en Robin Pauptit plaatste zich achter de bal en benutte de strafschop onberispelijk.
Hierna brak een zwakke fase van FC IJsselmonde aan, of juist een goede van BZC en de 2-2 hing eerder in de lucht dan een 3-1. Mark van Es moest zijn team behoeden voor de gelijkmaker. Ook hierna bleek FC IJsselmonde nog niet echt bij de les en het was dat de linkerspits de bal niet bij zijn volledig vrijstaande medespeler aan de rechterkant kon krijgen, anders had de 2-2 een feit geweest. Toch pakte FC IJsselmonde het spel weer op en drukte BZC achteruit. In de 89e minuut werd Dylan Vesaert aan de linkerkant weggestuurd en liep hij op snelheid het 16 meter gebied in. Hij schoot op doel en de bal caramboleerde via de keeper naar de vrijstaande Karim Messaoui, die met deze situatie wel raad wist en de wedstrijd definitief op slot gooide. 3-1
Al met al een terecht overwinning die met veel moeite tot stand komt, tegen een altijd lastige tegenstander.
Bron; Voetbal Rotterdam
OHVV – BZC/Zuiderpark
OHVV heeft zondagmiddag de eerste tekenen van herstel laten zien. De door blessures gehavende ploeg van Rafael Andrade ontving BZC/Zuiderpark. In Oudenhoorn werd met 3-1 gewonnen.
OHVV en BZC/Zuiderpark stonden bij rust op 1-1. Na rust wist OHVV, dat Biesheuvel, Oost en Milojevic zag scoren, er 3-1 van te maken.
BZC/Zuiderpark – Kethel/Spaland
3 december 2017 Mischa Keemink
Rotterdam – De zondag voetballers van Kethel Spaland hebben de goede serie van drie op een volgende wedstrijden winnend af te sluiten, geen goed vervolg kunnen geven. De Ruud Spierings brigade verloor, op in een waterkoud Zuiderpark, tegen nummer laatst BZC/Zuiderpark onverwachts met 1-0. De ruststand was tevens de eindstand.
Oefenmeester Ruud Spierings was helder in zijn analyse, “Dit kan echt niet, het toont maar weer aan dat als wij niet alles geven we maar een hele middelmatige ploeg zijn. We moeten ons ook weten te motiveren tegen deze lagere ploegen anders is het seizoen heel snel over voor ons.” keek hij terug.
Bron: waterwegsport.nl