Selecteer pagina

Voorbeschouwing Be Ready – Dubbeldam

Voorbeschouwing Be Ready – Dubbeldam

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
26/0114:303e klasse2019 - 2020

Aanstaande zondag hervat Dubbeldam 1 de competitie in Hank met een uitwedstrijd tegen Be Ready.

Het is direct ook een belangrijke wedstrijd. Zoals bekend verloor Dubbeldam de laatste wedstrijd voor de winterstop. Om in de top mee te blijven draaien voor competitie en nacompetitieplaatsen voor promotie zal gewonnen moeten worden in Hank.
Be Ready vinden we op de ranglijst terug op de achtste plaats met 14 punten uit 11 wedstrijden. Zij wonnen tot nu toe vier wedstrijden, speelden twee  keer gelijke en verloren vijf keer en hebben 25 keer gescoord, maar evenzoveel doelpunten tegen gekregen.

Be Ready ging met een veel beter gevoel de winterstop in. Tijdens de laatste speelronde in december wisten zij te stunten tegen TSV Gudok. De ploeg uit Tilburg had een week eerder zelf gestunt tegen de ongeslagen koploper Bavel te verslaan. Maar in Hank gingen zij met 2-0 ten onder, waardoor het gat met de koploper Bavel groeide en zij zelfs gepasseerd werden door Gilze.

Opvallend is wel dat Be Ready vooral de punten halen op eigen veld. Drie van de vier zeges werden in Hank behaald en wel tegen ZIGO, Groen Wit en zoals gezegd TSV Gudok. De andere overwinning werd geboekt tegen UVV’40. De uitwedstrijden tegen Oosterhout en RCD eindigden in een gelijkspel.

Be Ready heeft tijdens de winterstop nog een oefenwedstrijd gespeeld. Tegen vierdeklasser VCW uit Wagenberg werd met 0-3 gewonnen.

Op basis van de statistieken is de kans op een thuiszege van Be Ready 37%, terwijl de kans op een zege van Dubbeldam wordt geschat op 39% dus dat ontloopt elkaar niet veel. De prognose is een 2-2 eindstand. Uiteraard kan iedereen zijn prognose via onze social media kanalen doorgeven.
Be Ready heeft dit seizoen 29% van zijn wedstrijden gewonnen, 17% gelijkgespeeld en 52% verloren. Voor Dubbeldam zijn de cijfers 42% winst, 35% gelijk en 21% verloren.
Ook de doelpuntencijfers vallen nog uit in het voordeel van Dubbeldam. Dubbeldam scoort gemiddeld 2,6 doelpunten per wedstrijden, tegen 2,2 voor Be Ready.
Gemiddeld krijgen wij 2,1 doelpunten per wedstrijd tegen en dat gemiddeld ligt voor Be Ready met 2,6 net iets hoger.

In het verleden hebben beide teams een keer eerder tegen elkaar gespeeld in Hank. Dit was tijdens ons kampioensseizoen 2013/2014. Ondanks de 0-4 zege was, had Dubbeldam het best lastig. Sjors Volder was deze wedstrijd twee keer trefzeker voor Dubbeldam.