Selecteer pagina

Voorbeschouwing Alblasserdam – Dubbeldam

Voorbeschouwing Alblasserdam – Dubbeldam

Details

DatumTijdLeagueSeizoenSpeler van de Week
31/0814:30KNVB Beker2019 - 2020Sven weijts

Na een voorbereiding van drie weken begint zaterdag 31 augustus het echte werk voor Dubbeldam.
Op deze dag staat de bekerwedstrijd tegen Alblasserdam op het programma.

Dubbeldam startte de voorbereiding op 11 augustus met een trainingsdag. Aan de selectie veranderde niet veel. Helaas moesten wij aan het einde van vorig seizoen afscheid nemen van de naar Oranje Wit vertrekkende Jim Voll. Roy Schrauwen daarentegen kwam over van ’s Gravendeel. Daarnaast maken vele jeugdleden de overstap naar de selectie.

Meer wisselingen waren te noteren in de technische staf. Vergeleken met vorig seizoen bleven alleen assistent trainer Wim Wouters en assistent scheidsrechter Harry Swart over. De andere posities werden door nieuwe maar vertrouwde mensen ingevuld. Zo kwam trainer Brasco Tuvaljevic na een jaar Xerxes DZB weer terug en Rik Klootwijk na een sabbatical van een jaar. Tweede leider is Gerard Schrauwen geworden. Deze functie is nieuw voor hem, maar natuurlijk is hij een vertrouwd gezicht in de vereniging. Daarnaast namen we afscheid van Joey Bakker en dit seizoen neemt Suzanne van de Vossenberg de verzorging voor haar rekening. Een functie die zij eerder bekleedde bij OMC, maar ook bij Dubbeldam als moeder van Enzo was zij al een bekend.

Door vakanties en blessures was het soms improviseren voor de trainer, maar in de vier oefenwedstrijden hebben vrijwel alle fitte spelers minuten gekregen. Dubbeldam boekte wisselende successen in de oefenwedstrijden, maar zeker de sterke zege op tweedeklasser De Zwerver sprak erg aan. Met name omdat het verschil in de slotfase nog teruggebracht werd tot 1 doelpunt, terwijl dit lange tijd drie waren waarbij we ook nog een strafschop misten.

Tegenstander Alblasserdam is eveneens een derdeklasser.

In seizoen 2008/2009 werd Alblasserdam kampioen in de tweede klasse en promoveerden zij naar de eerste klasse. Op dit niveau speelden zij 6 seizoenen, de eerste drie jaar aan de bovenkant van de middenmoot, daarna kon men 2 keer het vege lijf net redden, maar in 2015 degradeerde Alblasserdam via de nacompetitie naar de tweede klasse. Na een zevende plaats in het eerste seizoen, volgde een jaar later rechtstreekse degradatie naar de derde klasse. Ze beginnen eind september aan hun derde seizoen in de derde klasse. De eerste twee seizoenen werden op een zevende plaats afgesloten.

In de competitie zullen zij vele streekgenoten tegenkomen met Ameide, Groot Ammers, Hardinxveld, Lekkerkerk, Streefkerk, buurman De Alblas, maar ook het sterke SVW.

Bekend gezicht voor ons in de selectie van trainer Dennis Schoonewil is aanvoerder Leroy Naaktgeboren. Hij volgde de gehele jeugdopleiding bij Dubbeldam en speelde ook enkele jaren in het eerste. Overigens werd begin van dit kalenderjaar bekendgemaakt dat aan het einde van het seizoen afscheid genomen zou worden van trainer Schoonewil. Deze beslissing is later op verzoek van de selectie teruggedraaid.

De selectie van Alblasserdam werd deze zomer zowel kwantitatief als kwalitatief flink versterkt:

Komen: Aschwin Bakema (Kozakken Boys), Max Busé (FC Dordrecht), Umut Takac (LRC), Jordy Wemelsfelder (NSVV), Ahmet Kuyucu (VVGZ), Stefano Taveres (Pelikaan), Dogukan Senol (Sliedrecht)
Gaan:Vadsun Vidal de Jesus (Papendrecht). Junior Visser (De Alblas)

Alblasserdam speelde de eerste oefenwedstrijd op 17 augustus thuis tegen eveneens derdeklasser Haaften. Onze tegenstander van morgen won deze wedstrijd met maar liefst 8-2 met 2 doelpunten van Leroy Naaktgeboren, 2x Umut Takac. Glenn de Jong, Oguzhan Duru, Dylan van Galen en Rasheem Sandvliet scoorden allen 1 keer.

Drie dagen later hadden ze gezien de uitslag duidelijk meer moeite met vierdeklasser Bunnik 73. Op het eigen sportpark Souburgh werd het slechts 3-2 door treffers van Leroy Naaktgeboren, Umut Takac en Glenn de Jong.

Afgelopen dinsdag maakten de Alblasserdammers indruk door met 1-1 gelijk te spelen tegen eersteklasser Nieuw Lekkerland.
Na een 0-0 ruststand kwam Alblasserdam door een treffer van aanvoerder Leroy Naaktgeboren op voorsprong. In de slotfase maakte Nieuw Lekkerland toch gelijk.

Het belooft dus direct een zware eerste bekerwedstrijd te worden.
Dubbeldam 1 rekent daarbij weer op de steun van vele supporters

Locatie

Sportpark Souburgh
Vinkenpolderweg 25, 2952 AV Alblasserdam, Nederland