Selecteer pagina

Voetbalvereniging Dubbeldam stopt met de onderhandelingen over de bouw van een nieuwe accommodatie op sportpark Schenkeldijk. “Gemeente Dordrecht blijkt volstrekt onbetrouwbare partner”, meldt de club op de eigen website.

Voorzitter Arie in ’t Veld voelt zich door de gemeente voor joker gezet. “Je belooft je leden keer op keer dat het nu echt goed komt. Dat doe ik al zeven jaar en daarvoor mijn voorgangers. Maar we zijn al die tijd alleen maar aan het lijntje gehouden.”

Op 11 december zou het contract voor een nieuw gezamenlijk clubgebouw van Dubbeldam, korfbalclub Movado en de tafeltennissers van TTV Dordrecht getekend worden. De sportclubs waren akkoord, maar B&W van Dordrecht besloten dinsdag niet te tekenen.

Sportwethouder Marco Stam (Beter voor Dordt) hield het bij een korte mededeling aan de gemeenteraad: “Er komt géén raadsvoorstel”. Diezelfde wethouder beloofde deze zomer dat het al dertien jaar slepende probleem voor het eind van dit jaar zou zijn opgelost.

Renoveren

“Ik hou het maar op zijn politieke onervarenheid”, reageert In ’t Veld. “Of ik mild ben? Ach, ik hoef geen blad meer voor mijn mond te nemen, maar iedereen die dit proces een beetje gevolgd heeft ziet toch hoe de gemeente Dordrecht met onze clubs is omgegaan?”

Breekpunt in de onderhandelingen is de financiering. De gemeente Dordrecht wil minder geld uittrekken dan de clubs nodig hebben. “En op de achtergrond speelt mee dat ze een deel van het voor ons gereserveerde geld anders willen besteden”, zegt In ’t Veld.

“We gaan onze energie nu volledig steken in het renoveren en uitbreiden van ons huidige clubgebouw. Het is niet ideaal en had niet onze voorkeur, maar we kunnen niet op deze manier blijven voortmodderen. We zijn klaar met de gemeente Dordrecht.”