Selecteer pagina

Volgende week valt beslissing

Volgende week valt beslissing

sc Gastel speelde vorige week gelijk tegen Virtus met 2-2. Vandaag wonnen ze nipt met 3-4 van FC Dordrecht amateurs.

Dubbeldam 2 won de eerste twee wedstrijden en heeft dus twee punten voorsprong op naaste belager sc Gastel.
Volgende week staat beide teams tegenover elkaar in Oud-Gastel. Dubbeldam 2 heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi

De dag na Sfeerpop voetballen, tsja de voorbereiding kan strakker. Tom was met vier wekkers een auto in de voortuin en Pius in de achtertuin zelfs niet wakker te krijgen. Een auto stond bij DFC en de Jean vond het wel lekker dat zijn back niet bewoog….
Als dan ook nog je vedette, terug na een zware blessure, noodgedwongen op de bank moet beginnen dan weet je dat het zwaar wordt.
Al was Gastel in het begin gewoon beter. Ramon van Aalst was dicht bij de 0-1 en Pius Paantjens kon enkele keren aanleggen. Door te slap verdedigen kwam Gastel tegen de verhouding in onnodig met 2-0 achter. Voetballend was Gastel zeker niet minder, ondanks het feit dat de betere kansen voor Gastel waren keek het met rust nog steeds tegen een 2-0 achterstand aan.
Trainer Lazaroms wist echter hoe de wedstrijd te kantelen. De gretige held Helmink zat heel de eerste helft al scherp te kijken en scherpte was nodig. En als je scherpte, reuring en kwaliteit wil dan breng je Helmink! Dat deed Lazaroms dan ook, een sublieme ingreep.
Door het inbrengen van Helmink kantelde de wedstrijd direct. Gracieus als Beckenbauer in zijn beste dagen stuurde Niels Helmink zijn defensie.
De aansluitingstreffer kon niet uitblijven en viel dan ook. Pascal van Caam had de energie gekregen van de reep van Wesley en gaf scherp voor waardoor Niels Saarloos de aansluitingstreffer binnen kon schieten. Het was daarna Niels Helmink zelf die scoorde, alleen door een duw in zijnrug in het verkeerde doel. De scheids greep niet in en het was 3-1. Als Helmink het dan recht gaat zetten weet je als Dordrecht eigenlijk al dat je kansloos bent. Ondanks een tegenstrubbelend Dordrecht stuurde Helmink zijn ploeg naar de overwinning. Pascal can Caam schoot op aangeven van Rob Deijkers de 3-2 binnen. Kort daarna verlengde Niels Helmink een corner van Pius Paantjens tot bij Ramon van Aalst en Ramon tikte de gelijkmaker binnen. Vlak voor tijd kreeg Gastel een penalty na een overtreding op Yordi Tak. Ramon van Aalst nam de verantwooordelijkheid op zich en schoot beheerst de 3-4 binnen.
Helmink zag dat het goed was en loodste zijn ploeg subliem naar het eindsignaal.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
08/0911:45KNVB Beker poule2019 - 2020

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
FC Dordrecht 2 am3Loss
SC Gastel 34Win

FC Dordrecht 2 am

SC Gastel 3

Locatie

Sportpark Corridor (fc Dordrecht am)
Visserstuin 5 , 3319 LL Dordrecht, Nederland