Selecteer pagina

knvb

REGIO • Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, hoopt dat rond de herfstvakantie de competitie weer kan starten. Dat zegt de bestuurder in de Sport en Samenleving podcast, meldt Voetbal247.

,,Als alles er positief uit ziet dan heb ik de hoop dat we rond de herfstvakantie weer wedstrijden kunnen voetballen. Als dat niet zo is dan kan het nog wel eens langer duren”, blikt Van der Zee vooruit. ,,We mogen hopen dat we op 1 september weer mogen voetballen. Het betaalde voetbal is altijd het grote voorbeeld voor het amateurvoetbal.”

Dat is echter wel afhankelijk hoe de samenleving de komende tijd omgaat met de genomen maatregelen, weet ook de KNVB-directeur: ,,Kunnen we ons de komende weken nog netjes gedragen en op anderhalve meter blijven? En kunnen we de zorgcapaciteit naar beneden krijgen. Dat is ook ons doel als KNVB. Voetbal is belangrijk maar blijft een bijzaak.”

Financiële consequenties
Mocht het echter niet lukken om in september weer te voetballen, dan zal dat aanzienlijke financiële consequenties hebben voor clubs: ,,Als we op 1 september nog niet met competities kunnen starten dan gaat de schadepost echt groot worden. Het bedrag gaat alleen maar groter worden als de start langer wordt uitgesteld. Daar zijn we al over in gesprek met overheid.”

Bron regio-voetbal