Selecteer pagina

Kunstgrasveld vv Dubbeldam

Verschillende bronnen melden dat Minister President Rutte morgen bekend zal maken dat het amateurvoetbal voor achttien jaar en ouder stil gelegd wordt, maar de KNVB houdt toch hoop dat we mogen blijven voetballen. Om de scheefgroei in de competitie zoveel mogelijk te beperken, zijn standaardelftallen verplicht uit te wijken naar kunstgras als het natuurgrasveld door regenval onbespeelbaar is

Nu de herfst definitief is ingetreden komt het ook weer vaker voor dat het hoofdveld (natuurgras) niet bespeelbaar is en standaardteams moeten uitwijken naar een (goedgekeurd) kunstgrasveld. Door de druk op het speelschema vanwege de gevolgen van de coronacrisis is het vanaf 9 oktober verplicht om bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste elftal altijd uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit geldt ook voor verenigingen die eerder hebben aangegeven niet van het eigen kunstgrasveld gebruik te maken.

Deze maatregel moet ervoor zorgen dat we – in dit onzekere seizoen – zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar kunnen spelen en zo de competities tot een goed einde kunnen brengen.

Deze regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal en is van toepassing op alle competities van de 1e klassen standaard en lager. Deze regeling geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond, wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie, en bij een gedeeltelijke afgelasting van bekerwedstrijden.

Voor de landelijke competities (2e/3e Divisies en Hoofdklassen) geldt deze verplichting vooralsnog niet. Meer informatie hierover is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal, artikel 2.3.8.

Volgende wedstrijd