Selecteer pagina

Verdiende eindoverwinning Wieldrecht

Verdiende eindoverwinning Wieldrecht

Na de stunt tegen tweedeklasser De Zwerver was het de vraag of Dubbeldam op een snikheet sportpark Smitsweg Van Wieldrecht opnieuw kon verrassen tegen een tweedeklasser.
Het was tevens de laatste wedstrijd van de voorbereiding, want volgende week zaterdag begint het bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Alblasserdam.

De volgende elf spelers verschenen even na vier uur aan de aftrap: Dylan Koorneef, Stan van Pelt, Dennis Stam, Rick de Graaf, Enzo van de Vossenberg, Jordy Wouters, Kjeld Koster, Roy Schrauwen, Jurgen Abrahamse, Dennis Geschiere en Mischa Brassien.

Al snel was duidelijk dat een nieuwe stunt erg moeilijk zou worden. Wieldrecht combineerde vlot en Dubbeldam stond regelmatig onder druk. De verdediging stond gelukkig goed en anders was er nog Dylan Koorneef met enkele sterke reflexen op de doellijn.
Zelfs als je onder druk staat, krijg je als team toch wel kansen. Helaas waren deze niet aan Dubbeldam besteed. De passing was slordig en het vizier stond niet op scherp.

Na een kwartier raakte Rick de Graaf na een forse overtreding geblesseerd. Aanvankelijk leek hij door te kunnen spelen, maar hij moest zich uiteindelijk toch nog in het eerste bedrijf laten wisselen.

Ondanks dat Wieldrecht het betere van het spel had, hadden ze wel de hulp van de scheidsrechter nodig om op voorsprong te komen. De laatste weken is er een verhitte discussie in het betaald voetbal wel/geen hands en ondanks de VAR is daar nog altijd geen duidelijkheid over.
Een video-assist was er gisteren niet op de Smitsweg, maar ook hier was de gegeven strafschop aan Wieldrecht discutabel. Van heel dichtbij werd een bal tegen de hand van Kjeld Koster geschopt en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Het blijft een moeilijke kwestie, zeker omdat vijf minuten later bij eenzelfde situatie op het middenveld er geen vrije trap werd gegeven.
Uiteraard pakte Wieldrecht dit buitenkansje om op voorsprong te komen met beide handen aan en scoorde 0-1.

Ook na de drinkpauze bleef Wieldrecht sterker, al kregen wij wel een aantal kansjes. Zo zagen we een lage voorzet van Jordy Wouters die bij de tweede paal maar net naast werd gegleden door Roy Schrauwen. Verder schoten van Mischa Brassien en Dennis Geschiere, maar deze misten richting of kracht. Aan de andere kant voorkwam Dylan Koorneef met enkele schitterende reddingen een grotere voorsprong en verdedigde Dennis Stam ook weer ijzersterk. Helaas raakte ook Enzo van de Vossenberg geblesseerd. Hij speelde de eerste helft nog wel uit, maar bleef na de pauze in de kleedkamer achter.

Jordy Wouters die door een blessure nog niet in actie was geweest tijdens de voorbereiding werd ook in de rust gewisseld en in zijn plaats kwam Ricardo Arkes. Wesley Borsboom verscheen aan de aftrap van de tweede helft voor Enzo van de Vossenberg.
Direct na rust sloeg Wieldrecht weer toe. Een hele snelle aanval en de linksbuiten kwam goed voor zijn tegenstander en liet Dylan Koorneef kansloos 0-2. Enkele minuten later gaven we de 0-3 wel heel erg makkelijk cadeau aan Wieldrecht. Achterin schoven we de bal gewoon in de voeten van een Wieldrecht speler, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om de derde treffer binnen te prikken.

Het verzet van Dubbeldam was ondanks de aansporingen van langs de kant wel gebroken. Tim van den Enden en Marlon Springvloed kwamen voor Mischa Brassien en Roy Schrauwen. Onze doelman voorkwam een grotere achterstand.
Direct na de drinkpauze kreeg Dennis Geschiere een grote kans, maar hij schoot snoeihard tegen de keeper. Later speelde hij zich nogmaals heel knap vrij, maar vond hij niemand voor het doel. Ook een vrije trap van Stan van Pelt ging hoog over.

Enkele minuten voor tijd kreeg Wieldrecht wederom een treffer van Dubbeldam cadeau. Net als bij de 0-3 werd de bal centraal achterin zo bij de tegenstander ingeleverd. De gastheren namen deze cadeautjes van Dubbeldam dankbaar aan en ook nu werd er gescoord 0-4.

Op de overwinning van Wieldrecht viel niets af te dingen, maar we gaven de treffers wel heel gemakkelijk weg.
Volgende week zaterdag om half drie hopen we weer op de steun van vele Dubbeldammers te mogen rekenen als we voor de beker uit tegen Alblasserdam spelen.