Selecteer pagina

Van Ingen slaat laat toe
Dubbeldam bevestigde gisteren op eigen veld de status van ‘angstgegner’ van SC Emma. De gastheren maakten in de Dordtse derby een achterstand goed en pakten in de toegevoegde tijd de volle buit: 2-1.

Michel Nys

Dordrecht

De late treffer van topscorer Jerry van Ingen bezorgde Dubbeldam voor de tweede keer dit seizoen een overwinning op de stadgenoot, mede na een geslaagde omzetting door trainer Ries Fok in de rust. Hij liet Dubbeldam na de onderbreking met drie aanvallers spelen, waarna de in de eerste helft opgelopen achterstand werd weggepoetst.

SC Emma-trainer Roy de Bruin noemde het verlies een domper. ,,Ik vond het een rommelige wedstrijd, waarin de energie er bij ons langzaam wat uit raakte. Er was aanvankelijk nog weinig aan de hand, maar we lieten door slordigheid na om de ruimtes te benutten. Na de gelijkmaker konden we steeds minder uitrichten. Dan hoop je de 1-1 vast te houden, maar in de laatste seconde valt hij alsnog”, verzuchtte De Bruin na het bezoek aan zijn oude club, waarvan hij met SC Emma nog nooit won.

Achterstand

Door de nederlaag nam de achterstand op de titelkandidaten SC Gastel en Virtus toe. SC Emma lijkt zich dan ook op plek drie te moeten richten. ,,Jammer, want we wilden zo lang mogelijk blijven meedoen. Dan moet je ook deze wedstrijden winnen, maar dat lukt alleen als je nog meer van jezelf eist. Zeker in een derby, iets meer pit had wel gemogen”, vond De Bruin.

Dubbeldam sloot zich door de driepunter aan bij de teams die strijden om ‘best of the rest’ te worden in de derde klasse B. Die conclusie trok ook Maikel Steenbakker. ,,Het was zeker geen goede wedstrijd, met vooral veel lange ballen. Maar we werkten hard, ik voelde dat we hem nog zouden winnen. Dan schiet Jerry als een echte topspits die 2-1 nog goed binnen. Daardoor zijn we helemaal terug in de race om de derde plaats. Ik denk dat we nu ook nog over ze heen zullen gaan”, zei de middenvelder van Dubbeldam, die in de aanloop naar de derby volop contact had met voormalig medespelers van SC Emma. 

Gedold

,,Er is over en weer wel wat gedold, allemaal op een leuke manier. Vrijdagavond was ik nog op hun feestavond, daar kwam ook iedereen al naar me toe. Het blijft wel bijzonder dat ik met Emma nooit van Dubbeldam won en nu met Dubbeldam wel steeds.”

Toch gaat Steenbakker de uitdaging aan om die onderlinge statistiek volgend seizoen mogelijk te veranderen, want hij keert na twee jaar terug bij zijn grote voetballiefde. ,,Ik heb het heel erg naar mijn zin, maar ik heb in januari toch aangegeven weer lekker bij SC Emma te gaan voetballen. Dat blijft mijn cluppie, het voelt als thuiskomen. Iedereen vindt het leuk, ik heb er ook al zin in, maar wil eerst goed afsluiten met Dubbeldam.”

SC Emma ontving trouwens nog meer goed nieuws op het spelersfront, want de club kreeg de toezegging van middenvelder Willem Beuk (ex-FC Dordrecht en -ASWH, nu Spijkenisse) over zijn komst naar het sportpark aan de Reeweg.

Dubbeldam – SC Emma 2-1 (0-1): 12. Darren Segboer 0-1, 58. Youri de Bruijn 1-1, 90+3. Jerry van Ingen 2-1

Dubbeldam: Davey van Pelt; Stan van Pelt, Stam, Geschiere, Schrauwen (44. Bosman); Wouters, Steenbakker, Koster, Gutierrez Oliva; Geschiere, De Bruijn.

SC Emma: Van de Merwe; Van Eden, Vigelius, Mowlabaks, Maaskant, Cleef (73. Dziedzic/90+3. Van Weelden); Klijn, Marchena, Potkamp; Amenou (61. Kool), Segboer.

Bron: AD de Dordtenaar

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...