Selecteer pagina

Valse start tweede periode

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – Op de openingsdag van de tweede periode versloeg het licht vernieuwde GSC/ODS stadgenoot Dubbeldam met 1-2. Waarmee het voldeed aan de ambitie van trainer Pippy Pruijmboom die in de winterstop het stokje overnam van Mo Duzgun. GSC/ODS wil simpelweg naar de bovenste stekken in de derde klas kijken en bezit daartoe volgens kenners de kwaliteiten.
De stadsderby van vandaag gaf twee ploegen te zien die beide offensieve intenties toonden. Met de bezoekers als gevaarlijkste ploeg onder meer door de zwervende en zodoende moeilijk te stoppen rollen van Yunus Ekiz en Enes Ak. Doordat het koppel (Marlon) Kramer & (Rik) Kramer zich bij de bezoekers weer als een uitstekend en ingespeeld centraal verdedigingsduo presenteerde lukte het Dubbeldam amper potten te breken. In de opbouw werd de aan de enkel geblesseerde routinier Dennis Geschiere node gemist. Spits Jerry van Ingen moest voornamelijk in zijn eentje opboksen tegen het span Kramer&Kramer en dat bleek een (te) zware opgave.
 
Met een kopbal van Yunus Ekiz op de lat gaf GSC/ODS al snel te kennen voor e winst te willen gaan. De beoogde voorsprong viel pas in de slotminuut van het eerste bedrijf toen de opgerukte Rik Kramer een hoekschop binnenkopte (0-1).
Na rust egaliseerde Dubbeldam binnen een minuut de stand dankzij een fraaie treffer van Xander Staphorst (1-1). GSC/ODS bleek niet onder de indruk. Nadat doelman Davey van Pelt zich weer eens had onderscheiden met een knappe redding wist zijn Dubbeldam de daaruit voortvloeiende hoekschop niet goed weg te werken. Vanaf afstand knalde Ismail Yildirim beheerst de 1-2 binnen.
Met Stan van Pelt, Tim van den Enden en Wesley Borsboom als wissels probeerde Dubbeldam het tij te keren. Het rendement bleef beperkt tot enkele hoekschoppen. In de omschakeling presenteerde GSC/ODS waar de balvaste Dolunay Kemaldar Yunus Ekiz was komen aflossen, zich het gevaarlijkst. Sabit Kayhan had in vrije positie het duel op slot kunnen gooien maar mikte tot ieders verbazing op de paal. Waardoor GSC/ODS om de winst veilig te stellen in de allerlaatste slotfase toch maar besloot routinier Ferr Kemaldar als extra verdediger in te zetten. ’Dat was voor de zekerheid’, aldus Rik Kramer na afloop.
 
Xander Staphorst (19) had pal na rust Dubbeldam langszij gebracht met een fraaie 1-1 en zo zijn ploeg van nieuwe moed en elan voorzien. Het ontlokte zijn Dubbeldamse collega Dennis Geschiere langs de lijn tot de ontboezeming ‘als hij er nog twee scoort gaat die mij voorbij op onze topscorerslijst’. Dennis raakte vorige week geblesseerd aan de enkel en moest de derby van vandaag zodoende achter de draad volgde.
Xanders productie bleef vandaag beperkt tot die ene treffer. ‘Meer zat er gewoon niet in’, blikte hij na afloop terug. Nadat we kort na rust op 1-1 waren gekomen kwamen door een afvallende bal weer achter. En daarna lukte het ons niet meer er door heen te komen. In de opbouw viel eigenlijk elke bal van ons niet goed waardoor we weinig kansen kregen. En bij GSC/ODS stond het best goed’.
Als het aan Xander ligt revancheert Dubbeldam zich komende zondag in een nieuwe derby, uit bij het vandaag eveneens verliezende FC Dordrecht Amateurs ‘Dat gaat best een kraker worden’.
 
Routinier Rik Kramer (34) opende kort voor rust de score namens GSC/ODS. ‘Zo vaak scoor ik niet uit een hoekschop. Ik kwam eerst mijn hoofd nog in botsing met ploegmaat Marlon Kramer’, aldus Rik verwijzend naar zijn slaap. ‘Maar daarna plofte de bal vanaf mijn hoofd toch mooi binnen voor de 0-1’.
‘Door balverlies kwam Dubbeldam vlak na rust op 1-1 maar daarna hebben wij niets meer weggegeven’. Dat zijn komst in de winterstop van Wieldrecht het in de eerste competitiehelft vaak kwakkelende GSC/ODS in elk geval organisatorisch sterker heeft gemaakt, wil Rik bescheiden niet op eigen conto schrijven. ‘Het komt niet alleen door mij. Met de meeste jongens heb ik eerder samengespeeld. Dan dan weet je al snel wat je van elkaar kunt verwachten’. Dat de koplopers in de derde klas vandaag op de openingsdag van de tweede periode verloren biedt GSC/ODS mogelijkheden naar boven te kijken. Rik Kramer: ‘Alles zit zo onderhand dicht bij elkaar’.

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer