Selecteer pagina

Groen-Wit heeft na de komst van Chafik Boushaba nog een grote naam gestrikt: Koen Vaas. De eveneens ervaren spits komt over van zondag derdeklasser SCO, dat volgend seizoen doorgaat als zaterdagvereniging.

De boomlange Vaas, die na een jaar PCP de overstap maakte naar het Oosterhoutse SCO, kon dit seizoen aanvankelijk indruk maken met zijn goals en arbeid, maar de kink kwam te snel in kabel. “Of SCO een flop was?”, repliceert hij de vraag vanVoetbalinbreda.nl. “Nee, ik vind dat echt een mooie club met fijne mensen, maar voor mij persoonlijk ging werk voor op het moment dat ik stopte. Maar ook de afstand was onhandig. Elke training van Breda naar Oosterhout, het heeft de doorslag gegeven lekker in Breda te blijven ballen. En op zaterdag organiseer ik veel events, dus dan kan ik niet voetballen.”

En dus arriveert de Limburger weer in Princenhage, waar hij sinds zijn komst naar Breda eerder dit decennium, al neerstreek. “Groen-Wit is een prachtig cluppie. Ik heb daar mooie tijden gekend, altijd een warm gevoel bij die vereniging. Wat ik het meest gemist heb sinds ik daar vertrok? Lastig. Het hoge niveau op de trainingen. Het tiki taka-voetbal. En ook vooral de mensen langs de kant, de sfeermakers. Mooie mensen zijn dat. Ik heb zin om weer te knallen bij Groen-Wit.”

Nu Vaas en Boushaba zijn aangetrokken, lijkt de weg vrij voor de jonge Tijn van Galen naar Baronie. De zondag Hoofdklassers zouden al rond zijn met de 19-jarige spits.

bron: voetbaljournaal