Selecteer pagina

Dubbeldam - UVV'40
Met een dubbel gevoel verruilt Jonathan van Eerd (24) deze zomer UVV’40 voor Almkerk. De spits vindt het moeilijk om na drie seizoenen de club uit Ulvenhout te verlaten, maar de ambitieuze spits heeft ook enorm veel zin in een nieuw avontuur in de eerste klasse van het zaterdagamateurvoetbal.

Er waren vier clubs die in de slotfase van het afgelopen seizoen hengelden naar de diensten van Jonathan van Eerd. De Bredase goalgetter draaide een goed seizoen met UVV’40 waarin hij veelvoudig scoorde en dat wekte de interesse van Almkerk, JEKA, Sarto en TSC.

“Ik ben ooit begonnen bij Baronie en daarom viel de keuze voor JEKA eigenlijk al af”, zegt Van Eerd. “Ik ben naar Almkerk gereden en daar werd ik direct overtuigd”, zegt de aanvaller. “Almerk trainer Ad van Seeters is een gedreven coach met wie ik graag samen wil werken en ook lijkt het me een mooi avontuur om in het zaterdagvoetbal te spelen. Die wereld is nieuw voor me.”

BARONIE
Van Eerd twijfelde of hij wel wilde vertrekken bij UVV’40. De Bredanaar speelde de afgelopen drie seizoenen met veel plezier in het groene shirt van de Ulvenhouters en bouwde een goede band op met de spelers van de club. Jaren daarvoor, ongeveer tot zijn zestiende, droeg Van Eerd een ander groen tricot, namelijk dat van Baronie.

Bij de Bredase grootmacht genoot hij van een goede opleiding, maar op zijn zestiende stopt hij plots met voetbal. “Op mijn vijftiende werd ik gescout door de KNVB. Dat was leuk, maar hierna was ik een tijdje klaar met de sport. Ik genoot met volle teugen van het studentenleven en de daarbij behorende feesten”, zegt hij grinnikend.

LOYALITEIT
Op zijn negentiende besloot hij toch weer te gaan voetballen en UVV’40 bleek de juiste club voor Van Eerd. Onder leiding van trainer Johan Gabriëls groeide de vereniging uit van een laagvlieger in de vierde klasse tot een stabiele derdeklasser en Van Eerd bleek het scoren nog niet te zijn verleerd. “Gezelligheid en goede prestaties gingen hand in hand bij UVV”, zegt de aanvaller. “Gelukkig bleek ik nog een aardig balletje te kunnen trappen. Het was even wennen, maar ik werd steeds fitter en kon belangrijk zijn voor het team. Ik twijfelde over een vertrek, want ik vind het moeilijk om de groep in de steek te laten, ik ben een loyaal persoon. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat ik nu op een hoger niveau aan de bak wil.”

Van Eerd heeft zin in het avontuur bij Almkerk en wil graag het maximale uit zijn voetbalcarrière halen. Nu wél. “Ik heb een best lange periode niet gevoetbald en daarom ben ik nu extra gedreven om optimaal te presteren. Ik wil er alles aan doen om nog op een zo hoog mogelijk niveau te spelen en ben erg benieuwd hoe het me bij Almkerk bevalt.”

De Bredanaar weet niet zo goed wat hem in de eerste klasse te wachten staat, hij laat het allemaal rustig op zich afkomen. “Ik ga hard trainen en hopelijk kan ik ook bij Almkerk veel scoren.” UVV’50 is straks uit het oog van Van Eerd, maar zeker niet uit zijn hart. “Op zondagen ga ik daar regelmatig kijken”, zo besluit hij.

Bron: voetbaljournaal.com