Selecteer pagina

Korfbalclub Movado noemt het ultimatum dat de gemeenteraad wethouder Marco Stam en drie sportclubs heeft opgelegd ‘het toppunt van politiek cynisme’. Er moet op 1 oktober een plan liggen voor de bouwplannen op sportpark Schenkeldijk, binnen het gestelde budget van 5,5 miljoen.

De sportverenigingen, v.v. Dubbeldam, Tafeltennisvereniging TTVD en Movado, worden volgens laatstgenoemde club weggezet als ‘de grote vertragers die ook nog eens durven overvragen’, zo schrijft de korfbalclub op haar eigen website. De impasse is volgens hen niet te wijten aan de verenigingen. ,,Gebrek aan visie en slagkracht bij de gemeente zijn de oorzaak van deze soap.”

De Dijk

Movado moet haar huidige locatie aan de Patersweg verlaten. De korfbalclub is de afgelopen jaren samen met v.v. Dubbeldam en TTVD opgetrokken om tot een gezamenlijk plan te komen op het sportpark Schenkeldijk. Het college heeft een ander plan, waarin Movado een plek krijgt in de te verbouwen sporthal De Dijk. Daar kan de korfbalclub zich in vinden.

Dat de gemeenteraad het genoemde ultimatum ook aan Movado richt, is bij de club in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Movado heeft al besloten mee te gaan in de voorgestelde koers van de wethouder om De Dijk te vergroten en samen met andere verenigingen daar iets moois van te maken. Weet iemand in de raad dat nog?”, zo schrijft de vereniging.

Mochten de neuzen op 1 oktober niet dezelfde kant op staan, dan moet het plan voor sportpark Schenkeldijk helemaal terug naar de tekentafel, als het aan de coalitie van Beter Voor Dordt, CDA, ChristenUnie-SGP en VVD ligt.

Als de verhuizing nog een aantal jaar op zich laat wachten, verwacht de korfbalclub van de gemeente dat er wat gedaan zal worden aan de huidige staat van hun complex. De club speelt naar eigen zeggen op een tot de draad versleten kunstgrasveld van negentien jaar oud.

Volgende week zit Movado nogmaals om tafel met wethouder Stam. Ook met andere clubs staat er een gesprek op de planning.

Bron: AD De Dordtenaar