Selecteer pagina

Tweede dag zebratoernooi

Tweede dag zebratoernooi

De amateurvoetballers zijn begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat begint eind deze maand met het reguliere bekertoernooi van de KNVB. In het derde weekeinde van september volgt de aftrap voor de gewone competitie.
Vanmiddag aan de Dordtse Zeehavenlaan een kijkje genomen bij het toernooi van SSW, de oer-Dordtse club die deze maand honderd jaar bestaat. Het toernooi begon vrijdagavond met twee wedstrijden, speelronde twee was vanmiddag. Op de voormiddag won SSW met 3-1 van stadgenoot RCD. Daarna namen twee andere Dordtse clubs het tegen elkaar op. De derdeklassers SC Emma en Dubbeldam sloten hun onderlinge duel af met 1-1. Dubbeldam kwam kort voor rust op voorsprong door een ongelukkige eigen treffer van Emma-zijde. Na de hervatting trok Shendro Cristina namens Emma de balans in evenwicht. In de slotfase voorkwam Emma’s doelman Tom van der Leer met een geweldige redding dat Dubbeldam alsnog aan het langste eind zou trekken. Beide ploegen traden overigens met combinaties aan omdat diverse spelers nog niet of maar net terug zijn van vakantie.
Het betekende dat Emma zich toernooiwinnaar mocht noemen op basis van de wedstrijden van vrijdag en vandaag waarbij aan de wedstrijdpunten een bonus was gekoppeld op basis van het gemaakte aantal doelpunten. Gefeliciteerd SC Emma!
Eindstand SSW-toernooi: 1 SC Emma, 2 SSW, 3 Dubbeldam, 4 RCD. Drie van de vier toernooi-deelnemers ontmoeten elkaar overigens ook in de gewone competitie. Dubbeldam, RCD en SC Emma zijn in dezelfde zuidelijke derde klas zondag ingedeeld. De Dordtse voetbalgemeenschap kan zich zodoende nu al verheugen over een extra aantal derby’s.

Bron: Facebook Fred van Dongen