Selecteer pagina

Twee gezichten

Twee gezichten

Gisteren speelde Dubbeldam de derde en laatste poulewedstrijd van het KNVB Bekertoernooi. Dubbeldam was al uitgeschakeld, maar voor dit weekeinde had FC Dordrecht nog een heel klein kansje om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Echter door de zege een dag eerder van Alblasserdam tegen ZBC’97 in de allerlaatste minuut, was ook de deur voor FC Dordrecht naar de tweede helft gesloten.

Ook voor deze wedstrijd moest onze trainer Brasco Tuvaljevic flink improviseren. Naast de langdurig geblesseerde Max Bresser, staat ook Jerry van Ingen al een tijdje langs de kant. Vorige week in de bekerwedstrijd tegen ZBC’97 haakte Mischa Brassien al een minuut na zijn invalbeurt geblesseerd af.
Stan van Pelt is op vakantie, terwijl Dennis Geschiere door verblijf in het buitenland deze week niet kon trainen.
Rory van der Weijden werd afgelopen donderdag vader en begon op de bank.
Gelukkig zit de schorsing voor Roy Schrauwen er op en dus mocht hij zijn eerste officiële minuten in het eerste van Dubbeldam maken.

Om half drie betraden de volgende elf spelers het veld van FC Dordrecht: Robin van Dijk, Rick de Graaf, Dennis Stam, Mika Gutierrez Oliva, Enzo van de Vossenberg, Sven Weijts, Wesley Borsboom, Kjeld Koster, Roy Schrauwen, Jordy Wouters en Jurgen Abrahamse.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de slachtoffers van het familiedrama eerder deze week in Sterrenburg. Vanaf deze plaats wensen wij de nabestaanden, vrienden en ook voetbalvereniging Wieldrecht heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

In tegenstelling tot vorige week toen we na een kwartier al tegen een 0-3 achterstand aankeken, begon Dubbeldam sterk aan de wedstrijd. Dubbeldam domineerde de wedstrijd en het was wachten op de eerste treffer. Die bleef niet lang uit want al in de tiende minuut was het raak.
Na een goede combinatie werd Jordy Wouters vrijgespeeld, hij legde de bal keurig terug waarna het voor Enzo van de Vossenberg heel simpel was om de 0-1 binnen te schieten.

Het gevaarlijkste moment van FC Dordrecht in het eerste kwartier ontstaat als de scheidsrechter makkelijk fluit voor een vrije trap in het voordeel van de groen-witten. Vanaf de rand van de zestien mag FC Dordrecht aanleggen, maar tot twee keer toe staat onze muur goed opgesteld en hoeft doelman Robin van Dijk niet in actie te komen.

Aan de andere kant zorgt Roy Schrauwen voor heel veel Dubbeldam gevaar. Hij is zijn tegenstander voortdurend te snel af en het is jammer dat we voor de goal niet scherp zijn anders kan je de wedstrijd al binnen het half uur beslissen.
Na twintig minuten staat Jordy Wouters wel op de goede plaats. Roy Schrauwen zoekt de achterlijn op en trekt de bal keurig terug waarna onze topscorer van het bekertoernooi zijn zevende doelpunt denkt te maken. De assistent scheidsrechter denkt hier anders over en de scheidsrechter neemt zijn vlagsignaal over en annuleert de treffer.

Nog binnen het half uur krijgt spits Jurgen Abrahamse een grote kans om de score op te voeren, maar hij schiet te zacht in waardoor de keeper redding kan brengen. Vervolgens denkt FC Dordrecht uit een counter vanuit het niets de gelijkmaker te produceren, maar nu heeft onze assistent scheidsrechter Harry buitenspel geconstateerd en dus gaat ook dit doelpunt niet door.

Daarna volgt een heel sterk kwartier voor Dubbeldam waarin we de wedstrijd moeten beslissen. Eerst zet Jordy Wouters goed voor, maar ziet Enzo van de Vossenberg zijn inzet door de keeper nog met de voeten gekeerd worden. Bij een goede combinatie tussen Roy Schrauwen en Jurgen Abrahamse schijnt onze spits buitenspel te staan, in ieder geval neemt de scheidsrechter wederom het vlagsignaal over. Na een goede passeeractie en dito voorzet kan Sven Weijts de bal bij de tweede paal net niet binnenglijden, maar verdwijnt deze in het zijnet.

Toch scoren we wel in deze fase, Wederom een schitterende actie van Roy Schrauwen waardoor hij twee verdedigers op het verkeerde been zet. Hij gaat goed door tot op de achterlijn en zijn voorzet wordt door Jurgen Abrahamse keurig binnen geschoten 0-2. Een hele verdiende voorsprong.
Helaas is er ook slecht nieuws want onze betrouwbare verdediger Dennis Stam raakt geblesseerd en moet vervangen worden. Kevin Bosman komt in zijn plaats, waardoor Mika Gutierrez een linie doorschuift en Sven Weijts juist terug gaat terwijl Rick de Graaf centraal in de defensie de plek van Dennis Stam overneemt.

Dubbeldam lijkt met een geruststellende 0-2 voorsprong te kunnen gaan rusten als we in de derde minuut van de blessuretijd niet alert zijn en een tegentreffer moeten incasseren. Een schot van FC Dordrecht is door een vervelende stuit moeilijk te controleren voor onze doelman waarna de spits van FC Dordrecht er snel bij is om in de rebound de 1-2 binnen te tikken. Een domper want de scheidsrechter fluit direct voor de laatste keer deze eerste helft.

In het eerste kwartier van de tweede helft is Dubbeldam hersteld van de domper en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. We krijgen vele kansen maar schoten van Enzo van de Vossenberg en Jordy Wouters missen richting of kracht. Na een voorzet van Mika Gutierrez komt Enzo van de Vossenberg net te laat om de derde aan te tekenen. Jordy Wouters schiet nog stijlvol na een schitterende steekbal van Jurgen Abrahamse, maar hij stuit op de doelman.

Na een uur spelen komen Rory van der Weijden en Youri de Bruijn in het veld voor Sven Weijts en Mika Gutierrez Oliva.

Enkele minuten later valt wederom uit het niets de gelijkmaker. Dubbeldam schakelt niet snel genoeg om bij balverlies en via een snel uitgevoerde counter maakt FC Dordrecht 2-2.
In deze fase verliest Dubbeldam de controle over de wedstrijd en ondanks dat we via Jordy Wouters en Enzo van de Vossenberg kansen krijgen is FC Dordrecht ook gevaarlijk. twintig minuten voor tijd komt FC Dordrecht zelfs op voorsprong. Wederom wordt Dubbeldam verrast in de omschakeling en speelt FC Dordrecht het mooi uit 3-2.
Dubbeldam is volledig van slag en in deze periode kan FC Dordrecht de wedstrijd definitief beslissen. Wij staan achterin te schutteren met slordig balverlies en verkeerde terugspeelballen. Het is aan doelman Robin van Dijk te danken dat de schade voor Dubbeldam niet groter wordt.

Twee minuten voor tijd ziet Youri de Bruijn zijn inzet en werklust beloond worden. Hij jaagt voortdurend op de defensie van FC Dordrecht en dit levert hem balbezit op. Vanuit de draai schiet hij prima de verdiende gelijkmaker binnen.
Dubbeldam krijgt zelfs de kans op meer als de scheidsrechter een indirecte vrije trap geeft binnen de zestien voor een terugspeelbal. Kevin Bosman haalt vol uit, maar raakt alleen de verdediger die even tijd nodig heeft om op adem te komen.

In de allerlaatste seconde kan Dubbeldam alsnog de overwinning stelen. Jurgen Abrahamse speelt zich knap vrij maar zijn voorzet bereikt de geheel vrijstaande Wesley Borsboom en Rick de Graaf niet.

Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Gilze dat gisteren hun bekerwedstrijd met 25-0 ja u leest het goed vijfentwintig tegen nul won van Advendo. Een uitdaging dus voor onze mannen maar zij rekenen op de steun van vele Dubbeldammers

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
15/0914:30KNVB Beker2019 - 2020

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
FC Dordrecht 1 am3Draw
Dubbeldam 13Draw

FC Dordrecht 1 am

Dubbeldam 1

Rory van der Weyden Middenvelder
Sven Weijts Verdediger
Dennis Stam Verdediger
Kevin Bosman Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder 10'
Wesley Borsboom Middenvelder
Rick de Graaf Verdediger
Jordy Wouters Middenvelder
Robin van Dijk Keeper
Mika Gutierrez Oliva Aanvaller
Jurgen Abrahamse Aanvaller 29'
Kjeld Koster Middenvelder
Youri de Bruijn Aanvaller 88'
Roy Schrauwen
  3 2 1

Hoofdtrainer: Wim Wouters
Hoofdtrainer: Brasco Tuvaljevic
Leider: Gerard Schrauwen
Verzorger: Suzanne van de Vossenberg
Leider: Rik Klootwijk

Officials

Assistent scheidsrechterScheidsrechter KNVB
Harry SwartP. van Kuijk

Locatie

Sportpark Krommedijk
Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht, Nederland