Voor derdeklasser Dubbeldam lijkt een geruisloos eind te komen aan een teleurstellend seizoen. Voor de tweede achtereenvolgende keer verloor de ploeg van een subtopper. Vanmiddag pakte TSV Gudok in Tilburg-West met 3-1 de volle buit ten koste van de Dordtse ploeg.
De top-drie van de derde klas die strijden om titel en rechtstreekse promotie lijken bijna uit het zich verdwenen. Kwalificeren voor de nacompetitie kan alleen nog via de tweede periodetitel. In de derde klas zijn maar twee periodetitels te vergeven. Er resteren nog negen wedstrijden waarvan Dubbeldam er zeker zeven moet winnen. Maar ook dan is de ploeg afhankelijk van misstappen van de (periode)concurrentie.
Het zat een gemotiveerd Dubbeldam vanmiddag overigens allesbehalve mee bij Gudok (Goed Uit De Ogen Kijken) dat net als Bavel en Gilze volop strijdt om het kampioenschap. Als de inzet van Xander Staphorst in de allereerste minuut niet net voorlangs was gegaan maar in het net zou zijn beland, had de wedstrijd ongetwijfeld een heel ander verloop gekregen. Dubbeldam bleef azen op een voorsprong maar het zat met name het duo Dennis Stam – Dennis Geschiere net niet mee op de beslissende momenten. Achterin bij Dubbeldam stond Roy de Graaf weer uitstekend te keepen. Toch moest hij na een half uur de trieste gang naar het net m aken. Gudok sloeg toe in de rebound na een uitstekende redding van de Dubbeldamse keeper. Dubbeldam raakte niet van de leg. Dennis Geschiere was kort voor rust dichtbij de gelijkmaker. Die viel pas pal na rust met Dennis Geschiere als schutter: 1-1.
Het leidde tot een pen duel met wisselende kansen en uitstekende acties van de beide doelverdedigers. Gudok bleek in die fase de gelukkigste en kwam halverwege het tweede bedrijf op nieuw op voorsprong (2-1). Met enkele wissels probeerde Dubbeldam begrijpelijk de wedstrijd alsnog naar de hand te zetten. Een geweldige combinatie met als schijven Mika Guiterrez, Mischa Brassien en Tim van den Ende kreeg net niet de bekroning in de vorm van de verdiende gelijkmaker. Integendeel. Uit een strafschop wegens hands zette Gudok tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot (3-1).

Bron Fred van Dongen