Selecteer pagina

Jordy Wouters

seizoen 2020-2021

Trainer FC Dordrecht am hoopt op derby’s

FC Dordrecht am. promoveert naar de derde klasse. Vier andere Dordtse clubs spelen ook in de derde klasse en uiteraard hoopt hij dat de competitieleider de ploegen in een competitie indeelt. 

Voor het tweede seizoen op een rij klimmen de amateurs van FC Dordrecht op de voetballadder. Na de geslaagde ontworsteling aan de vijfde klasse van vorig jaar, door winst in een beslissingsduel op Achtmaal, krijgt de formatie van trainer Michael Witman dit keer een papieren promotie in handen gedrukt. Met dank aan de KNVB, dat de doortocht verleende.

,,Achteraf blijkt die indeling in West II zo slecht nog niet”, lacht Witman als hij met zijn eigen uitspraken van een jaar geleden wordt geconfronteerd. Toen was de oefenmeester bepaald niet te spreken over de uitlening. ,,Ja, ik baalde vreselijk omdat ik vond dat wij als opvulling werden gebruikt in een poule waarin we veel meer moesten reizen. Sportief gezien was het ook allemaal niet best, want de verschillen waren soms enorm en er bestond steeds het risico door de opzet dat je ondanks goede prestaties overal naast kon grijpen. Toen duidelijk werd dat de competitie erop zat, baalden we omdat promotie ook dit seizoen echt mogelijk was. Maar dit is sportief gezien een prachtig einde. En verdiend, want na SVH waren wij de sterkste ploeg.”

Massaal

Witman, die zijn contract al met twee jaar verlengde, ziet iets moois bloeien op de Krommedijk. ,,Sinds OMC onder de vleugels van FC Dordrecht is beland en als amateurtak verder is gegaan, is het gaan leven. De club beschikt over meer teams, ook over een vrouwen- en meidenteam en je ziet in deze coronatijd ook dat de jongens heel graag komen trainen. Hoewel we nog geen positiespel en partijtjes kunnen doen in verband met de geldende maatregelen, wordt er massaal getraind. Daar gaan we wat mij betreft nog wel mee door. Bovendien merk ik ook dat spelers graag bij ons willen voetballen. Zo hebben we voor het nieuwe seizoen onder anderen Regga Regales van EBOH, Adil el Yakoubi van RCD en Silvano Domacassé van Groote Lindt erbij”, schetst Michael Witman, die volgend seizoen geassisteerd wordt door Michael de Kat, die afkomstig is van Excelsior.

Omdat ook GSC/ODS promotie kreeg geschonken, beschikt voetbalstad Dordrecht met Dubbeldam, RCD en SC Emma komend seizoen over vijf zondag-derdeklassers. ,,Nu maar hopen dat de competitie-indeler zijn werk goed doet, dan krijgen we een poule met veel stadsderby’s. Dat zou toch hartstikke mooi zijn”, geniet Witman op voorhand. ,,En met de selectie die we hebben staan, verwacht ik ook dat we goed mee kunnen doen in de derde klasse.”

Arco Bomgaars

bron: AD de Dordtenaar

Dubbeldam is een grote maar hechte vereniging

Ries Fok, trainer Dubbeldam 1 seizoen 2020-2021

Laatste nieuws Dubbeldam 1

Fred Koster

Fred Koster

Diepbedroefd en verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van FRED KOSTER Na een kort ziekbed overleed hij vandaag op de leeftijd van 70 jaar.   Twee periodes was Fred Koster hoofdtrainer van Dubbeldam. In 1998 werd hij met zijn team na een zware...

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

seizoen 2020-2021Davey en Michel van Pelt De broers keren na de zomer terug bij DubbeldamKeeper Davey van Pelt (23) volgde zijn ambitie, zijn vier jaar oudere broer en goaltjesdief Michel zijn trainer. Beiden keren na drie jaar terug bij hun grote voetballiefde, vv...

Davey van Pelt keert terug

Davey van Pelt keert terug

Het gerucht ging al lange tijd maar nu is het bevestigd: Davey van Pelt keert terug bij Dubbeldam. Tijdens zijn jeugdopleiding bij Dubbeldam werd hij door diverse Betaald Voetbal organisaties gevraagd. In 2014 keerde hij terug op de Schenkeldijk. Tijdens het eerste...