Selecteer pagina

Topfit en gedreven

Topfit en gedreven

Perry van Eijken

Topfit en gedreven

Vandaag in AD de Dordtenaar een interview van Perry van Eijken met Jan Volwerk. Tot de promotie naar de tweede klasse in 2008 speelde Perry bij Dubbeldam

 

Perry van Eijken (32) behoort bij IFC inmiddels tot het meubilair. ,,In de loop der jaren is IFC mijn tweede thuis geworden. Er gaat zeker een achtste seizoen bijkomen.’’

© Jan Volwerk
Gorinchem

De setting en het decor voor het interview waren zeven jaar geleden hetzelfde: een tafeltje in de steriele eetzaal van Hotel Gorinchem. Vlakbij zijn werk: Damen Shipyards. Toen zat hij in een dipje bij Xerxes DZB. De bij Dubbeldam opgegroeide Perry van Eijken kwam niet aan spelen toe en wilde zich na drie mooie jaren bij Barendrecht nog graag bewijzen op het hoogste amateurniveau en zocht een ambitieus nieuw avontuur. ,,Dat werd in 2013 IFC. Destijds een zondag tweedeklasser, die binnen drie jaar naar de hoofdklasse wilde. Met een trainer, die ik al kende van mijn tijd bij Barendrecht en die ik heel hoog had zitten: Jack van den Berg. En dat ambitieuze verhaal is nog uitgekomen ook.’’

Voor een terugkeer naar zijn grote eerste liefde Dubbeldam, de club waar hij van zijn vijftiende tot zijn vertrek naar ’s-Gravendeel vier jaar later in zondag 1 had gevoetbald, was het in die tijd veel te vroeg. ‘Maar ‘eens kom ik terug’, zei hij toen ,,Ik was 25 jaar en nog hongerig,’’ zegt hij nu. Een terugkeer naar Dubbeldam zit er voorlopig niet in.’’

,,Er is na zeven jaar IFC wel wat veranderd,’’ vervolgt Van Eijken zijn verhaal. ,,In de tijd dat ik op zaterdag bij Xerxes voetbalde, stond ik op zondag regelmatig bij Dubbeldam langs de lijn. Ik kende alle jongens . Van de groep met wie ik destijds voetbalde is nu alleen Rory van der Weijden over. En omdat ik met IFC ook al bijna zeven jaar op zondag voetbal, zie ik ze niet meer spelen. Ik volg ze nog wel. Maar IFC voelt inmiddels als thuis. Logisch toch? Ik voetbal vanaf het begin samen met jongens als Danny Slingerland, Nico Ramos en Yuri Rombouts. Dat zijn échte vrienden geworden. IFC is sowieso geen duiventil,’’ aldus de reserveaanvoerder, die sinds drie jaar in Barendrecht woont.

Van Eijken praat als een jonge hond voelt zich topfit. ,,Ik heb door een hamstringblessure bij Barendrecht wel eens zes weken buitenspel gestaan. Daarna heb ik geen pittige blessures meer gehad. Mijn geheim? Dat heb ik niet. Mijn bekken staat wat scheef. Eens in de zoveel tijd wordt die weer recht gezet, maar verder doe ik niet veel. Op trainingen en in oefenwedstrijden geef ik soms wat minder gas. Ik word zuiniger op mijn lichaam. Van slijtage heb ik nog geen last en ik heb er nog heel veel plezier in.’’

Na het tijdperk Virgil Breetveld heeft Van Eijken samen met andere oudgedienden wel even nagedacht en gesproken over hun toekomst bij IFC. ,,Toen duidelijk werd dat Van den Berg terugkwam, wilden we heel graag door. Hij heeft gezag en dat heeft deze selectie van IFC nodig.’’

Vorig seizoen stelde IFC het hoofdklasserschap pas in de laatste wedstrijd veilig. Halverwege staan de Ambachters nu met 20 punten uit 14 duels op een vijfde plek. ,,Dat hadden minimaal zes punten meer moeten zijn. We hebben verloren van het onderaan staande Nuenen en van laagvlieger Moerse Boys. Zonde. Anders sta je op drie punten van koploper Unitas. Hoe dat komt? Onderschatting. Voetballend zijn we in deze hoofdklasse samen met Unitas één van de beste ploegen, maar niet in mentaal opzicht.’’

Vorig seizoen pakte stond IFC in de winterstop ook in de subtop, maar belandde alsnog in zwaar weer. ,,Dat gaat nu niet gebeuren. Er is minder onrust dan toen en de groep is hechter. We ook sinds een paar jaar weer op trainingskamp geweest. Samen met zaterdag 1 en vrouwen 1 in Arnhem. Voor het groepsproces is dat goed geweest. Woensdag hebben we geoefend. Tegen Spartaan’20. Met 5-1 gewonnen. We zijn klaar voor de eerste confrontatie zondag thuis tegen Meerssen. We zijn er klaar voor.’’

Jesper Harmans naar IFC

Jesper Harmans naar IFC

Jesper Harmans maakt volgend seizoen de overstap naar IFC in Hendrik Ido Ambacht, zo meldt voetbalrotterdam vanavond.. Jesper, zoon van Hans Harmans begon in de jeugd van Dubbeldam en maakte toen de overstap naar Oranje Wit. Afgelopen zomer vertrok hij uit Dordrecht...

Feestje Rik

Feestje Rik

Vanavond had onze leider van Dubbeldam 1 Rik Klootwijk een feestje van zijn werk ter ere van zijn pensionering. Aan de foto's te zien was het heel gezellig maar was men weinig origineel met de cadeau's.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LIVE SCORE

DateEventTime/Results

DEZE WEEK

UITSLAGEN

VOLG ONS OP FACEBOOK

NIEUWBOUW

Complex vv Dubbeldam