Selecteer pagina

Titelfavoriet komt op bezoek

Aanstaande zondag speelt Dubbeldam 1 na een jaar weer een competitiewedstrijd op het eigen sportcomplex. Te gast is de titelfavoriet in de 3e klasse sv Slikkerveer.
Slikkerveer speelt zijn wedstrijden in een rood shirt, zwarte broek en rode sokken.

Slikkerveer is opgericht op 7 oktober 1920 en dus volgende week 101 jaar. Helaas konden ze hun eeuwfeest vorig jaar niet vieren.

Dit wordt ook een memorabel seizoen voor Slikkerveer want na ruim 101 jaar gaat de ploeg volgend seizoen op zaterdag spelen. Vorige week heeft een buitengewone ledenvergadering voor deze overstap gekozen.

Geschiedenis

Zoals aangegeven werd Slikkerveer op 7 oktober 1920 opgericht. Vanaf 1942 zijn de competitiestatistieken bijgehouden. Ze zijn toen begonnen in de vierde klasse. Overwegend speelt de ploeg afwisselend in de tweede en derde klasse. Met name in de jaren 70 en 80 waren ze een vaste waarde in de tweede klasse. Een enkele keer duikelden ze naar de vierde klasse om vaak snel terug te keren. 
Seizoenen ’63-64 en ’64 – 65 en later 89 – ’91 waren hoogtijdagen voor de club waarin ze in de eerste klasse actief waren.
In 2013 promoveerde Slikkerveer door een kampioenschap in de derde klasse naar de tweede klasse. Na degradatie in 2016 volgde een jaar later gelijk weer promotie na een kampioenschap om een jaar later weer te degraderen naar de derde klasse waar het mede door de covid-onderbrekingen nog steeds actief is. 

In 2019 speelden Dubbeldam en Slikkerveer twee oefenwedstrijden tegen elkaar. De eerste oefenwedstrijd was een prooi voor Slikkerveer. Op een dinsdagavond speelden wij in Ridderkerk en kwamen al na zeven minuten op een 1-0 achterstand. Vijf minuten later trok Dennis Geschiere de stand weer gelijk. Uiteindelijk trok Slikkerveer met 4-1 aan het langste eind. 
Een maand later kwamen de rood-zwart op bezoek op de Schenkeldijk. Zo snel als in de uitwedstrijd de doelpunten vielen, zo lang moest er in de wedstrijd gewacht worden om te kunnen juichen. Na een ruststand van 0-0 Na driekwart wedstrijd in de 67ste minuut kwam Slikkerveer door onoplettendheid achterin op voorsprong. Ook nu konden ze niet lang genieten van hun voorsprong want een minuut later stiftte Damian Pomper de bal in de kruising. Door doelpunten van Jerry en Dennis Geschiere in de slotfase kwam Dubbeldam deze keer als winnaar uit de strijd. 

meer info: Slikkerveer – Dubbeldam

meer info: Dubbeldam – Slikkerveer

 

 

Mutaties

Bij Slikkerveer zijn er deze zomer geen spelers bijgekomen.
Wel zagen zij spelers vertrekken naar FC IJsselmonde, Nieuw-Lekkerland en een speler is gestopt.

Bekertoernooi

Slikkerveer speelde in een kleine bekerpoule met slechts twee tegenstanders.
Dankzij twee zeges werden zij poulewinnaar en hebben zich geplaatst voor de eerste knock-out ronde tegen hoofdklasser sc Feyenoord.
In de eerste speelronde versloegen zij derde klasse WIK met 2-4, onder andere door twee doelpunten van Bas Mulder.

Twee weken later waren ze op eigen veld veel te sterk voor ODB. De ploeg uit Den Haag werd op een 7-2 nederlaag getrakteerd

 

Slikkerveer – FC Dordrecht amateurs

Door blessures en vakanties begon FC Dordrecht al gehavend aan de confrontatie met Slikkerveer. De opdracht werd nog moeilijker toen een speler van FC Dordrecht al na 20 minuten een directe rode kaart kreeg voor een groze overtreding op het middenveld. Desondanks kregen de Dordtenaren wel enkele kansjes, maar hadden ze ook moeite met de razendsnelle voorhoedespelers van Slikkerveer. Ondanks de numerieke minderheid wist FC Dordrecht lang stand te houden. In de tweede helft werden de krachten minder en was een treffer van Slikkerveer om de punten in Ridderkerk te houden.

De aftrap van deze eerste thuiswedstrijd is zoals gebruikelijk om 14.00 uur. Wij rekenen weer op de steun van vele supporters. Voor wie niet kan komen, verzorgen wij weer een liveblog: 

https://bit.ly/2Wxo04Y

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...