Selecteer pagina

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de vuurpijl moesten we ook direct tegen FC Engnek. Door vrienden ook wel SC Gastel genoemd. Maar onder die categorie kunnen wij ons absoluut niet scharen. Dat gevoel is volgens mij ook wel wederzijds. Want toen de mannen van FC Engnek de Schenkeldijk op liepen richting onze kantine zag je de teleurstelling alweer van de enge kinnetjes afdruipen. Ja hoor, weer tegen die gasten. Een ware clash dus om mee te beginnen!… 

De afgelopen maanden stonden natuurlijk bij veel speler in het teken van herstel. Weer even die vakantiekilo’s eraf zien te krijgen. Vele van ons hebben natuurlijk de hele zomer doorgetraind. Een hiervan is Sjoerdje B. De hele zomer heeft hij met enkele selectieleden en staf keihard gebikkeld om het lichaam (want ja het is hun tempel) in goede vorm te houden. Grote klasse natuurlijk. En het was ook zeer goed te zien maar hierover later meer. 

Dan nog even wat transfernieuws: We hebben een enkele nieuwe speler mogen verwelkomen. Een hiervan is Kevin Bosman. Sterkhouder van 1 jaren lang geweest op de linkerflank. Menig voorzet, pass, actie en wedstrijd mogen spelen voor ons vlaggenschip. We zijn dan ook ontzettend verheugd dat hij voortaan te zien is in het sterrenensemble van DD3. Maarrrrr, niets is minder waar. Ons Kevin was in zijn allereerste optreden direct afwezig. Wat dat betreft haakt hij zeer sterk aan. Want afhakers hebben wij in grote getalen zoals jullie trouwe lezers en lezeresjes wel weten. Gewoon de allereerste pot, waar vele seizoenskaarten op gebaseerd zijn, gelijk laten gaan. Als nieuwe aankoop. Het is beschamend en sneu tegelijk. Zou het de druk zijn? De druk van het moeten presteren. Niet meer dat losse en onbevangen eerste elftal. Maar eindelijk in HET team van de zondagtak van Dubbeldam. Volgens intimi was dit inderdaad het geval. “Hij slaapt al een week of 3 erg onrustig”zegt zijn vriendin die liever niet haar naam genoemd ziet. “Telkens loopt hij ’s nachts naar de WC en halverwege schreeuwt hij dan: IK BEN BETER DAN ARNE! “Niemand is beter dan de BOSS-MAN!!” Gevolgd door vrij serieuze woedeaanvallen. “Nee, dit waren wel gekke weekjes. Ik hoop dat hij het straks wat meer kan loslaten als de eerste pot geweest is. “legt zijn vrienden “Anoniempje” uit. 

Maar desalniettemin dus vandaag nog zonder de Boss-man. Mocht u hem komende week tegenkomen vraag niet naar de reden. Hij heeft hier moeite mee. Aanhaken op dit niveau valt hem zwaar. Geef hem aub die tijd en respecteer hem zoals hij is. Een lief, guitig kereltje met een prima linker. Enfin, we gaan door. 

De laatste weken werd er steeds meer getraind door deze en genen. Je zag ook vastigheden erin komen. Vertrouwen bij sommige spelers. Vreugde bij de ene, puur verdriet bij de ander. Dat laatste geldt voor de mensen die bij Nick in de partij zitten. Die beleven gewoon een kut donderdag. En de rest heeft het uitstekend naar de zin. Want lieve mensen, Nick heeft nog altijd niet de knoop doorgehakt (of touwtje gekocht) om te stoppen. Het is triest. Getuigd van gebrek aan zelfkennis. En als klap op de vuurpijl gaat hij ook doodleuk even naar de Maladieven. Beetje boven zijn stand leven en ons aan de lopende band Tikkies sturen. Nikkies zoals ze binnen onze groep genoemd worden. Op instagram kan je alle leuke plaatjes van de Tortelbevertjes terug vinden. Ik zou hier vooral niks mee doen. Mijn hele scherm zit onder de tipex maar dit is geen heel sterk strijdplan. 

Dan hebben we ook wat afscheidnemers. Altijd jammer natuurlijk. Maar van Sweetyman ontbreekt ieder spoort sinds hij vader geworden is. Het schijnt een remake te zijn van de in 1982 uitgekomen ET dus daarin zou de uitleg kunnen liggen. Maar de motivatie om wekelijks 3 keer te blunderen had hij blijkbaar niet meer. Een gemis. Vanaf deze plek wil ik hem nog wel even van harte bedanken voor de vele mooie Spycholiogische gesprekken en hessensspinsels die hij met ons deelde. 

Ook heeft Patrick Stolk offcieel zijn knie aan de wilg gehangen en zal dus niet meer te zien zijn in een iets te strak DD3 shirt. Gelukkig is hij nog wel te bewonderen op de bank in de vorm van trainert. Ditzelfde geldt voor de Gnoe. Ook een gemis voor ons waar we mee om moeten leren gaan. 

Dan over naar de orde van de dag. Matchday: VV Engnek thuis. Altijd lastig! De messen werden geslepen. De schoenen gepoetst. De tanden gekortwiekt. Die laatste hoef ik niet te benoemen over wie dit gaat gok ik. De voorbereiding was eigenlijk zeer soepel. Ondanks een lijst afwezige die ik hieronder even kort zal doornemen. 

Jespertje: Nog altijd zo dizzy als een bal in de ballenbak van Lucille. Nog niet fit om te trainen. Niet fit om te spelen en net niet genoeg om te vlaggen. Een groot gemis. Zijn positiviteit gaan we met zijn alle erg missen. Want het is zon olijke snuiter, onze Jespertje. Gelukkig kwam hij wel kijken (oke uur te laat maar goed) en moedigde ons aan met zijn jolige leuzen en gekscherende teksten. Hou dit vast Jespertje. En doe vooral rustig aan. Op linksback is het dringen. 

Cornetje: onze Spatify is helaas ook geblesseerd uit de zomerstop gekomen. Vermoedelijk door alle muzikale uitjes die hij heeft gehad is hij lichamelijk op. Het festival seizoen heeft hem gesloopt. Het blijft een Spataderlating voor ons maar we wensen vanaf hier hem natuurlijk een spoedig herstel toe. 

Stefan is ook nog altijd op vakantie. Hij is wel voornemens volgende week weer te komen. De zelfbenoemde Pirlo van de lage landen zal dan zijn verwachting weer maken. En we kunnen niet wachten op zijn geniale spel die eigenlijk een mix is van Sweinsteiger, Pirlo en Babangida. 

Rocco is wel weer wat aan het trainen met nadruk op wat. Op het gemakkie even een partijtje meedoen. Want na al zijn blessureleed is hij niet heel happig om direct in het diepe te springen en zal dus heel langzaam gebracht gaan worden. Heul heul heul langzaam. 

Dan even over naar de wedstrijd. Want ja het is tenslotte een wedstrijdverslag dus ik ontkom er niet aan over deze wedstrijd te moeten praten. 

We begonnen in de volgende basis: 

Patje in de goal. Adje, Jeroen,Sjoerd en Arne achterin. Op het middenveld Gokinho, Tak, Wap, Sven en Nick. En als aanspeelpunt Niels. Op de bank zaten Boy, Enzo en Weyden. 

Boy die in de kleedkamer pas hoorde dat hij wissel zat had het zichtbaar moeilijk met deze beslissing. Hij heeft kleedkamer 3 tot en met 9 dan ook vast verbouwd. Is er toch nog iets verbouwd de laatste 15 jaar op Dubbeldam. Klasse gedaan Boy. Hopelijk neemt de gemeente er een voorbeeld aan! 

Enzo heeft wegens een trainings en gedrags achterstand ook een plaatsje op de bank. En Weyden heeft na een aantal weken blessureleed ook de plaats op de bank gekregen. Dit was hem al eerder verteld en hierdoor kwam hij gewoon een half uur te laat aan. Een goed voorbeeld van onze vader van 12 kinderen en onderwijzer. Je zou zeggen dat hij een voorbeeldfunctie heeft maar helaas was er bar weinig van te merken. Hopelijk pakt hij dit snel op want zoals hij zich nu opstelt zie ik nog wel een aantal weken de bank. Als het aan zijn vrouw ligt zal die waarschijnlijk de bank thuis zijn. Maar dat geheel terzijde. 

OK. De wedstrijd. We begonnen gek genoeg best aardig aan de wedstrijd en wisten vrij snel op voorsprong te komen. We hadden al wat kansjes gehad doordat we op het middenveld telkens een mannetje over hadden. En daar wist FC Engnek eigenlijk geen raad mee. De ene na de andere grandioze aanval werd op de mat gelegd. (oke tikje overdreven) Met aanspeelpuntje Niels die heerlijk mee voetbalde. Het was een verademing om eens een spits te hebben die het spelletje begrijpt. Niet alles 5x aanneemt zoals Nick. Niet de palen of lat doorbijt en gewoon lekker zijn taak uitvoert. Klasse Niels. De 1-0 werd op naam gezet van Gokinho. Die na eigenlijk een klote pass van Sjoerd werd weggestuurd en de verdediger van Engnek ging volledig onder de bal door en Gokinho liet wederom zien een gokje voor de goal te hebben. 

We hadden volledige controle over de wedstrijd en liepen via Sjoerd en een eigen goal van Engnek uit na een 3-0 voorsprong. Vooral de goal van Sjoerd was een hele fraaie. Op het moment van aanleggen riepen de supporters massaal: DOET DAT NOU NIETTTTTT MAAR HIJ DEJUTOGGGGG! Een fraaie treffer voor onze muur van vlees Sjoerdje B. 

De 3-0 was een mooie aanval en via de VAR werd duidelijk gezien en aangetoond dat deze via het been van de tegenstander erin ging. Een eigen goal dus. We kregen na een klassiek ‘wappietje” nog wel even een doelpunt tegen maar dit mocht de pret niet drukken. Er werd al met al gewoon lekker gespeeld en vrij snel raakte Jeroentje geblesseerd en kwam Boy er voor hem in. Maar ook dit maakte niks uit. Boy paste zich moeiteloos aan en bestreek de hele rechterflank als een witte Trabelsi. Een waar genot om hem zo lekker bezig te zien. Je zag duidelijk dat zijn wisselbeurt hem getriggerd heeft. Klasse Boy. Trots op je, knulletje!! 

Na de rust kwam Weyden er nog in voor Sjoerd die ondanks zijn geweldige conditie (van al het trainen) Weyden ook speeltijd gunde. Dat is mooi om te zien dat de spelers elkaar ook gunnen. Dat zie je alleen bij een kampioensteam. Dit kon wel eens een heel mooi seizoen worden. 

Na rust kwam ook Enzo er nog in. Hij was op vakantie even vergeten hoe het spelletje ook al weer precies gespeeld dient te worden. Ook was hij vergeten dat hij niet links is maar rechts. Na de eerste 8 ballen over de zijlijn, 3 over de achterlijn en 4 in de voeten van FC Engnek bedacht hij zich toch maar eens met rechts te gaan passen. Het ging direct een stuk beter. Goed zo, Enzo. Ga zo door, kerel! Misschien moet je volgende week vanaf het begin met je goede been gaan inspelen. Wellicht helpt dit. Al moet de verslaggever ook even zichzelf in dezen noemen. Looplijnen waren dik in orde. Maar de traptechniek liet behoorlijk te wensen over. Een aantal ballen bij boer Harm later werden er toch wat grapjes gemaakt. Terecht hoor. Maar we moeten natuurlijk ook wat ruimte voor verbetering houden. Hierin is nog de nodige winst te halen. Parijs is nog ver natuurlijk! 😉 

We kregen na de tegengoal gelukkig nog wel kansen en waren tweemaal trefzeker via Sven en Wappie. We liepen dus uit naar een 5-2 voorsprong en zodoende kwamen we na de eerste wedstrijd direct lekker uit de bus. Een prima start. Lekker weer. De supporters wisten ons ook weer te vinden. We zijn weer begonnen dus!! En dat is heerlijk. 

Volgende week spelen we uit bij VVR dus kom gerust kijken als je echt een ongekend kut leven hebt en je stierlijk verveelt. Mocht dit niet zo zijn dan moet je ons in de gaten houden op de app of website. Voor nu: een fijne week en tot zondag! 

Perschef VV Dubbeldam 3. 

 

Related Articles

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer
Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Lees meer