Selecteer pagina

Be Ready

Voor Tim van Dam is het heerlijk weer terug te zijn bij Be-Ready. Pas toen hij er vertrok, merkte hij wat hij achter zich had gelaten. ,,Hier voel ik echte waardering.”

Kees Klijn 28-11-19, 14:00
Afscheid nemen van actief voetballen op het hoogste niveau, mooier kan niet. Dus toen Tim van Dam na drie jaar Be-Ready, dat naar de derde klasse promoveerde, terugkeerde naar SCO in Oosterhout had hij niet gedacht toch weer in Hank aan te meren. ,,Ik heb twintig jaar bij die club gevoetbald. Bovendien ging ik er de O-19 trainen. Zelf dacht ik dat ik het spelletje wel een beetje had gezien. Maar na een maand begon het alweer te kriebelen”, zegt de 29-jarige Oosterhouter.

De aanvaller had zich in het zaterdagelftal van SCO kunnen herenigen met topschutter en vriend Robin van den Noort, die vooral vanwege zijn werk niet meer volledig inzetbaar zou zijn bij Be-Ready. Dat gebeurde niet, Van Dam koos er toch voor om drie keer in de week een ritje richting Hank te maken. Opmerkelijk: zijn hart ligt bij SCO. Maar terugkeren op het oude nest was hem enorm tegengevallen. ,,Heb je er zo lang gespeeld, verwacht je toch enige belangstelling voor je. Niks, nada. Niemand interesseerde het kennelijk. Dat is me koud op het dak gevallen.”

Heb je er zo lang gespeeld, verwacht je toch enige belangstel­ling voor je. Niks, nada. Niemand interes­seer­de het kennelijk.
Bij Be-Ready is dat heel anders. ,,Daar heb ik me vanaf het begin heel welkom gevoeld. De mensen nemen er de tijd voor om je echt te leren kennen, betrekken je overal bij. En de sfeer is er altijd goed, zeker bij thuiswedstrijden. Dan kijken er een paar honderd man toe, fanatieke supporters. Dan doe je het ergens voor. Zeker de potjes tegen aartsrivaal Dussense Boys waren heel bijzonder. Bij SCO is de belangstelling miniem. Het zal wel de tegenstelling zijn tussen stad en dorp. In een dorp zoals Hank leeft de voetbalclub veel meer.”

Over die sfeer valt nog wel iets af te dingen. Vorig seizoen was het even niet echt leuk toen trainer Arno de Vries zijn ontslag kreeg. Marco Verschuren werd zijn opvolger. Van Dam, accountmanager bij een verlichtingsbedrijf, was er niet rouwig om. ,,Marco staat toch meer in de groep. Ik heb een heel goede klik met hem. Of het er iets mee heeft te maken, weer ik niet: ik ging veel meer scoren.” Toch stond zijn naam maar zelden in de krantenkolommen. ,,Alle aandacht ging naar Robin toe. Ik vond het prima, kreeg hij meer aandacht van de verdedigers. En was er net wat meer vrijheid voor mezelf om doelpunten mee te pikken.”

Karrenvracht aan doelpunten
Van den Noort vertrok, weg was de garantie voor een karrenvracht aan doelpunten. Zou Be-Ready dat wel op kunnen vangen? Ja, zo leert de stand: de geel-zwarten staan op een keurige achtste plaats met elf punten uit acht wedstrijden. Handhaven, het doel van dit seizoen, moet dus niet echt een probleem vormen.

Be-Ready wordt zijn laatste club. ,,Het bevalt me zó goed.” Wat voor hem ook lekker is: maatjes zoals Kevin van Gool, Rodney Schrauwen en Thomas Vergunst, die ook een SCO-verleden hebben, voetballen ook sportpark De Schiethoek. ,,We hebben dus altijd een BOB als we blijven hangen. Die derde helft, ook daar zijn ze bij Be-Ready veel beter in dan bij SCO.”

Bron: BN de Stem