Selecteer pagina

Tienklapper voor giganten Dubbeldam 3

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

Na een weekje rust mochten de mannen van Dubbeldam 3 weer eens opdraven voor een thuiswedstrijd. Na twee nederlagen op rij moest de rug weer gerecht worden en was het tijd voor eerherstel. Want een ploeg met zoveel sterren kan toch eigenlijk niet twee keer achter elkaar verliezen. Zou dit in de koppies gaan zitten van de mannen? De tegenstander van vandaag heet IFC. Geen onbekende voor ons. Doorgaans geen hele leuke potjes. Maar IFC 4 staat onderaan met 0 uit 4. Dus een ideale tegenstander om ons te revancheren… 

Donderdag is er weer getraind door het sterrenteam. En wederom is Ricky Klootwijk de tweede vroegtijdig afgehaakt. Ditmaal was het na 10 minuten al raak en kon hij inrukken richting kleedkamer. Twee trainingen, twee keer afgehaakt, twee keer hamstring. Dit lijkt voorlopig nog geen rentree te worden voor Rooie Rickert. Wel gaf hij aan het in die 2 x 12 minuten ontzettend leuk gevonden te hebben. En dat is ook wat waard. “Ik merk gewoon dat Nick en ik weer na elkaar toegroeien. Dat vind ik enorm fijn. Want ja het is een ongelooflijke paardelul maar hou toch wel beetje van hem” begint Rick. We hebben wat mindere tijden gehad maar dat willen we achter ons laten en nu ik weet dat Nick eigenlijk geen vrienden meer heeft doordat De Gnoe, Peter Gillis en Niels hem hebben afgestoten leek mij dit een mooie gelegenheid om weer dichter bij elkaar te komen. “Maar op mij hoef je dit seizoen niet te rekenen. Dat is een harde conclusie”. 

De ziekenboeg begint langzamerhand wat af te nemen en de selectie wordt alsmaar breder en breder. De concurrentie is moordend. Mensen die voor zichzelf extra trainen. Mensen die aan de lijn zijn. Het besef dat je basisplaats op de loer staat lijkt enorm groot te zijn. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk wel Tweety XXL alias De koevoet c.q. Gillis aka de zwarte cobra. Hoewel dat laatste al een tijdje in zijn holletje is gekropen. Patrick heeft een maand alcoholvrij ingelast om af te vallen. “ik voelde de hete adem van Soeteman in mijn nek. Ik moest wat doen. Ik heb er daarom voor gekozen om een maand niet te drinken. En gezond te eten. En het resultaat mag er zijn hoor. Hij was tot dit weekend maar liefst 243 gram afgevallen. “Jaaaaa, niet slecht he”! Zegt Patje trots. Ik heb de hele maand maar 12 x thuisbezorgd.nl besteld en slechts 8 x naar piramide geweest. Maar dan neem ik wel een kleine kapsalon hoor, lacht onze Patje guitig. 

De spelers die hem gisteren aan zagen komen naar de wedstrijd herkende hem ook niet. Is Kjeld weer terug? Of wie is die dunne gozer? Nee het is Patrick. Man, wat een nieuw mens is dit geworden zeg. Maandje afvallen en die 243 gram is gewoon weg. 3 onderkinnen minder, nauwelijks nog vetpercentage en een ongekend afgetraind lijf tot gevolg. Het is ongekend. Bizar. Er zijn wel wat traantjes gelaten in de kleedkamer. Emotie. Want iedereen weet dat Patje hier zo ongelooflijk hard voor gewerkt heeft. 243 gram he mensen!! tis niet zomaar wat! Dit gunt iedereen hem zo. Dat doet nogal wat met zijn vrienden. Nu hopen dat hij het oppakt om door te gaan. Misschien wel onder de 130 KG te komen. Dat zou toch fantastisch zijn. 

Maar tegelijkertijd moeten we ook waken voor het ergste. Dat hij niet doorslaat. Niet doorslaat in het extreme. Want mensen die Patrick goed kennen weten dat onderhuids (ver ver ver onder dus)hij kan doorslaan. Zo is anorexia ontstaan he. Daar moeten we met elkaar voor waken. Dat dit Patje niet overkomt. Tuurlijk afvallen is goed. En gezond eten prima. En af en toe eens 20 bier, 20 baco, 3 kapsalon, en 5 zakken chips laten staan is ook goed. Maar alsjeblieft Patrick sla er niet in door!!! blijf jezelf. Want we willen je niet kwijt Patrick. Hou vol en nogmaals hou je hoofd koel en eet ook gewoon eens iets lekkers. 

De afwezige lijst is vandaag niet zo heel lang. Dus daar ben ik vrij snel meer klaar. Alleen Sven en Kevin waren weg. Zij zijn een weekendje weg naar Newcastle. We gaan Sven zeker missen. Kevin missen we iets minder want zoals jullie weten is hij nogal vaak ziek. Voor degene die het gemist hebben heeft Kevin zich dit seizoen al een keer ziekgemeld en nu is hij er weer niet. Dus dit wordt weer een zondagje de bank warm houden. De kans is overigens groot dat as we speak (of as we tiep) Kevin wederom een griepje heeft. En het heel zwaar heeft. Ziek. Kevin is vaak ziek. Hoe dan ook we hopen dat jullie het ontzettend leuk hebben gehad en dat Sven ook al thuis is. De kans is aanwezig dat hij nog op de terugweg is van de kroeg van zaterdagavond en nu op zoek is naar een bordje Dordrecht 8 km maar die gaat het waarschijnlijk daar niet vinden. Mocht iemand hem tegenkomen meld dit even zodat we weer met een gerust hart kunnen gaan slapen. 

Dan de wedstrijd. IFC. Gelukkig zonder Prem. Want Prem is een beetje een naar mannetje. Dus alle teams zonder Prem zijn meegenomen. IFC 4 was dit keer de tegenstander. Een team waar we nog niet eerder tegen hebben gespeeld. Achteraf snap ik wel waarom. Maar dat terzijde. We moesten wel aan de bak want zoals gezegd we hadden wat goed te maken. 

De basis was: Soeteman in de goal (Patrick was zo erg afgevallen dat hij met wind tegen niet vooruit kwam en dus te laat arriveerde) Sjoerd, Niels, Wap en Arne achterin. Op het middenveld Corne, Tak, Gokinho en Stefan. En voorin Nick en Boy. 

Je kan merken dat Nick zelf de opstellingen maakt. En het gewoon durft om zichzelf op te stellen. Want een ieder die Nick de afgelopen 20 maanden heeft zien spelen weet eigenlijk wel dat hij er alleen nog bij is om zijn regelvaardigheden, autisme, lapgeld regelen en omdat hij zo lekker in de groep ligt. Maar om zijn voetbal kwaliteiten zijn we al een tijdje niet meer echt blij. Een aangereden hert met lepra en HIV. Zo kan je omschrijven. Een bever met polio. Zo wordt het ook wel eens genoemd. Er zijn vele manier om hem te omschrijven maar eigenlijk niet 1 is positief. Ja de polio test. Die is heel positief. Enfin, we haken af. Maar Nick stelt zichzelf dus gewoon op. Bizar. 

De wedstrijd begint een beetje zoals we eigenlijk al doen. De 3 S’en. Wij staan als team eigenlijk voor die S’en. 

-slap

-slecht

  • schaamteloos

En zo begonnen we ook weer deze week. Tak die liep erbij alsof hij zijn klapschaatsen nog aanhad en alles vloog van zijn poten af of er onder door er doorheen. Hoe dan ook. Niks ging goed bij uw sympathieke verslaggever. Zonde. Maar hij was niet alleen. Achterin was ons dynamische kwartet ook niet heel sterk. Opzich logisch. Want een kwartet achterin wat gemiddeld 98.7 kg weegt. De 100 meter loopt in 4 minuut 62 en de draaicrirkel heeft van 3 scania’s dat is niet perse heel handig. En dat bleek na 5 minuten ook want een simpel balletje door de midden bleek genoeg te zijn om deze verdediging te verschalken. Dat Arne uberhaupt Duits bloed heeft was niet te zien in deze manier van verdedigen. Het was open huis. Slappe hap. Gatenkaas. Enz enz. 0-1 dus. Ongekend hoe dit ontstaan is. Maar we staan gewoon achter tegen de slechtste tegenstander die ooit op de Schenkeldijk is geweest. S S S dus. 

Gelukkig wisten we via Gokinho wel weer terug te komen in de wedstrijd. Een niet al te best schot van Jeff was toch teveel van het goede voor de keeper en zo was het heel snel 1-1. Ook de 2-1 kwam op naam van Gokinho. Zo hadden we wedstijd wel snel omgebogen. De tegenstander gaf ook minimale weerstand. En leek er eigenlijk geen klote van te kunnen. Het is mij toch een wonder dat deze jongens na 4 wedstrijden nog steeds de kracht en het plezier hebben gevonden om nogmaals die zondagochtend op te offeren en zich te laten slachten op een vreselijk slecht veld in Dordrecht. 

Dubbeldam wist wel elkaar goed te vinden en speelde de tegenstander bij vlagen redelijk tureluurs. Zoals gezegd was de weerstand ook minimaal. Er werd totaal geen druk gezet en het middenveld was een oceaan aan ruimte. Wappie die normaliter de 250 m niet haalt in een wedstrijd was nu voorwaarts ten strijden getrokken en kwam er als extra middenvelder bij. Dit maakte het voetbal wel erg makkelijk. Het was dan ook niet toevallig dat Wappie de 3-1 maakte. Op de voor hem typerende wijze slingerde hij door de defensie heen. Wappie kappie als vanouds. Hij schoof de bal netjes langs de keeper. 3-1 dus. Wappie had vlak hiervoor nog een schot afgevuurd op de goal maar helaas miste deze kracht, idee, snelheid, vaart, richting en zelfvertrouwen. 

Ook Weyden was er  inmiddels in gekomen voor Nelis die ontzettend veel pijn en last heeft ondervond van zijn AEE spier. En geen risico wilde nemen. De AEE = Aanstelleritus Extra Enormus. Na een minuutje of 20 hield het weer voor gezien en ging op zijn favoeriete plekje zitten. Langs de kant op een stoel naas  vriendje Patrick en Dennis alias De Gnoe. Bedankt voor je inzet, vriend!

Weyden begon dus achterin vandaag en had alle vrijheid en tijd om lekker mee te ballen en af en toe op te stomen. Een schot ging nog voorlangs maar niet veel later kon hij de 4e treffer aantekenen toen hij mee stormde naar voren. Met maatje 49,5 en hoofdmaat XXXXL is hij altijd een gevaar bij vrije trappen. Nick legde hem panklaaar voor zijn rechter. Maar de bal kwam een 20 cm voor zijn voeten en gezien de elasticiteit van een aangereden buffel met parkinson kon hij er net niet lekker bij. Gelukkig liet de keeper hem nog los en kreeg Rory nog een herkansing om de bal binnen te knallen. 4-1. 

Na de 4-1 was de strijd van IFC helemaal over. Iedere bal was gevaarlijk en de linksback van IFC had werkelijk geen flauw idee of er lucht of zand in een ba l zit en ook taktisch was dit geen meesterbreinn. Iedere potentiele buitenspelval werd door deze man keurig opgeheven. En zo ontstond ook de 5-1 net voor rust. Michel ging samen met Nick op de goal af. Michel moest even 20 sec wachten totdat onze Bever eindelijk de 16 had bereikt en legde hem breed. Nick besloot dit keer eens niet zelfzuchtig te zijn en gaf hem terug aan Miesie. Deze schoot hem toch maar zelf binnen. Keurige goal. Maar de weerstand begon tenenkrommend te worden. RUST. 

De tweede helft kende eigenlijk maar een hoogtepunt. Want het was allemaal niet best meer. IFC wilde niet meer. Dubbeldam had het ook wel gehad en zodoende waren het 45 ongekend lange minuten. Maar het hoogtepunt was dus de komst van Patje de Koevoet. Op het middenveld natuurlijk. Hij verving overigens Gokinho die weer als vanouds aan het dribbelen en draven was en inmiddels ook zijn 3e en 4e goal binnen had geschoten. Gezien zijn huidige vorm en lichaam kan Patrick natuurlijk heel erg makkelijk mee. Die 243 gram minder maakt hem in een klap tot een box to box player. Diepgang, snelheid, draaien, kappen, passen. Alles deed hij! En het aller knapste moest nog komen. Hij liet Stefan scoren. Ja, mensen. STEFAN. Ongelooflijk. Wat een prestatie. Dat is alleen voor de hele grote weggelegd. Schier onmogelijke prestatie. Waar een ieder langs de kant dan ook alleen maar voor kon applaudisseren. 

Behalve Ries van A dan. De zelfbenoemde voorzitter van de supportersvereniging was wederom weer niet van de partij. Ongekend. Schaamteloos eigenlijk. Zonder ook maar enige communicatie gewoon thuis blijven. Niet normaal. We gaan dan ook met de raad van commisarissen overleggen welke sanctie we gaan opleggen. Maar die zal niet mals zijn. Dit is niet waar wij als Dubbeldammers voor staan. Nazi gedrag van de bovenste plank. Evenals de bommenwerpen Blikkie XXL overigens. Want die doet ook altijd net of hij zo begaan is met het derde. Maar zijn zoontje een zondag vrij was en dus niet op de Schenkeldijk hoefde te zijn geeft hij ook direct nul op rekest. Schitteren door afwezigheid is het enige was deze Karel Klutsknie nog kan. Met zijn peen en uien gezichie! Bah. Wat een engnekken allemaal. 

Gelukkig hebben we nog veel supporters over. Zij die wel met ons zijn. Die wel steunen. En niet als het hen uitkomt. Maar voor het team. En deze mensen zagen Nick nog een vreselijke goal maken. Hij deed een poging de keeper te verschalken met een mooie lob. Maar zoals zijn hele leven faalde hij weer opzichtig. Hij schoot de bal laag over de grond richting de verre hoek. Echter was de keeper helemaal de kluts kwijt. Deze liep met de rug naar de bal toe richting het doel. Misschien zag hij een gouden tand of broodje shoarma liggen want anders heb ik hier ook geen verklaring voor. Het was droeftoeter 1 fail tegen droeftoeter fail 2. en helaas zegevierde onze Bever in deze strijd en zo rolde de bal tergend langzaam en ongekend triest de goal in. 

Het werd ook nog 10-1 door wederom Michel. En zodoende werd het een heuse afslachting. Maar gezegd dient nogmaals te worden dat de tegenstander ook een gewillig slachtoffer was. Maar dessalniettemin een mooie pot voor de neutrale toeschouwer. En voor de dubbeldammers dan natuurlijk. Volgende week spelen we uit. Kom gerust kijken. We spelen tegen SC Gastel. Ook een tegenstander was wij nog wel eens wat iritatiefactortjes mee kunnen hebben. Maar we gaan weer voor de overwinning. Dat altijd! 

Voor nu een hele fijn week en tot zondag! 

Dubbeldam 3 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer