Selecteer pagina

Door Fred van Dongen
Dordrecht – ‘Dit zijn de lekkerste overwinningen’, sprak Dubbeldams trainer Ries Fok na afloop met een superbrede grijns. In de 90ste minuut schoof Maikel Steenbakker van z’n twintig meter onhoudbaar voor de uitstekende doelman van SC Gastel de bal in de linkerbenedenhoek: 1-0. Het betekende een passende apotheose van een wedstrijd die met name in het tweede bedrijf bol stond van spanning en spektakel. Met ploegen die continu vol streden voor de volle buit en keepers (Davey van Pelt bij Dubbeldam en zijn Gastelse collega Coert Doomen) die diverse wonderreddingen verrichtten. Het leverde een boeiend duel op dat nimmer verveelde en dat niet onverdiend eindigde in een Dubbeldamse triomf.
Matchwinner Maikel Steenbakker bleef ondanks dat hij na zijn winnende treffer door zijn ploegmakkers en trainer uitgebreid werd ‘gevierd’ bleef na afloop bescheiden. Het feestje na zijn 1-0 getuigde niettemin van een enorme ontlading. Alsof de Dubbeldamse spelers zelf niet meer geloofden in de volle buit tegen een ploeg die vorig seizoen al hoge ogen gooide in de derde klas en zichzelf inmiddels volgens insiders had uitgeroepen tot dé kampioenskandidaat.
‘Ik heb eigenlijk niet zo veel te vertellen. We speelden in elk geval beter dan vorige week bij Emma. Maar het is best wel lekker, de winnende scoren in je thuisdebuut’. Vorig seizoen acteerde Maikel immers nog in het shirt van stadgenoot Emma. ’Mijn laatste goal was dacht ik oktober vorig jaar voor Emma tegen Be Ready. Dir van vandaag zat er lekker in. Ik denk dat hun keeper er niet op had gerekend dat ik in de korte hoek zou schieten. Drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste’, aldus Maikel Steenbakker en passant een compliment makend richting zijn doelman Davey van Pelt. In de minuut voor de winnende treffer hield hij immers Dubbeldam met een zoveelste fantastische redding in de race. ‘’Lekker drie punten tegen een ploeg die zich kampioenfavoriet had verklaard. Van beide kanten is er enorm strijd geleverd. Compliment ook voor mij collega van Gastel die ook met een paar goede reddingen kwam’, Helaas moest Dubbeldam ook een laar negatieve ontwikkelingen op de wedstrijdbalans plaatsen. Het aanvalsduo Dennis Geschiere (kuit) en Jerry van Ingen (hamstring) viel uit met blessures die naar verwachting een lang herstel vergen. Dennis al na drie minuten, Jerry halverwege het tweede bedrijf. Jerry: ‘Dat zal wel eens zes weken kunnen duren’.
In het eerste bedrijf van het duel in de derde klas kent Gastel wat meer balbezit maar was Dubbeldams het gevaarlijkste waarbij het met name Jerry van Ingen aan wat geluk ontbrak in de afwerking. Het treffen kreeg pas na rust een spectaculair verloop vol spannende momenten omdat beide ploegen zich niet wensten te verschansen en mikten op drie punten. Met kansen over en weer, knappe keepersreddingen zoals op een secure vrije trap van Maikel Steenbakker. Die zag de Gastel-doelman met een panterachtige sprong de bal tot de zoveelste hoekschop verwerken. En een Dubbeldamse doelman Davey van Pelt die ook liet zien over klasse te beschikken door onder meer een inzet van dichtbij met een uitgestoken voet onschadelijk te maken.
Ondanks alle boeiende en spannende schermutselingen binnen de zestien van beide kanten leek een doelpuntloos gelijkspel in zicht. Totdat Maikel Steenbakker in de allerlaatste seconde van de officiële speeltijd na een hoekschop van Enzo van de Vossenberg het ideale gaatje zag en de bal fraai binnentikte als intro op een ontladend Dubbeldams feestje. Dubbeldam speelde de blessuretijd gedisciplineerd consoliderend uit. Gastel bleek bovendien mentaal murw geslagen om nog iets te kunnen veranderen aan de 1-0 voor Dubbeldam dat een bewonderenswaardige wilskracht en mentale veerkracht had getoond. De thriller had een passend slot gekregen.​

.

PROGRAMMA

LAATSTE WEDSTRIJD