Selecteer pagina

Terug in de race

Terug in de race

“Hard werken leverde ons drie punten op”, luidde de conclusie in het kamp van Dubbeldam na de gewonnen uitwedstrijd in Delft tegen Full Speed (1-2). Met de zege overtuigde Dubbeldam zichzelf er van dat de ploeg kwalitatief tot meer in staat is dan de middenmoterspositie in de zogeheten derde klas ‘hoog’ waarin promotie naar de tweede kas te verdienen valt.

De Dordtse ploeg heeft nu weer een – voorlopig nog bescheiden – uitzicht op de promotieplekken. Komende zondag treedt Dubbeldam thuis aan tegen ODB uit Den Haag. Dat verraste vandaag door met 3-1 te winnen van de grote kanshebber op promotie, het Voorburgse Wilhelmus. ODB is door die triomf ook in de race om het tweedeklasserschap zodat het duel van zondag een ‘zes-punten-slag’ wordt.

Mika Gutierrez was vanmiddag bij Dubbeldam de gevierde man. Hij schreef in de slotfase de winnende goal op zijn naam. Gezien de kansenverhouding én het spelbeeld was de zege niet onverdiend ook al kwam Dubbeldam vlak voor rust met 1-0 achter uit een hoekschop die afgeslagen leek. In het tweede bedrijf deed een energiek Dubbeldam er alles aan het tij te keren. Uit een strafschop noteerde Dennis Geschiere de gelijkmaker (1-1) nadat hij zelf binnen de Delftse zestien onderuit was geschoffeld. Dubbeldam weigerde genoegen te nemen me een puntendeling en zag die moedige instelling beloond via een trefzekere Mika Gutierrez (1-2).

*Stand bovenaan: HMSH 5-13, Coal 5-11, Wilhelmus en WCR 5-10, ODB Den Haag 5-9, Dubbeldam 5-6.

Bron: Stem van Dordt