Selecteer pagina

Teleurstellend begin

Teleurstellend begin

Derdeklasser Dubbeldam begon aan de promotiereeks (een halve competitie van elf wedstrijden) met een zeperd Charlois SV zegevierde aan de Schenkeldijk met 0-1.

Dubbeldam

Charlois SV blijft dé angstgegner van Dubbeldam. Opnieuw verkeek de Dordtse ploeg zich op deze lastig te bestrijden tegenstander. De 0-1 thuisnederlaag betekende een slechte start van Dubbeldam dat zo teleurstellend begon aan de nacompetitie om twee directe promotieplaatsen naar de tweede klas.

Dubbeldam had kennelijk (nog) niets geleerd van vorige (verloren) confrontaties met de opponent uit Rotterdam- Zuid. De enige goal viel aan het eind van het eerste bedrijf. Charlois SV was niet alleen blij met de triomf maar ook met de ‘nul’. Het is maar weinig ploegen gegeven Dubbeldam van scoren af te houden zo bleek de afgelopen maanden.

Ook Dubbeldams doorgaans veel scorende spits Jerry van Ingen slaagde er niet in een bres te slaan in de Rotterdamse verdediging. Jerry: “Het was heel slap van onze kant. Niet dat we slechter waren want ze hebben maar één kans gehad . Maar als we zo de competitie starten, zo slap… Dat belooft niet veel voor de resterende wedstrijden. Maar goed, het is pas de eerste wedstrijd en we weten nu meteen dat het anders moet”.

“We speelden bijna 90 minuten op de helft van de tegenstander maar wisten geen gaatje te vinden in de fysiek sterke defensie. En die ene counter deed ons veel pijn.”. Zo ongeveer was de stemming na afloop bij heel Dubbeldam. Over twee weken wacht het tweede duel. Dubbeldam treedt dan aan bij SC Remo in Den Haag. Het zat Dubbeldam in de afwerking deze middag overigens niet mee. De ploeg kon zich ook beklagen over enkele arbitrale beslissingen zoals het in de slotfase niet toekennen van een strafschop wegens hands.

Bron: De Stem van Dordt