Selecteer pagina

Tegenstander Pretoria R in de maand maart ongeslagen

Tegenstander Pretoria R in de maand maart ongeslagen

Aanstaande zondag speelt Dubbeldam thuis tegen Pretoria R. Ondanks dat de uitwedstrijd op 19 november heel eenvoudig met 1-10 werd gewonnen door onze mannen, zal men ook in deze wedstrijd geconcentreerd en met werklust aan de start moeten verschijnen. Tegenstander Pretoria is de gehele maand maart ongeslagen gebleven. Dubbeldam moet naast winnen ook aan het doelsaldo denken. In tegenstelling tot andere jaren telt bij een gelijke stand op de ranglijst het doelsaldo en volgt er geen beslissingswedstrijd meer. Dus zaak om hier aan te werken als het mogelijk is.

slechte start

Pretoria R kende een hele slechte start van de competitie en moest tot 22 oktober wachten voor de eerste overwinning. Daar gingen nederlagen tegen Virtus, HWD, OHVV en Charlois aan vooraf. Maar eind oktober werd Victoria’04 in Vlaardingen met 1-2 verslagen.

vertrouwen

Deze zege gaf het team blijkbaar vertrouwen want een week later werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen BZC/Zuiderpark. Heel lang duurde de euforie niet want daar volgde een 6-1 nederlaag tegen Besiktas en zo gezegd de afstraffing met 1-10 door Dubbeldam.

RCD

De 2-0 nederlaag tegen RCD viel in deze serie dan weer mee, maar een week later liet Meeuwenplaat niet veel heel van Pretoria en ging met een 0-8 zege terug naar Hoogvliet.

2018

Het nieuwe kalenderjaar werd gestart met een hele knappe 3-4 zege tegen Coal. Een week later volgde een nipte 2-1 nederlaag tegen de nummer twee van de competitie Virtus en dat was een knappe prestatie voor deze mannen. Datzelfde geldt voor het 2-2 gelijkspel tegen het sterke Charlois.
Een week later verloor Pretoria R met 2-0 in Oudenhoorn tegen OHVV. Een week later volgde weer een afstraffing, dit keer versloeg IJsselmonde Pretoria R met 9-2.

maart

In de maand maart kwam Pretoria door afgelasting en terugtrekken van BZC/Zuiderpark slechts twee keer in actie. Maar de ploeg lijkt wel in vorm want beide wedstrijden werden in winst omgezet. Eerst werd Besiktas op een 2-1 nederlaag getrakteerd en vorige week wonnen ze met 2-0 van Victoria’04.

Heenwedstrijd

De wedstrijd in Rotterdam werd onder zeer slechte weersomstandigheden afgewerkt. Negentig minuten lang kletterde de regen naar beneden. Ondanks het gemis van vele spelers kende Dubbeldam een makkelijke wedstrijd mede doordat we al vroeg in de wedstrijd door een doelpunt van Jordy Wouters op voorsprong kwamen. Het pleit voor ons team dat ze tot het einde van de wedstrijd gas hebben gegeven om een zo hoog mogelijke score te halen omdat het doelsaldo dit jaar erg belangrijk is. Dit blijkt ook wel uit het feit dat invaller Lucas Arruda in de slotfase nog drie keer wist te scoren.