Selecteer pagina

Superprestatie Dubbeldam met dank aan Dennis Geschiere

Superprestatie Dubbeldam met dank aan Dennis Geschiere

In race voor toppositie

Dordrecht – Dubbeldam liet thuis tegen de ongeslagen koploper Meeuwenplaat zien kwaliteit aan wilskracht te kunnen koppelen. Die cocktail leidde vandaag tot een dik verdiende 4-2 zege na een 4-0 ruststand. Dubbeldam is zo weer vol in de race om de topposities in de derde klas van het zondagvoetbal.
Grote man aan Dubbeldamse kant was spits Dennis Geschiere die alle vier goals voor zijn rekening nam. In één helft nog wel – de perfecte hattrick plus dus. In Spanje waar vedetten als Messi, Ronaldo en Suarez af en toe ook in één duel vier of meer keer het vijandelijke net raken, noemen ze zo’n kwartet goals een ‘poker’. Die betiteling gold ook voor de wijze waarop Dubbeldam al voor rust de koploper sportief over de knie legde: met een stevig portie bluf en wilskracht.

wedstrijdbal

De door oud-bestuurslid Dik van Valen beschikbaar gestelde wedstrijdbal belandde na afloop terecht in handen van Dennis Geschiere die nog maar enkele weken geleden 26 jaar werd. En daar had best een balletje bij gemogen gezien Dennis’ uitzonderlijke productie.
De man of the match, wiens teller deze competitie na vandaag op 18 treffers staat, zelf na afloop: “Veel vaker dan twee goals was ik tot nu toe niet gekomen. Die hattrick was al mooi maar het moment om er vier van te maken was natuurlijk een moment dat ik niet liet passeren”. De Dubbeldamse koningsschutter doelde op de terecht toegekende strafschop waaruit hij zijn ploeg kort voor rust op een comfortabele 4-0 zette.
“Alles wat we voor de wedstrijd hadden besproken kwam er in die eerste helft al uit. Da’s echt genieten!”, vertelt Dennis met een brede grijns. Aan Dubbeldamse kant kende men de favoriete strijdwijze van de opponent. Meeuwenplaat dat tot zondag op een gelijkspel na als z’n wedstrijden won, mikt op een snelle voorsprong om zich vervolgens toe te leggen op de countertactiek.

werklust

Nu kregen de koplopers een koekje van eigen deeg. Dennis: “We hebben een geweldige eerste helft gespeeld. Alles lukte, vandaar die 4-0. Na rust wilden we doordrukken maar Meeuwenplaat kwam gelukkig op 4-1 en kort daarop zelfs op 4-2. We kregen even het gevoel van ‘het zal toch niet…’ We pakten het op tijd weer op. Speelden de wedstrijd op werklust uit. Kregen zelfs kansen op 5-2.”
Uiteraard kreeg Dennis na afloop van veel kanten lof toegezwaaid, inclusief een romantische kus van zijn vriendin Vera met wie hij al zo’n twee jaar samenwoont.
Dubbeldam bezorgde Meeuwenplaat de eerste nederlaag door een overrompelingsoffensief vanaf het begin. Al na 200 seconden tikte Dennis na een gave een-twee met Jerry van Ingen de 1-0 binnen. Zo’n tien minuten later reageerde hij als een ervaren roofvogel op een te zachte terug-kopbal om de 2-0 binnen te lobben. Het was het wervelende begin van Dubbeldam én van de bijzondere dag van Dennis Geschiere. Hij bereikte zijn hattrick een kwartier later (3-0). “Laat ik er dan nog maar eentje bij prikken”, sprak Dennis’ ambitie op dat moment. Het bleek geen bluf maar leidde tot de perfecte poker. Nadat hij was neergehaald binnen de zestien verzilverde hij hoogstpersoonlijk de strafschop (4-0).
Tussen de Dennis Sage door verrichtte Dubbeldamse doelman Robin van Dijk nog enkele sterke acties waardoor voor Meeuwenplaat niet anders restte dan na de pauze va banque te spelen. Dat leverde binnen tien minuten twee treffers op van Mitchell Ott (4-2). Dubbeldam leek even dizzy maar verstoutte zich op wilskracht en geloof in eigen kracht. Bij de tegenstander die tot vandaag nimmer achter de feiten moest aandraven, veroorzaakte dat wat irritatie. Het resulteerde in de slotfase tot een rode kaart (twee keer geel binnen tien seconden) voor invaller Norwin Tremus.

superprestatie

Op dat moment viel het laatste portie twijfel van de Dubbeldamse schouders. Een superprestatie was een feit mede dankzij superman Dennis Poker Geschiere.
Fotobijschrift:
Met de wedstrijdbal én vier vingers in de lucht ontving Dubbeldams koningsschutter Dennis Geschiere na afloop de nodige felicitaties. Foto Don Fredo
Bron: Stem van Dordt