Selecteer pagina

Superieur Dubbeldam 3 geeft masterclass in Oud Gastel

Superieur Dubbeldam 3 geeft masterclass in Oud Gastel

Op een kletsnatte zondagmorgen verzamelen de mannen van Dubbeldam zich voor opnieuw een uitwedstrijd. Het lijkt wel op we dit seizoen alleen maar uitspelen maar dat mag de pret niet drukken. In de app werd vurig gehoopt op een afkeuring maar helaas moest er gewoon worden uitgerukt naar ons geliefde brabant. Gelukkig waren we vrijwel compleet en was het voor trainer/fuhrer Nick “Beverinho” Willemstijn zelfs een opgave om een opstelling te maken. 

Helaas waren er wel 2 vaste waardes niet bij vandaag. Wijntje Kapperom zit in Ibiza te genieten van een welverdiende vakantie en Robert Schellibacchi was ook helaas afwezig. Twee klassespelers die we natuurlijk gaan missen, maar gelukkig kunnen we Errory weer verwelkomen en is ook Sven den Engelsen bereid gevonden ons te versterken. Al met al worden we er dus niet veel zwakker op. 

Bij aankomst bij SC Gastel was al snel duidelijk dat we te maken hadden met een zeer fanatieke tegenstander. Er werd fanatiek warmgelopen en door diverse trainers/leiders werden er wat oefeningen uitgezet om deze wedstrijd winnend te gaan afsluiten. In de kleedkamer werd ook een ander mysterie ontrafeld: Stefan was tijdens het omkleden in de kleedkamer tot de ontdekking gekomen dat hij al geruime tijd met twee linker schoenen speelt. “ Ik had het ineens door met het aantrekken, legt Steufje uit. “ Ik denk dat vanaf vandaag er zomaar een ommekeer kan plaatsvinden want heb nu eindelijk ook een rechterschoen”zegt de kansenmiskoning.

Michel was in de kleedkamer nog aan het bijkomen van de zaterdagavond en was drukker bezig met de barvrouwen dan met de wedstrijd. Vermoedens bestaan dat hij gisteren meer dan 5 biertjes heeft veroberd. Dit is bij onze Turbopinda doorgaans hetzelfde als comazuipen dus aan hem gaan we vandaag weinig lol beleven. Gelukkig verloor hij niet zijn stijl uit het oog en verscheen hij in een mooi Spanje trainingspak en daarbijhorend bruine leren jaquette zodat hij toch nog de show wist te stelen. “ Ik heb een naam hoog te houden. Fashon Sunday Nainggolan wordt hij op internet regelmatig genoemd. En niet voor niets dus. Klasse Miesie! 

We begonnen vandaag in de volgende opstellling: 

Newborn Sweetyman in de goal, achterin Pietertje, Rocco, Jeroen en Jankovic. Op het middenveld Gokinho, Stefan, Errory en Sven en in de spits John de Bever en de Gnoe. Een mooie duo, het was immers 2 dagen ervoor nog dierendag. 

De wedstrijd werd furieus gestart. Enkele fraaie aanvallen werden op de mat gelegd en via Sven en Stefan kwamen we over de zijkanten sterk door. En centraal draaide Gokinho zich ouderwets door het hart van de verdediging heen. Het was goed te zien dat Gokinho nog altijd het voetballen niet verleerd is samen met de Gnoe en Errory waren ze een ware plaag voor de verdediging van SC Gastel. Het enige was ze konden doen om ons te stoppen was schoppen. En dat deden ze dan ook naar hartenlust. Vrij smerige overtredingen werden afgewisseld met lompe tackles. Lichte frustratie was zichtbaar omdat Dubbeldam elkaar erg makkelijk wist te vinden. Het duurde dan ook niet lang tot de eerste goal viel te noteren. Een mooie aanval over links werd uiteindelijk zeer goed afgerond door Sven “De witte Keniaan” den Engelsen . 

Een snelle voorsprong. Precies waar wij op hoopte. De tegenstander begon al een beetje te morren en schopte vrolijk door. Niet veel later volgde ook de 2-0. Een mooie actie van Gokinho die als een olijk hertje over het middenveld gallopeerde en een aantal man uitkapte op de voor hem zo bekende wijze. Na een aantal keer kappen en draaien kwam hij wel erg dicht bij de goal en besloot om te trekker over te halen en schoot de bal heerlijk in de verre hoek. 2-0. 

Ondertussen liepen de gemoederen nog wat op. Stefan werd een aantal keer flink geraakt, wat hem zelfs een kapotte schoen opleverde, en moest even wisselen om zijn materiaal weer in orde te maken. Niet veel later werd De Gnoe ongenadigd hard de wedstrijd uitgeschopt. Deze overtreding had met de VAR waarschijnlijk 3 jaar TBS met dwangverpleging opgeleverd maar de scheidsrechter van vanmiddag vond geel afdoende. Dennis werd van achteren vol in zijn knieholte/kuit geschopt op een vrij behoorlijke snelheid. Gelukkig bleef de Gnoe er erg rustig onder. Ook Errory was inmiddels licht geirriteerd het veld afgelopen. Ook hij kreeg al de nodige tikjes te verwerken. Waaronder een schouder op zijn kaak. “ Normaal is mijn gokje dan wel zo rekbaar om dit op te vangen maar hij kwam uit mijn dooie gok” zegt de flegmatieke middenvelder. “Een kaakje van eigen deeg zeg maar” , lachte de immer vrolijke jongeman. 

Uit voorzorgsmaatregelen werden Errory en de Gnoe naar de kant gehaald. Axel en Tak waren de vervangers. Er werd even gevreesd voor een dip door deze wissels maar gelukkig had iets ervoor de witte keniaan al de 3-0 tegen de touwen gejast. Een fraaie aanval wederom die via de binnenkant paal werd binnengeschoten. Het vervolg van de eerste helft verliep wat rustiger. Het kan zijn doordat er vrij redelijk ontvlambare jongens op de bank zaten of misschien had Gastel de moed opgegeven.  Hoe dan ook in de rust bleven TestosteRory en de Gnoe achter in de kleedkamer. “ Ik kan beter even hierblijven, ik ben de enige normale van dit stel dus ik zal gewoon de wijste zijn” aldus De Gnoe. Overigens lag zijn knieschijf nog altijd op het veld dus hij moest wel even terug om die nog op te halen. 

In de tweede helft werd het spel wat rommeliger en wilde iedereen de eindpass geven. Pietouette Bosua wilde lekker draaien en crossballen geven en had niet veel oog voor spelers binnen de 5 meter zone. Hetgeen ertoe leidde dat er een aantal ballen niet helemaal lekker aankwamen. Wel moet hierbij een kanttekening gezet worden. Er kwamen ook een aantal passes wel aan. Goed gedaan , Pietertje.  Deze keer hoefde hij ook niet ffkes gewisseld te worden want alleen Michel was nog inzetbaar en zoals eerder gezegd leek dit een hele slechte optie en ging Michel lekker vlaggen en kwam ferdy erbij als extra spits. 

De 4-0 was dan ook een kwestie van tijd. Jeff kwam na een goede aanval goed door op rechts en zag de meegekomen Tak dan ook prima en legde de bal goed neer, als een soort Huntelaar schoot Tak de bal tegendraads in de verre hoek. 4-0. De ban was nu toch echt gebroken. Er werd nog steeds vrij aardig gespeeld en er volgde nog legio kansen. Stefan kreeg nog een afvallende bal voor zijn voeten maar besloot de bal keurig in de handen van de keeper te volleren. “ Ik moet nog een beetje wennen aan die rechter schoen” was zijn verweer. “ Ik mis een beetje het gevoel hierin. Ik moet hem nog een beetje kalibreren” aldus de architect. Overigens geldt dat laatste alleen voor zijn werk buiten het veld. In het veld is Stefan eigenlijk alles behalve een architect. Wel legt hij natuurlijk ongelooflijk veel arbeid in zijn spel en dat mag ook wel eens gezegd worden. Stefan, en ik denk dat ik namens iedereen spreek: we houden van je. Ga zo door. 

Het was sowieso een memorabele middag want niet veel later tekende Tak voor zijn tweede treffer. Een bal viel hoog bij de tweede paal voor zijn voeten en hij schoot hem wel hard binnen via de keeper. 5-0 dus. Een ongekende luxe. Maar niet minder verdiend. Ook de 6-0 viel nog. Een prachtige pass van Sven de sleepkoning kwam bij Gokinho die de keeper knap passeerde en toen nog een verdediger uitkapte want ja waarom zou je gelijk scoren, en schoot de bal keurig in de korte hoek. Er volgde nog een eretreffer van de tegenstander. Een knappe goal overigens. Van een meter of 40 werd de bal over Sweetyman heen geschoten. Maar dit mocht  de pret niet drukken.  

Een heerlijke overwinning dus. In de kleedkamer werd nog even nagepraat over deze eclatante walkover. We kunnen heel tevreden terugkijken op deze wedstrijd en met mooie aanvallen en goed spel werd de tegenstander bij vlagen helemaal kleurenblind getikt. Klasse mannen. 

De terugweg werd voor sommige van ons nog een behoorlijk avontuur. Enkele spelers waren zo dom geweest om bij Igor in de elektrische auto te stappen. Echter had Igorretje niet op zijn slimme meter gekeken. Ja, de meter kan wel slim zijn maar als de gebruiker die eigenschap niet heeft kom je alsnog in de problemen.  Hij had nog 20 Km vermogen en de rit naar huis was 35 km. Er moest dus bij een Fastned even bijgetankt” worden. “ Het is allemaal de schuld van mijn Diaantje. Die heeft gisteren mijn auto gebruikt en niet aan de paal gezet. Ze zit tegenwoordig sowieso maar weinig aan mijn paal,’klaagt Igor. Na wat hulp van andere mensen, want het zal u misschien verbazen maar Igor begreep niet helemaal hoe die paal werkte, konden wij (ja ik zat ook in die auto, rooky mistake) onze weg vervolgen. 

Ook team jankovic kende wat problemen op de weg naar huis. Jankovic is door zijn spel natuurlijk een behoorlijk gewild object. Ditmaal heeft Jespertje blijkbaar zoveel kwaad bloed bij de tegenstander gezet dat ze hem achtervolgd hebben en zijn auto hebben geramd. Zijn 106. Zijn allessie. Het is een laffe daad. Mocht u hem langs de kant van de weg zien staan, zwaait u gerust en toeter even. Hij zou andersom precies hetzelfde doen! 

Volgende week spelen  we weer thuis overigens. Dus komt u dan vooral weer massaal naar de Schenkeldijk om ons naar de volgende 3 punten te schreeuwen. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze wedstrijd. U kunt daarvoor terecht bij onze oppersupporter Ries van Andel. Tot volgende week!

Dubbeldam 3