Selecteer pagina

Super belangrijke zege

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Dordrecht – Met twee goals en een indirecte assist bezat Xander Staphorst (20) een vooraanstaand aandeel in Dubbeldams belangrijke zege. Zoals gewoonlijk bleef Xander na afloop bescheiden. ‘We doen ons best. Inderdaad een superbelangrijke overwinning. Nog wel in een derby. Mocht ook wel want we hebben een paar matige weken achter de rug’. Met het laatste doelde Xander onder meer op de zware 6-0 nederlaag van vorige week bij Madese Boys. Xander vervolgt: ‘Dat we door een eigen RCD-doelpunt op 1-0 kwamen was sneu voor RCD maar zulke momenten horen er nu eenmaal bij. Is ons dit seizoen ook overkomen. Hoe dan ook vond ik ons de betere ploeg en hebben we verdiend gewonnen’.
RCD’s Wesley Schrauwen (23), maker van de 1-1, zag dat toch anders: ‘Wij waren de betere voetballende ploeg. Zij hanteerden vooral de lange bal. Het was achterin bij ons een beetje rommelig. Door een lullige eigen goal waar je niets aan kan doen kwamen zij op 1-0. We speelden ons terug in de wedstrijd, kwamen op 1-1 en dan krijg je een penalty tegen voor de 2-1. Na rust probeer je langszij te komen maar kom je al snel met 3-1 achter. Dan weet je dat het lastig wordt’. Het zat RCD in de afwerking ook niet mee. Wesley teleurgesteld terugblikkend: ‘We hebben voldoende kansen gehad maar niet gebruikt. Een bal van mij op de lat. En bij een assist van mij vergaten bij een 2-1 stand Kai Advocaat en Obaida Kurea de bal tegen het net te drukken. Pal daarop valt dan aan de andere kant de 3-1’.
Wesley’s teamgenoot Ralph Amperse (25) de zich tijdens de wedstrijd ook nog eens als ervaren hondenvanger presenteerde vond ook ‘dat we veel kansen hebben gehad maar dat het voor ons moeilijk blijft om te scoren’. Ralph die waarschijnlijk de meeste meters liep van alle spelers vandaag probeerde door met name na rust regelmatig naar het front te trekken nog de meubels te redden voor RCD. ‘Ja, je met toch wat proberen. Dubbeldam gebruikte ook vandaag weer de lange bal. Wat ik kan begrijpen want ze hebben nu eenmaal een paar snelle jongens voorin lopen’.
(Tekst Fred van Dongen)

 

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer