Selecteer pagina

Sublieme redding Robin van Dijk

Sublieme redding Robin van Dijk

Dordrecht – Slechts drie Dordtse clubs kwamen deze zondag in actie. Dubbeldam, koploper in de derde kas, sleepte in Schiedam een belangrijke 0-1 zege uit het vuur bij Kethel Spaland. In dezelfde klas zat het RCD niet mee bij counterploeg SEP dat met 4-2 aan het langste eind trok.

Een sublieme redding van doelman Robin van Dijk in blessuretijd zorgde er voor dat derdeklasser Dubbeldam toch met de volle buit uit Schiedam kon vertrekken. De Dubbeldamse koplopers versperden zo voor thuisploeg Kethel Spaland de weg naar een plek in de kopgroep van het klassement.

Was de allerlaatste minuut belangrijk voor Dubbeldam, ook de allereerste minuut was deze middag medebepalend. Toen zette niemand minder dan topschutter Dennis Geschiere de Dordtse ploeg al op voorsprong: 0-1. Het bleek ook meteen de eindstand.

De vroege voorsprong maakte het Dubbeldam bij het tactisch concept allemaal erg overzichtelijk. Kethel Spaland moest komen wilde het een gooi doen naar een plek bij de top-zes van de ranglijst. Dubbeldam kon zo zich primair richten op de omschakeling. Slechts een enkele keer wist de thuisploeg voor rust gevaar te stichten voor het Dubbeldamse doel. Dan was Dubbeldam met z’n snelle omschakelmomenten veel dreigender. Het zat Dennis Geschiere, Rory van der Weijden, Jordy Wouters en Wesley Borsboom evenwel net niet mee in de afwerking.

Dat gold ook na de hervatting toen Kethel Spaland het accent nog meer naar de aanval moest verleggen. Een vergroting van de Dubbeldamse voorsprong die tevens de wedstrijd op slot zou gooien, leek dichterbij dan een Schiedamse gelijkmaker. Maar verdere doelpunten bleven toch uit mede door de fantastische redding van Robin van Dijk in de toegevoegde tijd. Dubbeldam bleef zo solitair koploper met 22 punten uit 9 wedstrijden. De zege betekende tevens een belangrijke opsteker voor komende dinsdagavond wanneer in Rhoon het vorige maand gestaakte duel met WCR wordt uitgespeeld. Dubbeldam heeft dan twintig minuten de tijd om een 2-1 achterstand ongedaan te maken.

Stand bovenaan na vandaag: Dubbeldam 9-22, Coal 7-17, SEP 9-17, WCR 7-15.

Bron: destemvandordt.nl