Selecteer pagina

Stunt tegen tweedeklasser De Zwerver

Stunt tegen tweedeklasser De Zwerver

Na twee gelijke spelen tegen competitietegenstanders tijdens het Zebratoernooi, stond deze donderdagavond de derde oefenwedstrijd op het programma.
Het was de eerste avond van het sterk bezette Jan Stam Toernooi van Wieldrecht.
Tegenstander van Dubbeldam op veld 4 was de kersverse zaterdag tweedeklasser De Zwerver.

Trainer Brasco Tuvaljevic durfde het aan om tegen deze sterke tegenstander in een aanvallende opstelling binnen de lijnen te komen.
Aan de aftrap stonden: Roy de Graaf, Sven Weijts, Dennis Stam, Rick de Graaf, Mischa Brassien, Roy Schrauwen, Enzo van de Vossenberg, Rory van der Weijden, Stan van Pelt, Jurgen Abrahamse en Dennis Geschiere.

Dubbeldam zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval en ging zeker niet angstvallig teruglopen.
Het leverde ook gevaarlijke situaties op voor het doel van De Zwerver maar het ontbrak nog aan zuiverheid in de laatste pass.
Jammer dat Dennis Geschiere de schitterende voorzet van Stan van Pelt niet af kon ronden, want dat zou een mooie bekroning geweest zijn.
De verdediging van Dubbeldam stond goed en gaf nauwelijks kansen weg.
Een keer leek De Zwerver dreigend te worden door een mooie steekpass, maar Roy de Graaf was alert en kon voorkomen dat de ploeg uit Kinderdijk tot een kans kon komen.
Na 20 minuten geeft Roy Schrauwen laag voor, maar voor het doel zijn we niet scherp. De Zwerver kan uitverdedigen maar wij veroveren de bal weer snel en nu geeft Roy hoog voor. Dennis Geschiere kan er wel zijn hoofd tegen zetten, maar de kopbal is te zacht om de doelman te verontrusten.

Halverwege de eerste helft komt Dubbeldam dan toch verdiend op voorsprong. Een mooie steekpass van Jurgen Abrahamse op Mischa Brassien, hij omspeelt zijn tegenstander en de doelman en weet vervolgens vanuit een moeilijke hoek te scoren 1-0.

Dubbeldam blijft kansen creëren maar het is bijna De Zwerver dat op gelijke hoogte komt. Een misverstand bij ons achterin geeft de Kinderdijkers een haast niet te missen kans. Gelukkig schrikt de spits zo erg dat hij de bal over schiet.

Enkele minuten later komt de doelman van De Zwerver goed weg. Sven Weijts verdedigt de bal uit en zijn schot gaat heel gevaarlijk richting het doel van De Zwerver. De doelman die erg ver voor zijn doel staat, kan de bal nog net wegtikken. Hij staat echter net buiten de zestien, maar dit kan de scheidsrechter niet waarnemen vanuit zijn positie.

Het laatste kwartier komt Dubbeldam iets meer onder druk te staan, maar de trainer blijft zijn mannen naar voren sturen. Op slag van rust wordt deze instelling beloond. Wederom een schitterende voorzet van Stan van Pelt en nu is Mischa Brassien wel alert en hij tikt de bal knap binnen 2-0.

Ondanks de voorsprong blijft Dubbeldam ook na rust waar mogelijk de aanval zoeken. Na vijf minuten krijgen we de mogelijkheid om de score nog verder op te voeren. Spits Dennis Geschiere wordt binnen de beruchte lijnen neergehaald en de scheidsrechter wijst naar de stip. Te nonchalant wordt deze buitenkans echter over geschoten.

In de rust heeft De Zwerver al een aantal keer gewisseld, Dubbeldam moet noodgedwongen ook al vroeg in de tweede helft wisselen. Roy Schrauwen verlaat geblesseerd het veld en in zijn plaats komt Kevin Bosman en paar minuten later gevolgd door Mika Gutierrez Oliva voor Rick de Graaf.
Na nog geen tien minuten in de tweede helft lijkt Dubbeldam dan toch de wedstrijd te beslissen. Een nette pass van Dennis Geschiere stelt Mischa Brassien in staat zijn derde treffer aan te tekenen. Trainer Brasco Tuvaljevic beloont zijn “hattrick” met een publiekswissel en zo mag Mischa onder luid applaus naar de kant. Youri de Bruijn komt in zijn plaats.

Uit het niets komt De Zwerver toch terug in de wedstrijd. Een schitterend afstandsschot vliegt naar de bovenhoek 3-1.
Halverwege de tweede helft komt Sjors Volder voor Jurgen Abrahamse. Na een knappe verdedigende actie levert Mika Gutierrez Oliva de bal keurig af bij Kevin Bosman die met een prachtige pass Dennis Geschiere lanceert.
Onze goaltjesdief laat zien dat hij het scoren nog niet verleerd is en maakt 4-1.

Met nog een klein kwartiertje te gaan krijgt ook De Zwerver na een lichte overtreding een strafschop. Zij verzilveren het buitenkansje wel en komende terug tot 4-2. Als tien minuten later een afstandsschot ook nog in de korte hoek verdwijnt, wordt het toch nog spannend.
Gelukkig wordt er niet meer gescoord en wint Dubbeldam verdiend van De Zwerver.

Op het hoofdveld spelen Wieldrecht en Drechtstreek met 2-2 gelijk en moeten penalty’s uitmaken wie zaterdag onze tegenstander wordt.
Uiteindelijk neemt de ploeg van Pippy Pruijmboom de elf meter trappen beter en dus spelen we morgenmiddag om 16.00 uur de finale tegen gastheer Wieldrecht