Selecteer pagina

Rory van der Weijden
Sterren winnen belangrijkste pot van het jaar

Na de Houdini act van vorige week was het vertrouwen weer groot van onze vallende sterren van Dubbeldam 3. De teleurstelling van het niet trainen lijkt bij de meeste inmiddels een plekje te hebben gekregen en heeft plaats gemaakt voor motivatie. De energie die normaal in de donderdag avond werd gelegd kon nu worden gespaard en worden getoond op de zondag. Dit heeft al geleid tot een schitterende overwinning op de koplopert. Maar vandaag stond er iets heel anders op het menu. RCD Thuis. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ook al staat RCD 3 vrij laag op de ranglijst kan je deze tegenstander nooit onderschatten… 

Ajax-Feyenoord, Barca-Real Madrid, Glasgow- Celtic EN Dubbeldam – RCD hoort toch zeer zeker in dit rijtje thuis. De wedstrijd die je nooit wil verliezen. En vandaag stond hij weer op het programma. Dubbeldam heeft zoals gezegd vertrouwen geput uit de vorige wedstrijd. Althans het resultaat was in ieder geval goed. De uitvoering liet uiteraard nog wel wat te wensen over. Maar daarom heeft onze TD Ceta Bever weer flink in de selectie zitten hakken. Er moesten wat veranderingen plaatsvinden. Althans volgens “The Beaver”dan tenminste. “Ik heb vorige week noodgedwongen 90 minuten staan toekijken. En dat gaat deze week niet gebeuren” begint de droeftoeter van Dubbeldam 3. “Ik zal vandaag gewoon weer starten. Ook al vinden de andere mij niet goed genoeg ik bepaal de opstelling. Ik ben hier verdomme de baas. Wat denken ze wel niet!” zegt Nickje. Zelden een bever zo rood zien worden. “Ja kom op man, BEAVER aint got shit on me!” raast Nickje verder. De verslaggever heeft al snel door dat het geen zin meer heeft verder met Nickje te praten. Hij is duidelijk de weg kwijt.

Ook broertjelief blonk weer uit in afwezigheid. De slepende lies, knie, kuit, teen, voet, enkel, achilles, scheen, hesses-blessure blijft maar voort kwabbelen en helaas is Errory dus niet in staat vandaag te kunnen spelen. Ook had hij net een fresh kapseltje laten aanmeten dus spelen had sowieso geen optie geweest. “Nee ik was zaterdag sowieso bij barbertje geweest toch”, begint Errory. Barkie 2 voor deze zieke strakke upskir broer, dan ga ik niet voetballen heee, wat denk je zelf!,” legt Errory verder uit. Als ik dan moet koppen of ik ga per ongeluk zweten of zo dan is die hele coupe verpest snapte!”. 

Dan hebben we ook nog 2 Corona gevalletjes. Te beginnen met Onze kotsiaan. Hij is helaas positief.  En dan over naar het zielige mannetje die wekelijks iedereen loopt af te zeiken middels deze verslagen maar zelf al sinds 2002 geen goede wedstrijd meer gespeeld heeft. De ene wedstrijd nog treuriger dan de ander. Zijn enige meerwaarde is dan ook het verslag nog dus wat dat betreft gaan we hem vandaag zeker niet missen. Sterker nog er gaan geruchten dat enkele Dubbeldammers de GGD hebben ingeschakeld. “Wij zijn inderdaad benaderd om de Familie Tak 100 dagen in quarantaine te houden. Vanuit zijn voetbalteam zijn er een aantal mails geschreven met dit verzoek. In de weg lopen kan hij net zo goed thuis doen. En ballen inleveren natuurlijk. Over ballen inleveren gesproken: Pietertje was er vandaag ook niet bij. Hij ondervond nog teveel last van een bepaalde ingreep. Ik zal er niet te diep op ingaan. Anders wordt Pietertje weer boos. Want lieve mensjes als het op voetballen aankomt is Pietertje heel snel boos. Erg boos. En als Pietertje boos wordt gaat Pietertje heel veel schelden. En dat willen we natuurlijk niet. Maar feit is wel dat de enige ballen die hij nog vast kon houden en niet kwijt raakte nu ook van hem afgenomen zijn. Mocht u hem tegenkomen, vraag er gerust even naar. Maar Pietertje was wel bereid te vlaggen vandaag. Grote klasse, Pietertje! 

Petertje Gillis van vandaag weer van de partij om het doel schoon te houden. “Een gehaktstaaf in de morgen is keepen zonder zorgen”, waren de woorden van onze immer olijke keeper. “Die nul is vandaag weer heilig. Ik zal eens laten zien dat ik beter ben dan al die prutsers die normaliter in de goal staan”, zegt Petertje. Sweetyman was vandaag wel weer back-up keeper. Hij heeft het mentaal erg zwaar gehad de laatste tijd maar kon er wel inkomen dat hij vandaag reserve-reserve keeper was. “Ik snap dit zeker heel goed. Ik zou mu eigen ook niet opstellen hoor, ik vang nog geen skippybal in een bushokje”, erkent onze lijnkeeper. Maar het is goed te zien dat Danny weer onderdeel van de groep is en gaat proberen weer het re-integratie traject te starten om terug te komen bij Dubbeldam 3. Zet hem op Danny! Je kan het! 

Dan hebben we ook nog de 3J’s. Jeroentje, Jespertje en Janktrick Stolk. Laten we maar beginnen met Jespertje. Deze jongen is al een kleine 8 weken geblesseerd aan blessures waar zelfs Arjen Robben niet voor durfde af te bellen. De zwakheid van deze jongen neemt extreme vormen aan. Het gaat er ook steeds meer op lijken dat het vluchtgedrag is. “Hij is zichzelf al een tijd niet. Hij is normaal zo lief en zachtaardig. Maar zodra ik over voetballen begint dan gaat hij schreeuwen en gooien met computers en harde schijven” vertelt By Ferial. Het zit behoorlijk diep. Die bever kan de tyfus krijgen!” roept hij dan. Nee ik ben echt een paar keer geschrokken. Het is een beetje het verboden woord. Voetbal en lappen. Die twee woorden moet ik echt niet noemen in huize Jespertje”, vult ze aan. 

Jeroentje was vorige week ook de grote afwezige in Wagenberg. Niet eens kijken bij je team als je geblesseerd bent. Wat is die jongen veranderd zeg. Hij maakt het zichzelf onnodig moeilijk om nog een plekje terug te veroveren in de basis. De jongens van Dubbeldam 8 kloppen nadrukkelijk op de deur. Wesley, zijn vervanger van vorige week, deed het meer dan goed en was wel snel, behendig, kopsterk en wist een bal verder dan 15 meter te krijgen. Iets waar ons Jeroentje nog wel eens moeite mee heeft. Maar doe maar rustig aan met herstellen hoor, knulletje. Wij redden ons wel. Beste wensen alvast. 

En dan de 3e J. Janktrick Stolk. Uitwedstrijden doet deze man sowieso niet aan. Zoals bekend krijgt hij rode nekken op zijn buik als hij de Moerdijk over gaat. En er kunnen heel wat kleine rode vlekjes op dat grote ronde buikje hoor mensen. Neemt u dat van mij aan. Janktrickje is al dit hele seizoen niet in actie gekomen door onbekende en ondefinieerbare blessures. Wel is hij gezien bij de Nettorama, Action en de Aldi maar dat geheel terzijde. Het is dan ook zeer bijzonder dat onze topper vandaag wel bij de wedstrijdselectie zat. Een wonder. Wat zijn wij blij dat hij weer terug is. “Ik heb lang getwijfeld omdat Koentje de enige was die in mij geloofde en zoals iedereen weet is Koentje dit jaar gestopt als trainer.” Maar ik ben toch blij dat ik er bij mag blijven. Met de jongens in de kleedkamer praten over darten en Formule 1 is toch wat ik het allerliefste doe”. Onder het genot van een klein blikje dan natuurlijk. Want mijn liefde voor het blik is helaas nog niet voorbij”. 

Ook is Enzo na zijn optreden van vorige week geslachtofferd. Enzotje had het vorige week een beetje moeilijk. Enzotje heeft de bal of over de zijlijn of naar het andere shirtje gespeeld. Het heeft er alle schijn van dat Enzotje zich iets te snel aanpast aan het niveau van de gemiddelde Dubbeldam 3 speler. Gekomen als aanwinst in september is het nu anno december al een MDS geworden. (Medium Dubbeldam3 Spelertje) Enzotje begon vandaag dus even op het bankje. 

We begonnen dan  ook met de volgende opstelling: 

Patatje Gillis op goal. Achterin stonden Rick, Niels (JAJA!!), Reiniertje en Arne. Op het middenveld Wesley, Weyden, Stefan en Jerry. En in de spits De Gnoe met De CetaBever. Beestachtige voorhoede zou je kunnen zeggen. 

Het meest opvallende van deze opstelling is natuurlijk wel Niels in de basis. Na weken afwezigheid en een invalbeurt van pak ‘m beet 2 minuten is hij weer wedstrijdfit. En uiteraard zet je zo’n grote en dure aankoop van de buurman (EBOH) er gelijk in. Hij is met veel bombarie binnengekomen. Vol zelfvertrouwen en praatjes. Het is nu tijd om eens die belofte in te lossen. Zet hem op, Nelis. 

De wedstrijd was zoals verwacht niet al te best. Beiden partijen hadden moeite om het spel te maken. Veel foute passes, slordig balverlies en lange ballen die niet aankwamen waren het gevolg. Duels op het middenveld werden uitgevochten maar er kwamen eigenlijk geen kansen uit. Nu is het ook zaak dat als wij een kans krijgen hij of bij De Gnoe terecht komt of bij Jerry Van het Achtste. Want Nick is al maanden hopeloos uit vorm en de enige reden dat hij nog meedoet is omdat hij zelf de opstelling maakt. En van Stefan weten we dat hij nog lastiger tot scoren komt dan de gemiddelde Parkhuis bewoner met 2 hernias en een kunstheup.  

Daarom was het ook des te opvallender dat juist hij de 1-0 op zijn pantoffel had. Nu was het er ook een in het kader “niet te missen”. Na een vrije trap van Nick (hij eist dus ook al de vrije trappen op ondanks zijn huidige vorm) waar de keeper heel veel moeite mee had en dus losliet zo voor de voeten van Stefan. En zelfs voor Stefan was dit een niet te missen kans. 1-0 dus. Wat een luxe. En als zelfs Lionel Missie al gaat scoren dan kon het wel eens een hele leuke ochtend gaan worden aan de Schenkeldijk. De wedstrijd kabbelde wat voort. De Gnoe was lekker aan het grazen en maakte de nodige solo’s en kreeg dus ook de nodige tikjes. Uiteraard hoor je hier Dennisje niet over. Nick werd ook nog een keer flink geraakt door een speler van RCD maar die zei dit niet express te doen. Nu heeft natuurlijk iedereen van RCD (en ook van Dubbeldam trouwens) een pleuris hekel aan Nick dus dit geloven we natuurlijk niet. Maar buiten dit was het een sportieve eerste helft waarin nogmaals gescoord werd door de thuisploeg. Een vrije trap van Nick kwam ditmaal voor de voeten van Weyden en dit liet dit buitenkansje niet liggen en schoof de bal bekeken in de hoek. 2-0. Tevens de ruststand. 

Overigens was Arne voor de rust al uitgevallen met een hamstring blessure. Ook van deze jongen is er niets meer overgebleven sinds hij bij ons speelt. De ooit zo sterke niet kapot te krijgen linksback is ook al veranderd in een Arne Robben met hamstring perikelen. Arne is eigenlijk de belichaming van alles wat zo kapot gaat in deze maatschappij. Ooit hard, fair en meedogenloos en nu niks meer waard en begint hij over familieweekendjes, hamstrings en drinkt Radler bier. Gelukkig kwam Rocco er voor hem in. Die heeft gelukkig nooit wat… 

Na rust kwam Michel erin voor de Gnoe en Enzo mocht erin komen voor Rick Pons. De tweede helft was eigenlijk niet om aan te gluren. RCD kreeg wel de nodige kansen maar telkens vonden ze Petertje op hun weg. Hij keepte weer als vanouds. Als een aerodynamische Neushoorn dook hij naar alles wat bewoog. Een op een duels waren voor hem, schoten pakte hij klem en zetten de verdediging neer zoals een waar leider betaamd. Grote klasse weer. In dat hele shirt heeft deze man zo’n bizar goede uitstraling dat iedere spits eigenlijk niet weet wat hij moet doen en vervolgens faalt. Wat een kanjer, onze Petertje. 

De 3-0 van Dubbeldam was wel van grote schoonheid. Jerry van het Achtste had al een aantal kansjes gekregen vandaag maar bleken even niet aan hem besteed op het natuurlijk hogere niveau dan hij gewend is. Maar desalniettemin was de 3-0 een beauty. Een rake knal van grote afstand eindigde in de bovenhoek. Alle mensen die aan het kijken waren stonden te genieten. En dan te bedenken dat deze jongen normaliter zijn wedstrijden afwerkt in het achtste. Jerry van het Achtste, onthou die naam lieve mensen. Dat gaat een hele grote worden. 

Het laatste deel van de wedstrijd kabbelde wat voort en ook RCD kreeg een doelpuntje cadeau na een klein inschattingsfoutje van onze keepert. Kan gebeuren hoor. Als je zoveel ballen pakt dan kan je ook wel eens in de fout gaan. De stand werd dus gebracht op 3-1. Het had nog wel iets meer kunnen zijn want met name Wapje had weer een aantal “reiniertjes”. Gelukkig werden de kansen niet verzilverd door de tegenstander want anders werd het nog onnodig spannend. Maar wederom 3 puntjes in de pocket. Tegen RCD winnen is altijd lekker. En we kunnen weer naar boven kijken. Eerste 3 geven recht op voorronde europees. Dat is het doel voor dit seizoen natuurlijk. We liggen op schema. Nog maar 1 wedstrijd dit seizoen aanstaande zondag thuis tegen Be Ready. Als we die ook winnend weten af te sluiten kunnen we terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. 

Voor de mensen die daadwerkelijk bij deze wedstrijd waren en vinden dat met dit verslag niet helemaal verteld wordt wat zij gezien hebben bied ik alvast mijn excuses aan. Het is toch lastiger dan je denkt om een wedstrijd te verslaan waar je niet bij was. En voor de mensen die nooit komen kijken en alleen de verslagen lezen hoef ik mij natuurlijk te verantwoorden. Teletekst supporters! 

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne werkweek en tot komende zondag! (10:00 uur) 

Dubbeldam 3 perschef 

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...