Selecteer pagina

Sterren weten net maar moeilijk te vinden, maar winnen wel

Sterren weten net maar moeilijk te vinden, maar winnen wel

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Beek Vooruit 41Loss
Dubbeldam 33Win

Vorige week wisten de mannen van Dubbeldam 3 te winnen thuis tegen 10 man van Boeimeer. Het ging allemaal nog niet geheel vlekkeloos maar de eerste wedstrijd van het seizoen werd in ieder geval winnend afgesloten. Vandaag stond Beek Vooruit 4 op het programma. Vorige jaar konden we na 9 minuten alweer de douche opzoeken omdat de scheidsrechter (vandaag overigens keeper) de wedstrijd staakte maar vandaag werden de 90 minuten vol gemaakt en kropen de mannen door het spreekwoordelijke oog van de naald. 

We schrijven 8:44 als uw verslaggever de Schenkeldijk betreed en om zich heen kijkt en de groep vrij simpel konden splitsen in 2 delen. Een nuchtere en een nog licht beschonken kamp.  Er was zaterdag immers een feestavond geweest waar een aantal van ons sterspelers naar toe waren geweest. De Gnoe was een tosti met chillisaus aan het verkrachten. Nick was erg druk aanwezig en zijn ogen hingen ongeveer naast zijn hoektanden. Ook Patblik had zich moed  ingedronken om voor het eerst de Moerdijk over te steken met Dubbeldam 3. 

Dan waren er nog een aantal opvallende zaken. Er waren een aantal spelers afwezig of niet inzetbaar. Wellicht kunt u er eentje zelf al invullen? Jawelll Balr.Rory. was niet inzetbaar en volgens eigen zeggen kon dit wel eens een flinke tijd gaan duren. Een fikse spierblessure in de kuit is hem fataal geworden op de training van Donderdag. En toen hij zaterdag jarig was moest hij 30(!!( kaarsjes uitblazen en hierbij is een serieuze vorm van bronchitus bij hem geconstateerd en een scheurtje in zijn binnenste wangband. “Het zit ook gewoon niet mee” zegt Rory. Ik had op mijn verjaardag een lekker schaaltje Bitr.Balr. neergezet en Broodje Balr gemaakt. Connie had lekker soep met balrtjes gemaakt en we wilde er een knotsgekke middag van maken maar helaas kwam ik weer mijn grootste vijand tegen: mijn eigen lichaam,”legt De Struis uit. “ Ik zag hem al alles in een keer blazen, zegt Connie, zijn moeder. Toen wist ik al dat het fout zat. Dat moet die niet doen. Hij weet dat dat verkeerd kan lopen en ja hoor. Hij scheurt alles af. Zijn maagwand, zijn slokdarm, zijn blaas en dan de binnenste wangband zijn er slecht aan toe. En dan heb ik het nog niet eens over zijn kuit. Daar zit ook een behoorlijke Balr op hoor.” Aldus mama Connie. “ Ook Cockie was niet blij met de hele situatie. “ Ik Balr stevig van” waren de woorden van Cockie uit de havuh. 

Dat was niet het enige smetje op de dag. Ook Jeroen Burgers liet het afweten. Onlangs nog een solide verdediger genoemd. Nu liet die het behoorlijk afweten.  Hij kampte met een hevig buikgriep #Instakramp. De hevige pijnen waren zo ongekend dat hij wel kon invallen met voetballen maar niet starten wat opzich al merkwaardig is. Maar het allermooiste was dat hij niet kon vlaggen. Hij had schijt aan alle instructies van teamleider Ceta. Stront aan de knikker dus. Want nu hadden we de tweede helft dus problemen om een vlagger te vinden. Het is verder opvallend dat sinds Jeroen met Instamara een weekendje weg is geweest hij ongekende buikpijnen ervaart. Maar dat geheel terzijde. Hoe dan ook Diarree Burgers was niet inzetbaar. 

Ook de Gnoe had helaas een blessure en was alleen in de uiterste gevallen van nood beschikbaar. Ik liep gisteren door de stad en werd geraakt door een sniper met pijl en boog. Die pijl ging dwars mijn bovenbeen. Je merkt dat sinds het seizoen begonnen is dat er weer een heksejacht gaande is op mij. Iedereen wil een stuk van de Gnoe. Het valt tegenwoordig niet mee om heelhuids thuis te komen” legt de Gnoe uit. 

Maar zoals gezegd er waren ook positieve dingen te melden. Zo was Ferdy vandaag afwezig. Om maar iets te noemen maar het allermooiste van de dag was natuurlijk het feit dat Stolkie vandaag voor het eerst in Dubbeldamse dienst de Moerdijk ging trotseren. Met knikkende knieeen (In Patricks geval dus een knie in ruststand). De avond ervoor zichzelf flink moed indrinkend heeft Patrick er ook wel heel veel zin in. “Het is wel een speciaal moment. Die brug doet me wel wat. Het is niet zomaar een autoritje. Dit is een mentaal puntje. Ik hoop dat alles goed gaat. Op wat vlekken in zijn nek na en een kleine uitslag op zijn drinkhand ging het allemaal voortvarend. “Dit smaakt naar meer. Ik ga dit seizoen een stuk vaker mee. Leuk ook dat er een rode loper lag op de A16 speciaal voor mij, dat maakt het allemaal wel speciaal natuurlijk. 

Aangekomen bij Beek Vooruit waren de mannen ongekend hongerig. Er heerste een sfeer van revanche. Na vorig jaar. Er moest wat rechtgezet worden. En dat gingen we proberen in de volgende opstelling. : 

Sweetyman in de goal. Achterin Rocco, Wappie, Stolkie en Dick. Op het middenveld stonden Tak, Gokinho, Schellibacchi, Axel en Steef. EN voorin STOND Nick.  Dat nam die iets te letterlijk maar daarover later meer. 

De bank was niet erg  breed vandaag. Wolsie geblesseerd dus, Jeroen aan de race, Rory bizarre pijnen. Eigenlijk alleen onze KongFuPinda die inzetbaar was om te wisselen. De wedstrijd begon zoals verwacht: wij moesten het spel maken en Beek Vooruit was vooral bezig met ballen wegschoppen en enkeltjes trappen. Ook de scheidsrechter van weleer deelde in de malaise. Het had zomaar de vader van de scheidsrechter van vorig jaar kunnen zijn. Hij floot niet heel veel mee zeg maar. Een aantal pittige tackles werden niet bestraft en ook een paar bodychecks in de rug van Jeff en Steef werden niet zo beoordeeld door de Jules de Corte van Prinsenbeek. 

We waren hier en daar wat slordig in de passing en afronding waardoor het heel lang 0-0 bleef. Kans op kans werd verprutst en de wedstrijd leek volledig voorbij te gaan aan CetaBever. Als een aangereden antiloop met lepra slenterde hij over het kunstgras. Met spreekwoordelijk lange tanden liep hij over het veld.  Tot hij na een half uur werd weggestuurd en alleen op de keeper afliep. Normaliter zou dit een doelpunt hebben opgeleverd maar vandaag was de Geep der Gepen niet helemaal zichzelf. Hij liet de bal tot 4 x toe doorstuiteren en had ook de meegelopen Stefan niet gezien en besloot zelf te schieten. Niet geheel succesvol overigens. Via de paal ging de bal voorlangs. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust. 

Ook Stefan, onze loper was licht teleurgesteld over het feit dat Ceta hem over het hoofd had gezien. Stefan die in de rust alweer 5,7 KM had gelopen was erg ijverig maar had het ook niet helemaal. Het blijft bijzonder knap dat iemand die al 30 jaar voetbalt zo vaak buitenspel staat  Onze barry Baardaap is nu een kleine 30 jaar lid. Laten we voor het gemak uitgaan van een gemiddelde van 18 wedstrijden per seizoen dan zou Stefan dus  510 wedstrijden hebben gespeeld. Vermoed wordt dat hij in die 510 wedstrijden 4590 keer buitenspel heeft gestaan. Dat is een gemiddelde van 9 x per wedstrijd.  Hij zou dus in de 1200 trainingen (30 seizoenen keer 40 trainingen ongeveer) niet heel veel hebben opgestoken. Hoe dan ook : Lekker gewerkt steef je hebt de 10 KM zeker weer gehaald en dat is natuurlijk het hoofddoel. Zondag ga je zeker scoren! 

De tweede helft begonnen we wederom veel sterker dan de gastheren en kregen kans op kans. Helaas werd ook iedere kans vakkundig om zeep geholpen.  Gelukkig wist Nick na een kwartier de Gok van Jeff te vinden en die kon dan de bevrijdende 0-1 binnen te gokken. Er was een vlaag van opluchting zichtbaar bij iedereen met zwart-wit bloed. 

Helaas werd er daarna door ongetekende en corner weggegeven op zeer bijzondere manier. Met links wilde Tak de bal wegschoppen maar een soort motorisch gestoorde heupzwaai kwam er uit en gaf een corner weg. Uit die corner wisten de mannen van Beek Vooruit te scoren. Tikje ongelukkig weliswaar maar zuur was het zeker. Weer op zoek naar de winnende treffer was het enige devies. Nou die kansen waren er. Michel heeft een keer of drie het (verlengde) vangnet geraakt. Ook Stolk trachtte een keer te schieten. Die bal zijn ze nu nog aan het zoeken.  En dan de kans der kansen. Helaas was dit wederom Stefan die de hoofdrol in dezen opeiste. Jeff maakte met een knappe actie zichzelf vrij en schoot in de korte hoek via de keeper op de paal. In de rebound, de keeper lag nog in de hoek waar die dook op Jeff’s bal, kwam de bal voor de voeten van Stefan. Meter of 3, keeper weg…(u ziet het voorzich?) hij krijgt de bal perfect voor zijn voeten…helaas via de paal naast. Jammer, Stefan. Volgende week ga je zeker scoren! 

We moesten dus nog verder op zoek naar de winnende. Gelukkig (of helaas) was Nick inmiddels actiever geworden en had zijn logge lijf de 16 in weten te manouvreren alwaar hij de bal voor zijn voeten kreeg en rustig afrondde. 1-2! Gelukkig toch nog gerechtigheid. Hierna kon Dubbeldam het rustig uitspelen. En werd er via Dick van der Net ook nog de 3-1 gemaakt. Via een 1-2 met Michel dook Dick op in de zestien en gelukkig nam hij de bal verkeerd aan zodat hij met zijn rechterbeen ging afronden en niet zocht naar zijn (sterkere??) linker. Een prima aanval. Niet veel later floot te scheids af en was het een gevallletje eind goed al goed. 

Er werd keihard gestreden. Sommige zelfs zo hard dat er met bloed aan de neus van het veld werd gelopen. Hier en daar waren daar behoorlijk zorgen over. Want het betrof Gokinho. Als die gok eenmaal begint te lopen dan is er geen houden aan. Daar kan zomaar 3 of 4 liter uitgutsen. “ Een mens heeft maar 6/7 liter bloed dus toen ik het hoorde maakte ik me erge zorgen” aldus zijn vriendin. Gelukkig viel het mee en verloor die slechts 1,5 uit een neusgat en is ook dat met een sisser afgelopen, net als de wedstrijd zelf dus! 

De punten waren weer in de knip. Onder toeziend oog van onze trouwe supporter/speler Olierhoek werden de punten meegenomen. Helaas is er van Oppersupporter Ries van Andel nog geen spoor gevonden. “Sinds Dick de Boeff is gestopt is de amusementswaarde erg gezakt” aldus Ries.” Weer een onnodige winst dit” waren de vreemde slotwoorden van de ooit zo fanatieke supporter Ries. Hopelijk is die zondag weer van de partij als we spelen tegen RCD aan de Reeweg. 

11:00 is de aftrap en om 14:00 is dan ook de topper RCD-Dubbeldam 1. Maak er dus gerust een dagje uit van we zullen u niet teleurstellen. 

Hopelijk tot zondag en zoniet dan spelen we de week erna weer allemaal (alle zondag teams) thuis dus dan willen we jullie zeker allemaal begroeten om ons weer mentaal door de wedstrijden te lozen. 

Tot zondag! 

Beek Vooruit 4

 

Dubbeldam 3

Danny Soeteman Keeper
Rocco Bootsma Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Patrick Stolk Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Dennis Wols Aanvaller
Stefan de Meyer Middenvelder
Axel Bruystens Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Nick Willemstijn Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Jeroen Burgers Verdediger
Reinier Wapperom Verdediger
  3 1