Selecteer pagina

Sterren komen zuchtend en steunend uit de winterstop

Sterren komen zuchtend en steunend uit de winterstop

Het blijft altijd een dingetje. De eerste wedstrijd na de winterstop. Bij de meeste teams staat iedereen te trappelen. De honger naar de bal is bijna niet te stillen. De geur van net gemaaid gras. Het natte gras is voelbaar in het schoeisel. De weken van voetballoze weekenden voelen als een Bh aan de waslijn ;het beste is eruit. Maar niet bij Dubbeldam 3. Zelden een team zo zuchtend en kreunend aan zien komen voor de eerste wedstrijd na de winterstop. Het aantal afwezige was weer exhorbitant groot. En de mensen die er wel waren hadden of al 3 weken migraine of waren al dagen aan de antibiotica. Al met al dus een topvoorbereiding op de belangrijke interland tegen IFC. 

De weken voor de winterstop wilde de (vallende) sterren maar snel vergeten. Er werd 2 keer dik verloren. Twee keer ook met 4-0. En er was ook helemaal niks tegen in te brengen. Er waren wat personele problemen hier en daar en dat was duidelijk te merken in de uitslagen. Tijd dus voor een ommekeer. We moesten dit recht gaan trekken. Helaas heeft de winterstop veel spelers geen goed gedaan en zitten we dus met een gehavende selectie. De tegenstander van vandaag is geen onbekende. IFC 2 dit keer. Er is bij IFC echter wat verschuiving geweest en zodoende speelde we toch weer tegen het “team van Prem” zoals het nu genoemd wordt binnenskamers. Het begon alweer zoals we van IFC gewend zijn. Gezeik. Er was geen scheidsrechter beschikbaar. Er werd eerst gevraagd of wij als Dubbeldam niemand hadden om even te fluiten. Toen we van die vraag waren bijgekomen van het lachen hebben we hem vriendelijk verteld dat dit geen optie was en zodoende werd de wedstrijd vandaag gefloten door twee spelers van IFC 2. Klasse IFC. Jullie zijn en blijven een fijne club. Ik snap dat bij dit soort broodvoetbalclubjes de prioriteiten bij het eerste liggen maar het zou toch best fijn als je ook voor de overige teams iets regelt. Of in ieder geval net doet alsof. Oke, tot zover de jaarlijkse iritatie of IFC. 

De selectie is zoals gezegd erg verdund. En dan numeriek gezien uiteraard. Per individu is dat helaas niet het geval. De Gnoe heeft in de winterstop extreme tochten gemaakt van Dordrecht naar Dublin en via Zwitserland weer terug. Hij heeft dan ook te kennen gegeven voorlopig niet meer te gaan voetballen. Dit heeft overigens niks met Nick te maken. “ Nee de haat jegens de Bever is er in principe al vanaf dat hij een rode bril had en oorbelletjes droeg” aldus de Gnoe. Dat heeft niks te maken met mijn huidige besluit. “ Ik wil mij vanaf nu ook gaan richten op de Marathon. Als deze bevalt wil ik in 2020 minimaal nog 5 marathons lopen. Ik wil dan toewerken naar tijd rond de 3 uur. Dit moet zeker haalbaar zijn” aldus de Gnoe. We zullen hem als ploeg uiteraard steunen in zijn besluit. Met name de scheidsrechters, tegenstanders, barmensen, lijnenkrijters, vlaggers, wissels en alle andere mensen die op een gemiddelde zondag zijn pad kruisen zijn ongekend blij met dit besluit. 

Ook Errory is nog niet helemaal fit. Niet fit genoeg om de wedstrijd te beginnen. Ook niet om in te vallen. Ook niet om te kijken trouwens. Hij is nog aan het bouwen aan zijn absolute topvorm alvorens hij aansluit bij de FC Droeftoeters zoals wij onszelf wel mogen gaan noemen. Hoogstwaarschijnlijk is Rory komende week in het wild te zien dus wat dat front zijn er positieve berichten. Maar helaas zijn de berichten vaak net als bij het weer. Het kan snel omslaan. Het kan uit het niks gaan donderen. De kans op onweer is immer aanwezig en een flinke Errorbui hangt dan ook altijd in de lucht maar vooralsnog is allemaal rorygeur en maneschijn. 

Gelukkig hadden we wel een andere oudgediende zo gek gekregen om mee te doen vandaag. Niemand minder dan Aaaaarn Von Wierden was bereid ons te helpen. De slager van de schenkeldijk was bereid ons te helpen. Waarvoor uiteraard onze hartelijke dank. 

We moesten het helaas ook stellen zonder de Bever vandaag. Het tweede had wederom wat problemen op keepersgebied. En Nick was zo vriendelijk om dit in te vullen. “ In principe ben ik de beste keeper die er op Dubbeldam rondloopt. Alles wat ik niet met mijn handen pak dat doe ik met mijn tanden. “ aldus Nick. Ik heb ook Keeperstandschoenen. Die zijn speciaal voor mij ontwikkelt. Echt een uitkomst hoor. Nee, grote jongen die mijn weet te passeren. We moesten het dus stellen zonder onze topscoorder/leider/coach/voorzitter/etcetc. 

Helaas was ook Schellibacchi niet in staat om aan de aftrap te verschijnen vanwege persoonlijke redenen. Daar kunnen wij alleen maar sterkte voor wensen en hopelijk is snel alles weer helemaal goed met kleine Schellibacchi. Hopelijk zien we je zondag weer! 

Dit bracht ons tot de volgende opstelling: 

Soeteman 2.0 Pieter, Rocco,Jeroen, Arne. Takkie, Wappie, Steef en Jeppie op het middenveld. En in de spits Michel en ….en…..Ferdy! 

Ja, u leest het goed. Ferdy in de basis! In de spits. Een bijzondere situatie hoor ik u denken. Maar helaas hadden we maar 12 man vandaag en was Axel niet fit genoeg om te beginnen en Ferdy dus starten. Axel kampt al weken met wat gezondheidsproblemen. Hij zit nu zelfs aan de Axelbiotica. We hopen dat het snel beter gaat met je. Maar voetbaltechnisch gezien moet je dit nooit overhaasten, Axel. Neem gerust je tijd. Vlaggen schijnt wel heel goed te zijn om dit soort dingen op te lossen. Het lijkt ons dan ook heel goed om je hier de komende 4 jaar of te richten en dan weer eens langzaam aan te gaan denken aan een invalbeurtje. 

De wedstrijd begon dus alweer met gedoe zoals we van IFC gewend zijn. Gelukkig was Prem niet aanwezig dus dat scheelde wel wat moordneigingen voor dezen en genen. Maar uiteindelijk besloten zij dus dat er spelers gingen fluiten. Wat natuurlijk alleen maar gezeik kon opleveren maar goed iedereen was omgekleed en wilde niet nog een keer naar die verschrikkelijke club toe dus we gingen gewoon beginnen. 

Er bleek al vrij snel dat de scheidsrechter vandaag zeker niet de slechtste ging worden. Het spel was niet om aan te gluren en er werden heel veel fouten gemaakt. Van beiden kanten overigens. Dubbeldam had wel iets meer balbezit maar deed er verdomd weinig mee. Bij IFC waren er een paar leuke spelers voor een rond veld. Lustig kappen en draaide er een aantal de cirkel in en uit maar zonder al te veel gevaar. Dubbeldam zette daar veel strijd tegenover maar kon eigenlijk geen vuist maken. Er waren kleine kansen voor onder andere Michel en Rocco maar beiden werden goed gepakt door de keeper. En een ander moment waarin Stefan de bal maar terug hoefde te leggen op Jeppie werd ook helaas in de kiem gesmoord. Eigenlijk alles wat Stefan de eerste helft deed had niets met voetbal te maken. 

Er is hem ook door alle mensen aanwezig op het veld verteld dat hij misschien toch beter na 30 jaar kan gaan kiezen voor een andere sport. Een duursport zou een behoorlijk goede keus zijn. Hardlopen, fietsen het kan allemaal. Maar kies iets zonder bal want dit werkt niet. Zo was de conclusie. 

Er was ook nog een penalty-geval. Een vrije trap werd door Rocco goed ingeschoten en duidelijk op de arm van de tegenstander geschoten. In de zestien. Daar staat maar een straf op over het algemeen. Helaas wees de scheids eerst wel naar de stip maar na wat turkse spreekkoren bedacht de beste man zich toch en gaf een vrije trap buiten de 16. Wonderlijk. Maar met de huidige scheidsrechters  situatie ook weer logisch. Jesper werd namelijk ook nog finaal onderuit getrapt in de 16 niet lang daarvoor maar ook hier werd niks mee gedaan.  Nu is het natuurlijk wel begrijpelijk dat Jespertje niks meekrijgt. Ook in Ambacht kennen ze zijn reputatie. Hoe dan ook hert was 0-0 met de rust. 

In de rust werd er door Trainertje Koen behoorlijk hard tekeer gegaan. “ Ik heb toch wat trainers meegemaak. Veel gehoord, veel gezien. Maar dit heb ik nooit meegemaakt, zegt Arne. Iemand die zo uit zijn dak gaat. Mensen zo hard aanpakt. Spelers zo beschadigen. Nee, dat heb ik nooit gezien. Ik schrok er best van. “ Aldus een aangeslagen Arne. 

De spelers kwamen dan ook zeer aangeslagen de kleedkamer uit. Geschoffeerd. Als honden toegesproken. Sommige huilde nog een beetje. Andere waren al wat hersteld maar er was weer even een omslag. Dat doet Trainer Koentje met je. De tweede helft was beduidend minder slecht dan de eerste. De donderspeech van Koentje had er duidelijk ingehakt. Er werd veel strijd geleverd. Achterin stond het als een huis. En niet heel verassend maakte wij dan ook de 0-1. Na een pass van Takkie op Steefie werd het dan ook 0-1. Uiteraard stak de vlagger van IFC nog wel zijn vlag omhoog en floot ook de scheids (andere als de eerste helft overigens) de goal af. Maar zelfs de trainer van IFC  vond het zo overduidelijk geen buitenspel dat de goal alsnog werd goedgekeurt.  

De ban was gebroken. Er werd nu ook iets meer getracht te voetballen. Eer ging nog veel mis maar de intentie was er. Achterin werd weinig weggegeven en ook Arne leek zijn draai weer gevonden te hebben en streed als vanouds voor iedere meter en won veel duels. De tweede goal kwam dan ook vrij snel na de eerste. Arne kwam goed door op links en wist Michel te vinden die knap langs zijn tegenstander glipte en onberispelijk binnenschoot 0-2. 

Hierna was het echt over met de tegenstander. Dubbeldam kon nu rustig het balletje rond tikken en het begon haast op voetbal te lijken. Jespertje had nog even een klein  krampaanvalletje toen hij door onze eigen sweetyman naar de grond werd gebracht maar buiten dat was het wel gedaan. Er waren geen wissels dus Jespertje moest blijven staan. Als een waar krijger vocht hij tegen de pijn. Niet kapot te krijgen die jongen. Zo zie je maar weer dat zodra er geen wissels zijn opeens niemand meer geblesseerd schijnt te raken. Da vinden wij niet raar maar toch zeker wel bijzonder. 

Het was zwaarbevochten maar uiteindelijk tellen alleen de punten en die gaan mee naar Dordrecht. Volgende week wacht de loodzware wedstrijd tegen VVR. We spelen dan weer eens thuis dus hopen op veel publiek te rekenen zodat we ook deze pot winnend gaan afsluiten! Hopelijk tot zondag! 

Dubbeldam 3