Selecteer pagina

Sterren Dubbeldam 3 winnen eerste potje

Sterren Dubbeldam 3 winnen eerste potje

 

Het was weer zover. Na een aantal maanden zomerstop mochten de helden van Dubbeldam 3 weer aantreden. Er is in de zomer flink doorgetraind door menig speler.  Als een stel afgetrainde gorilla’s zijn zij helemaal klaar voor het komend seizoen. De eerste 3 wedstrijden hebben wij om ons klaar te stomen voor de nieuwe competitie. Oke, officieel gezien zijn het bekerwedstrijden maar wij benutten dit meer om looplijnen, taktische dingen, andere opstellingen en nieuwe spelers uit te proberen. Verder hoopt eigelijk iedereen dat we zo snel mogelijk uit die beker geflikkerd worden zodat we een extra zondagje rust hebben…

1 september 2020 zal in Wagenberg niet de boeken in gaan als beste partij ooit. Het is eigenlijk te slecht om ook uberhaupt maar 5 woorden aan te besteden. Van beiden kanten leek het eigenlijk helemaal nergens op.  Maar uw trouwe verslaggever is natuurlijk niet voor niks helemaal naar het Brabantse afgereisd dus helaas moet ik uw kostbare tijd verdoen met een verslag van 22 geestelijk en fysiek beperkte. Oh wacht nu vergeet ik de scheids. En gezien zijn prestatie deze middag kunnen we die ook zeker niet voor vol aanzien. 23 man dus! 

Er zijn helaas wel wat veranderingen geweest binnen de ploeg. Zoals u wellicht einde vorig seizoen al gelezen heeft zijn wij Dicky van de Net kwijtgeraakt. Hij kan wegens heupproblemen niet meer voetballen. Marathons lopen, tennisen, hardlopen, fietsen, onderwaterhockey, kurling en zijn grootste passie petanque kan hij gelukkig nog wel uitvoeren maar helaas is hij niet meer te bewonderen binnen ons sterrenensemble. 

Ook Blikkie Stolk heeft te kennen gegeven niet meer volledig inzetbaar te zijn en alleen nog in noodgevallen inzetbaar te zijn. Een groot verlies. Want het is jammer dat hij niet zo’n goede trap heeft en het spelletje niet zo goed ziet maar hij kon ontzettend goed blikjes drinken. Heel veel blikjes. Daar konde wij in de kleedkamer met zijn alle ontzettend veel van leren. Een groot gemis dus. Maar wees niet bang, trouwe fans, wij hebben komend seizoen nog vaak genoeg zijn inzet nodig dus u hoeft hem zeker niet helemaal te gaan missen. 

Dan een andere zaak. De zaak Gokinho. Helaas is de relatie Dubbeldam 3 en Gokinho deze zomer tot een einde gekomen. Jeffrey heeft te kennen gegeven genoeg geleerd te hebben van spelers als Koen van Kalkeren, Ferdy Overduin en Rocco Bootsma. Hij denkt de stap naar de selectie te kunnen maken. “ Ik moet dit zeggen met een heel naar gevoel. Maar ik denk er klaar voor te zijn” begint Gokinho. “ Ik ben zo goed opgevangen na mijn transfer en denk nu een stapje te kunnen maken. Maar heel eerlijk. Mijn hart bloed. Dit is misschien wel de moeilijkste beslissing uit mijn leven. Ik wil dan ook iedereen van Dubbeldam 3 hartelijk bedanken voor de 2 seizoen waarin ik een nieuw mens, voetballer en persoon geworden ben.” Aldus Gokinho. Teamchef Nick wil er helaas niet veel over zeggen. “ Ik weet alles maar kan er helaas niks over zeggen” aldus Nick Willemstijn. 

Dan is er ook nog een andere teleurstelling. Uw trouwe verslaggever moet ook de komende weken even rust nemen gezien een groot aantal problemen met Jicht. De nieuwe naam is dan ook niet moeilijk te raden. Ik zal dit seizoen de verslagen schrijven als Matthijs de Jigt. Voetbaltechnisch zal er weinig verloren gaan aan deze speler. Maar puur numeriek en qua opvulling zal je hem dus de komende tijd niet actief in het veld aan het werk zien. 

 Wel hebben we een ander (eeuwig) talent aan de groep weten te binden. Pietertje “ kom maar ffkus wisselen jochie, Bosua zal ons komen versterken de komende tijd. Al is het bij Pieter altijd even afwachten hoelang dat duurt. “ Ja, ik heb wel aanbiedingen gehad van Nosvri, Fluks en Geluksvogels maar ik heb die naast mij neergelegd en de focus zal dan ook volledig op DD3 liggen. Overigens de eerste 3 weken ontbreekt hij vanwege vakantie. Lekker mee bezig, pieterje! Hou dat vast en tot over 3 weken. Hoop dat je vlaggen leuk vind…

Dan over naar de orde van de dag. De wedstrijd. Zoals al eerder gezegd is het eigenlijk geen verslag waard. Maar als dat de norm zou zijn werd er verdomd weinig geschreven over de wedstrijden kan ik u vertellen. 

Vanwege wat problemen en afwezige konden wij vandaag gelukkig een beroep doen op rasvoetballers Patje de Kievit, Robert Mol en Mike de King. Mannen hartelijk dank daarvoor.  Michel was helaas afwezig wegens een high tea met aansluitend een rondleiding door het bejaardehuis en kon er niet bij zijn.  Ook vaste wissels Pim,  Martin, Stanley, Mark, Kevin de ruiter en nog vele andere hadden er weinig zin in. U hoort het de zomerstop heeft iedereen goed gedaan. 

We begonnen in de volgende opstelling:

Kievit in de goal, achterin Rocco, Jeroen, Wappie en Jeppie. Op het middenveld Stefan, Schellenbach, Muis en Axel en voorin Dennis en Nick. 

De tegenstander was er een in het kaliber “ kunnennietheelveelmaarzijnwellekkerfanatiek”. We speelde om 11:00 uur vandaag en bij aankomst waren de mannen al lekker bezig met een rondo, inspeeloefeningen, afronden en wat sprintoefeningen. De meeste van deze oefeningen kunnen inderdaad geen kwijt want drie keer overspelen is ze de hieropvolgende 90 minuten niet gelukt. 

We begonnen vrij goed de eerste 5 minuten. Althans we scoorde een snel doelpunt. Muisie stuurde zijn zo geliefde broertjebroertje de diepte in en de pass was blijkbaar echt heel goed want Bevertje kon hem nog halen ook en schoot de bal langs de keeper in de verre hoek. Nou ja keeper. Deze man had dan weliswaar handschoenen aan en een ander shirt en was door die uiterlijk kenmerken keeper te noemen. Maar de man vangt nog geen strandbal in een telefooncel. Wat was die gozer slecht zeg. Maar het schijnt wel dat die in de kleedkamer een leidend figuur is. Bij de Burger King ook denk ik maar dat geheel terzijde. 

Een vroege voorspong dus. Vervolgens begon het schouwspel van fouten. Beiden teams bakte er niks van. Er waren ook wat discussies op het veld gaande. Er werden ook wat spelertjes uit het veld gestuurd voor 10 minuten. We waren weer echt begonnen dus! Voelde weer zeer vertrouwd. Ik hoef geen namen te noemen denk ik van de spelers die er uit moesten… 

Op doel stond dus de Kievit. Hij maakte nog een vrij dronken indruk maar dat mocht de pret niet drukken. Teamchef Nick wist hier meer van  maar zoals wel vaker vandaag zei hij alleen de woorden” Ik weet wel hoe het zit, maar mag niks zeggen” aldus Bevertje. De 1-1 zou je eventueel Patje kunnen aanrekenen. Hij treuzelde wel erg lang en toen de spits van VCW vlak voor hem stond besloot hij een soort mengelmoes tussen uitkappen en een passeeractie te doen en kon de spits de bal intikken. Het duikje wat Patje erna nog maakte deed menig bezoeker van Seaworld doen klappen en juichen maar de bal zat er toch echt in. 

Verder zat er eigenlijk weinig lijn in en kan ik eigenlijk alleen de goals omschrijven. De 1-2 kwam vanaf rechts. Een voorzet werd door de verdediger van VCW in eigen goal gewerkt. Tuurlijk, je kan gaan juichen. Je kan proberen de bal op te eisen. Je kan kussen naar het Dubbeldam emblee, je kan helemaal uit je stekker gaan. Maar als objectief journalist moet ik gewoon eerlijk zijn, Steef. 

Het was een eigen goal. 

Niet veel later kregen we van de wandelende tuinkabouter met een fluit eens een keer een vrije trappie mee en dat was direct de 1-3. Nick heeft in de vakantie duidelijk niet op corners en vrije trappen geoefend want het was nog niet veel soeps maar deze bal schoot hij in de muur en daardoor veranderde de bal zo van richting dat hij over de , niemand weet waarom, erg enthousiast invliegende keeper van VCW heenvloog. Niet veel later werd het  ook nog 2-3 door een eigenlijk heel slecht afstandsschot maar onze keeper van vandaag deed nog een verwoede poging zijn logge lijf de hoek in te persen maar helaas kwam hij net een vingertopje of 8 tekort. 

De tweede helft was zo mogelijk nog slechter. Ook wisselspelers Mike en Moldinho konden nog geen stempel drukken op deze wedstrijd. Moldinho leek vooral problemen te hebben met afspelen. “ Ik heb de hele zomer potjes keizeren gespeeld met mijn vriendjes en daar moet je alles zelf doen. Ik was even vergeten dat dit vandaag anders had gekund.” Legt Molloot Robert uit. 

De inmiddels ingevallen Gnoe was weer naar hartenlust aan het kappen en sleuren en fopte met een schijnschot de verdediger van VCW, die dit pas later doorhad en alleen Wolsie nog kon neerleggen in de 16. Penal dus. Deze werd feilloos binnengeknald door onze keeper Patje de Koevoet. 2-4 dus. 

Vlakvoor tijd deed VCW nog wat terug en werd het 3-4. De tegenstander begon hard te schreeuwen en geloofde nog in een punt maar eigenlijk gebeurde er nog heel weinig en alleen een doelpunt van iemand die lijkt op Axel zorgde voor de bevrijdende 3-5.  Ik twijfel nog steeds of dit daadwerkelijk Axel is of zijn stiefbroer Axelsergai “Mr Polska” Brjunstjs. De robuuste middenvelder knikte de bal met zijn Russische blockhead zo tegen de touwen. De 3 dubbele flikflak icm een mooie schroef deed toch vermoeden dat we inderdaad met Axelsergai te maken hadden en niet met onze eigen Geer alias Axeltje. Hier over later meer. 

Het was dan weliswaar niet mooi en goed maar we hebben gewoon weer de eerste overwinning binnen.  Het is schandalig dat je tegen zo’n team 4 goals tegen krijgt. Maar op naar volgende week. Dan wacht ons Prem en zijn  vrindjes. Dat zal ongetwijfeld weer wat stof doen opwaaien aan de Schenkeldijk. We rekenen dan natuurlijk wel op ons trouwe publiek.  Ook op jou Ries van Andel. En even voor de duidelijkheid. We spelen nog steeds om 12:00 uur thuis. Tot zondag! 

Matthijs de Jigt

Perschef Dubbeldam 3