Selecteer pagina

Sterren Dubbeldam 3 verliezen laatste wedstrijd

Sterren Dubbeldam 3 verliezen laatste wedstrijd

Na de ruime overwinning van afgelopen zondag op aartsrivaal RCD (iedere kans dat je dit kan noemen moet je aangrijpen)  moest er nog een keer worden gespeeld dit seizoen door de sterren van weleer.  Nog een keer onszelf opladen om dit seizoen in stijl af te sluiten in Ulvenhout tegen UVV’40 3. Een niet te onderschatten tegenstander want hoewel wij thuis dik hadden gewonnen  (7-0) hebben wij daar uit vorig seizoen ook al verloren. En je verwacht dit niet maar als klap op de vuurpijl regende het ook nog eens afzeggingen…

Het was een drukke van jewelste op de Dubbeldam 3 groepsapp deze week. Niet alleen verjaarde er een aantal spelers binnen ons sterrenensemble : de Burgers en El Cornetto, u weet wel die jongen die ooit meedeed maar erna al 4 keer is opgegeven bij opsporing verzocht en waarvan een ieder spoort ontbreekt tot op heden. Ook was er zeer Gnoed nieuws te melden op babygebied. Een klein lief Gnoetje is 26 mei op de wereld gezet luisterend naar de naam Tess. Van harte gefeliciteerd Gnoe en natuurlijk succescoach/Kolonel en binnenkort dus Opa Gnoe willen wij namens de gehele selectie feliciteren. Gnoera, Gnoera, Gnoera! 

Een drukte van jewelste dus. Maar niet alleen met felicitaties over en weer maar dus ook de onvermijdelijke afzeggingen. Het ging erg hard.  Stefan, Muis, Jeff, Michel, Wols, Jespertje, Pieter om er maar even een paar te noemen. En de reservelijst is behoorlijk uitgedund. Numeriek gezien dan tenminste. 

Zoals een ieder weet is clublegende en sterkhouder Dicky van der Net helaas gestopt met zijn actieve carriere. De rode motor is niet meer. Het is over. De heup geeft problemen. Een hele heup problemen zelfs (ja, hij maakt hem gewoon) Een groot gemis natuurlijk voor een ieder die ons een warm hart toedraagt. Hij is op doktersadvies gedwongen deze keus te maken. “ Het begon pas te dagen, tijdens een ritje naar Indiarree voor mijn werk zoefde de carriere in een flits aan mij voorbij. Het doet pijn, niet alleen aan de heup. Ook mijn sporthart bloed.” Zegt Dicky van der Net Niet Meer Ft Genoeg.  Ook  van de andere reservespelers Stanley Booij, Mark Smaal, Johan de Beul Bruijstens hoeven we geen wonderen meer te verwachten. Sterker nog het schijnt dat Stanley zijn schoenen in de wilgen heeft gehangen. En ook Johan en Olie zijn na een zeer teleurstellende Emma toernooi min of meer genoodzaakt te stoppen. Johan: “ ik kom geen cornifeer meer voorbij,” begint Johan. “ Ik zit natuurlijk ook nog steeds met die 124 wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing (vanwege die schandalige aanslag op Tak vorig seizoen (red.)) waar ik tegen aan zit te hikken.” Maar het gaat ook niet meer. Ik hou nog geen strandbal hoog in een telefooncel” verklaart Johan zijn huidige vorm. “ Bij mij is het beste er ook wel af. Als ik naar mijn lies/hamstring kijken wordt die al blauw, vult boezemvrind Olie hem aan. “ Nee we hebben 100 jaar ervaring samen maar het kan niet meer. De pijp is leeg. Tot de laatste druppel. “ Is Good-Old-Olie erg definitief in zijn oordeel. “ Mijn zoon en vrouw lachen me iedere zondagmiddag al uit, maar tegenwoordig begint dat dus al om 12:00 uur. Nee, ik ben er klaar mee” aldus Olie. 

Al met al is het dus lastig om nog een greep te doen naar reserves die ons team kunnen versterken als we een aantal mutaties hebben.  En zeker deze week zijn er veel mutaties. Jeffrey en Stefan zijn al op vakantie gegaan na de verliespartij tegen JEKA is er niets meer van Gokinho vernomen. “ Hij heeft na de wedstrijd nog een paar Bulgaarse stucadoors (nee, niet Alex Kooijman) te grazen genomen en sinds dien heb ik niets meer van hem vernomen”, aldus vriendin Lizzy. Het is wel erg want hij was al weken zenuwachtig voor die wedstrijd, en als het dan zo mis gaat heeft Gokinho daar wel moeite mee. “ Hij heeft daarvoor weken buiten geslapen. Met een bal onder zijn kussen, En maar Gokfilms kijken telkens. “ We will Gock u, The Gockfather en Gocky deel 1 tm 5, BoonGock Saints en nog veel meer Gokgerelateerde films die hij hele dagen aan het bekijken was. Het werd een obsessie voor hem., die wedstrijd heeft hem mentaal gebroken “ zegt Lizzy.  

Stefan had gewoon even rust nodig. Voor hem duurde dit seizoen net 21 wedstrijden te lang. Het begin was vrij sterk. “ Ik vond dat ik vrij sterk begon. De warming up in de eerste wedstrijd dit seizoen liep ik 12 KM en vrijwel geen balverlies. Jammer dat dan de volgende 1275 balcontacten wel tot niets geleid  hebben. “ Nee ik kan en mag niet tevreden zijn over dit seizoen. Ik beloof de fans dan ook veel beterschap komend seizoen en verzeker iedereen dat ik er volgend jaar 20 inleg.” Aldus Lionel Missie aka Young Jesus. 

Ook van Muis ontbrak helaas nog ieder spoor deze wedstrijd. Hij had nog steeds erg veel last van zijn kuit/lies/scheen/enkel / en dat baaltje shag boven zijn bilpartij begon ook te iriteren. “ Ik wil graag. Echt heel graag. Maar iedereen weet dat deze boy zich niet zomaar afmeld. Dan moet er echt wel heeeeul wat aan de hand zijn. “ zegt Errory. Ik heb bij de commando’s wel voor hetere vuren gestaan, legt Rory uit. Ik heb alles meegemaakt , alles gezien, alle pijnen ervaren die je maar kan bedenken maar wat ik nu voel is met geen pen te beschrijven.  Dit is waanzin. Pure waanzin.”  Legt Muisie zijn blessure nog maar eens uit. 

Ook Michel had helaas geen mogelijkheid om de laatste wedstrijd aanwezig te zijn. Hij had een Gourmet avond met familie. “ Ik had voor 21:30 al zeker 3 bier op. Man, ik kon mijn eigen achternaam niet eens spellen. “ zegt Michel. Nu is dat laatste voor de meeste nuchtere mensen al en lastige opgave maar dat geheel terzijde.  “ Ik voelde het al bij de zesde slok, de lamheid sloeg in als een bom. Meestal heb ik dat pas na 4/5 flesjes 2,0 radlers maar nu dus al bij 6 slokken normaal bier. “ Ik zag alles draaien man. Niet normaal. Heb erna maar even een rijsttafeltje genomen met mijn familie. Toen ging het weer wat beter, maar lang niet goed genoeg om mee te kunnen doen aan die wedstrijd die op dat moment nog maar 14 uur weg was. “ Nee dat had niet gelukt. “ Het feest was in Gorinchem op 21 km afstand van het veld van UVV dus dat was helaas op geen enkele mogelijke manier te bereiken.” Zegt Mistveel Nainggolan. We hadden dus ook de prutspinda niet tot onze beschikking.  

Is er dan niets positiefs te melden hoor ik u denken? Jazeker wel! Er kwam namelijk nog een afmelding. Soeteman kon ook niet. Meteen sloeg de sfeer om. Van teleurstelling naar euforie in 10 seconde. Het was een bizarre wending die duidelijk zichtbaar was op de groepsapp. Soeteman is nog steeds erg bedolgen over “Penalty-Gate”. Ik ben gewoon echt boos op die Bever, zegt Sweetyman. “ Ik ga dan ook volgend jaar weer naar wedstrijd van Feyenoord toe want als het zo moe kap ik er lekker mee.” Aldus Soeteman. Hiermee hoopte de uitermate onbetrouwbare doelpost een schrikreactie teweeg te brengen maar niets was minder waar. Er zijn een aantal fundrasing acties opgestart om Dubbeldam 3 dan eindelijk van Soeteman af te helpen.  Ook zal de contributie worden verhoogd om zodoende Danny bij Feyenoord te krijgen iedere zondag.  Alle 1021 leden hebben akkoord op gegeven dus de vooruitzichten zijn goed. Ook sponsor Bootsma wil nog in de buidel tasten om Soeteman uit de selectie te hebben. “ AL moet ik mijn huis verkopen en in een flatje gaan zitten, ik heb hier alles voor over, aldus Rocco. Dit was niet helemaal de reactie die Soeteman wilde uitlokken. “ Dit zegt genoeg. Ik voel geen vertrouwen meer vanuit de groep en ben er dan ook helemaal klaar mee, zegt Danny. Laat ze maar eens een betere keeper vinden” dreigt Soeteman. 

En dat is nu net het mooiste van dit alles. Soms vallen dingen gewoon samen. Zo ook nu.  Er werd naarstig gezocht naar invallers om vandaag met genoeg mensen af te reizen naar Ulvenhout. Pim was gelukkig zo vriendelijk om mee te doen en ook Kevin de Ruijter(met lange ui) wilde wel meedoen. Maar het huzarestukje moest nog komen. We hadden een afzegging van de keeper. Dus dan ga je nadenken als technische staf. Wie past er in het profiel? Wie kan er lekker keepen? Heeft alles om een goede keeper te zijn? Mist niks om dit te kunnen laten zien? Wie o wie?  Ik hoor het u al denken. Uiteraard konden wij niet om deze man heen. De gedoodverfde opvolger van Soeteman stond al te trappelen om te laten zien wat hij in huis heeft en deze kans met beiden aan  te grijpen. Het kan er maar een zijn inderdaad: Ralph van Andel! (Zie foto) 

Zelden iemand zon uitstraling zien hebben in de goal. Met een ovenhandschoen en een fingersave straalt hij een en al vertrouwen uit. Eenzame klasse eigenlijk. “ Ik ben ooit eigenlijk gaan keepen omdat ik vrij snel moe ben. “ aldus Ralph de allespakker Van Andel.  “ Maar toen ik eenmaal begon te keepen bleek dat ik er gewoon ongekend goed in ben” zegt Ralphie bescheiden. “ Ik begon te trainen. Dag in dag uit. Samen met mijn broer Sandor van Andol. Ik wil dan ook graag van de mogelijkheid gebruik maken om hem te bedanken. Zonder Sandor had ik dit niveau nooit kunnen halen. Sandor heeft me altijd gesteund. Door dik en dun. Sandor, als je dit leest, bedankt vriend, bedankt! 

Oke een nogal lange aanloop naar de wedstrijd zelf. Dit heeft eigenlijk maar een reden. De wedstrijd is zo verschrikkelijk slecht dat je er eigenlijk niks over moet willen schrijven. De eerste helft werd er nog wel geprobeerd een beetje te voetballen maar het ging wel heel vaak en heel veel mis. Het veld was slecht. Heel slecht. Hobbelig. Hard. Zanderig. Slecht. Echt heel slecht. Maar wij. Wij waren nog veel slechter. Er kwam geen bal aan. Het tempo was van niveautje parkhuis. En de scheids deelde in deze malaise door een aantal hele gekke beslissingen te nemen maar daar zal ik verder niks over zeggen. 

Helaas kwamen we ook nog 1-0 achter door een doelpunt van wat toch echt op een mix van Michael Jordan, Wesley Snipes, Die gozer van de green mile, en Usain Bold leek. De nummer 2 van UVV is zeker 2.32 lang. Loop de honderd meter in 9.11.34 en is zo sterk als Bokito met 3 spuiten in zijn reet. Zijn benen stoppen waar bij onze meeste spelers de nek begint. Niet te stoppen. Helaas bleek dat ook zo bij de 1-0. Zelfs onze topper in wording Ralphie wist deze bal niet tegen te houden. Dat zegt heel veel. 

Veel meer kan ik helaas niet melden over de eerste helft. Op een paar leuke acties van Schellibacchi na en wat kansjes voor Wappie na gebeurde er eigenlijk niet heel veel bijzonders. In de rust werd er nog wat gepraat over hoe we de achterstand konden ombuigen. Helaas waren er geen hele goede plannen. We hadden ook maar een wissel en dat was Ferdinandje. De kans dat die er 3 zou maken was ook niet al te groot. Maar toch werd dat wel geprobeerd in de tweede helft. En we kwamen ook nog op gelijke hoogte door goed doorzetten van Ceta die daardoor alleen op de keeper niet faalde en keurig wist af te ronden. We kregen nog wel wat kansjes en onze das PhanToompie Axel had nog een schotkans. Axel die vandaag wederom Toompieloze inzet had en de toom zetten bij iedere aanval betrokken was maar telkens net niet kon scoren. We gingen drukken om toch de 1-2 te maken en de thuisploeg faalde al een aantal de genadeklap te geven door voor eigen succes te gaan of onze ontzettende sterke, goede, betrouwbare keeper op hun pad te vinden. Chapeau Ralphie!  Helaas kwam na gekut (mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen) achterin toch nog de tegentreffer en waren we K.O. Niet veel later zorgde de aanvoerder van UVV ook nog voor de 3-1 door de bal heel fraai binnen te koppen. Het was over en uit.  We genoten nog een beetje van de zon en de scheids floot gelukkig 13  minuten eerder af en verloste daarmee iedereen die ook maar iets om goed voetbal geeft uit zijn lijden. 

Het einde is dan toch echt hier. Net niet gered.  Een tweede plaats. Beste van de slechte noemen ze dat. Je koopt er niets voor. Maar het was een mooi seizoen met een aantal leuke wedstrijden.  We hopen dat jullie, de trouwe supporters, ook genoten hebben en ons volgend jaar weer komen steunen als we uiteraard weer hongerig als een stel hyena’s op jacht gaan naar een titel. 

Iedereen bedankt en ik meld mij nog een keer met een vernietigend eindrapport van alle spelers en trainrs. Alvast een fijne zomerstop en tot volgend seizoen! 

Namens Dubbeldam 3