Selecteer pagina

Sterren DUBBELDAM 3 op karakter verder

Sterren DUBBELDAM 3 op karakter verder

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
16/0911:30KNVB Beker poule2018 - 2019

Na de prachtige winstpartij van vorige week, overigens magnifique  geschreven door Koentje, waarvan akte. Er zijn maar weinig dingen die Koentje Kampioentje niet beheerst. Het is fijn te weten als verslaggever dat ik met een gerust hart weg kan. Voetballend wist ik dat al een aantal jaar maar dus ook voor de verslagen ben ik duidelijk niet onmisbaar. 

Na de schitterende overwinning van vorige op de amatuuuuuuurs van FC Dordrecht moesten we vandaag de laatste bekerpot afleggen in en tegen Steenbergen.  We hadden aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren dus de gretigheid straalde van een ieder af. “ Pfff daar gaat ons vrije weekendje, kan je weer met inhaalweekend gaan lopen spelen terwijl ik dan juist lekker kan struinen over de woonboulevard” was de reactie van Stefan.  “Klotezooi, kan ik weer een zondag niet max loggen, waren de woorden van Jankovic Jeppie. Al met al een hele fanatieke ploeg stond te popelen om RockyMountain3 te verpulveren met fraai en aantrekkelijk voetbal zoals een ieder van u van ons gewend bent. 

De Gnoe is helaas nog steeds op vakantie dus we konden op hem nog helaas geen beroep doen. Goede nieuws is dat onze bonkige nr 19(enige shirt die die past) dan weer terug is. En hij heeft op vakantie zich bezig gehouden met hetgeen hij het aller liefste doet…Reizen? Nee.. Oh samen met zijn vrouw weg? Nee… Ohh lekker zonnen? Nee.. SHOTTEN.. dus hij is straks volledig Zen en helemaal in optima forma weer terug. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Verder was ook Stolk niet van de partij. Hij schijnt nog steeds behoorlijk in de war te zijn van het wegvallen van Koentje. “ Hij is behoorlijk depressief, van de week was ik even bang dat alles teveel was geworden” legt zijn vrouw uit. “ Ik kwam thuis en ik zag soort van pillen liggen naast zijn hoofd, bleek achteraf de laatste 9 MM’s te zijn van een 5kilo zak, maar je schrikt toch, je schrikt toch!” vertelt zijn vrouw.  

Ook Rocco was niet in staat om de wedstrijd mee te doen. Hij had een fikse loopneus. Er kwam een bizarre hoeveel snot vrij. Vele waren blij dat Jeffrey dit niet had anders had de wedstrijd in de rust waarschijnlijk niet verder gekund vanwege een onbespeelbaar veld. Rocco, wij wensen je namens het team, namens de club, namens heel Dubbeldam eigenlijk het allerbeste toe. Een loopneus gun je immers je ergste vijand niet. Tuurlijk je kan wel eens een pannetje vet over je been gooien, of 10 hoog van een steiger vallen dat is allemaal te doen maar een loopneus, nee dat is onmenselijk. Nogmaals enorm veel sterkte gewenst. 

Dan even terug naar de orde van de dag. Er moest tenslotte ook gewoon gespeeld worden.  We begonnen in de volgende opstelling:  Sweetyman in de goal, achterin stonden Jeroen, Jesper, Wappie en Dickievandernet. Op middenveld Tak, Jeffrey, Balr.Rory, Stefan en Michel en als spits onze SuperCetaBever Nick. 

AL gauw merkte we dat Steenbergen heel graag ons spelletje speelt. Inzakken en counteren. Helaas kan maar een ploeg zo spelen, iemand moet immers de bal hebben dus gingen we toch maar proberen via combinatie spel elkaar te vinden. Hetgeen  met wisselend succes lukte.  We waren we verreweg de betere ploeg. We stonden alleen wat te diep met teveel mensen waardoor de counter steeds levensgevaarlijk werd. Want de ravenelli van Steenbergen was vrij rap en wendbaar. Er kwamen wat kleine kansjes hier en daar met de grootste voor Michel. Na een fraaie aanval besloot hij de bal met rechts in keer te volleren. Helaas ging die voorlangs. Op nog een aantal schoten na kwamen we verder niet op heel veel kansen. En totaal tegen de verhouding in kwam de tegenstander nog op voorsprong ook. Na  een ietwat laconieke poging van Balr.Rory om de tegenstander uit te kappen na een afgeslagen cornerbal (9 man voor de bal dus ongeveer) kwamen de gastheren er razendsnel uit en rondde keurig af.  “ Ik had die gozer helemaal niet gezien joh, mijn brilletje had ik in mijn BALR.tasje laten zitten dus ik miste een beetje focus in de  het kortezicht gebied. “ aldus Errory.  

Helaas we gingen de rust in met een 1-0 achterstand. Gedurende de eerste helft hadden een aantal spelers al iets gemerkt aan onze linksback van vandaag. Good Old Dicky. Hij maakte een ietwat treurige, afwezige zelfs sombere indruk. Maar niemand kon er echt de vinger opleggen. Ook in de rust zondere de ervaren rot zich af van de groep. In een hoekje met zijn telefoon. Huilen stond hem nader dan het lachen. Niets voor DickyVanDerNet dus. Na een aantal minuten werd het hem teveel. “ Jongens, sorry!” zo begon hij. “Sorry dat ik niet mezelf ben. Maar dit weekend is een oud klasgenootje van me overleden. Bizar dat je dat via je telefoon moet lezen natuurlijk. Ik weet nog zo goed dat we samen op het schoolplein met knikkers speelde en hoepels. Het is bizar maar waar. Anneke Grönloh is overleden. Dan merk je toch dat je ouder wordt” waren de slotwoorden van Dick. Plots werd de teleurstelling omgezet in een enorme boost. “ We gaan hier verdomme gewoon winnen” schreeuwde dick. “ VOOR ANEKKE, we doen het VOOR ANNEKE” waren de woorden voor die keihard naar het veld rende met gebalde vuisten. 

Dit was een duidelijk signaal naar de groep toe. In de groep leefde echt het gevoel dat we voor Dick een tandje bij moesten zetten. De tweede helft begon zoals de laatste minuten van de eerste helft. Dubbeldam meer balbezit en de tegenstander loerend op een counter met een aantal goede spelers. De 2-0 was dan ook een hele teleurstelling. Een massasprint tussen Reinier en de nr 9 van Steenbergen was er een die een ongekende droevenis met zich meebracht voor een ieder die van voetbal houdt. Zelden een sprint gezien waarin twee mensen onafhankelijk van elkaar gewoon niet vooruit kwamen. “De sprint der Gepen” werd er een aantal keer geroepen vanaf de zijkant. De nr 9 had ook nog eens alle moeite om de bal aan te nemen en de onkunde en kneuzerigheid straalde er van af. Echter. Hij schoot hem, al dan niet bewust wel via 8 stuiters en 3 onbedoelde effecten de goal in. 2-0 dus. 

De hoop op een goede eind begon te varen. Gelukkig had Dick nog steeds zijn motivatie. “ ALLES VOOR ANNEKE MANNEN, ALLESSSS!” schreeuwde die het uit. Er werden wat wisselingen gedaan met Axel en Moldinho die erin kwamen. Coach Koentje broedde op een stunt, zo leek het. Hij wilde duidelijk zijn stempel gaan drukken met deze wissels. En niet veel later lag de bal in de winkelhaak. Een ongekende pegel van Gokinho vloog zo de winkelhak in. De winkelgok in zijn geval. Even leek het alsof de scheids dacht dat die niet telde. “ Als dat zo was had ik er wel even een gokje voor gestoken hoor, zegt Gokinho.”  Die bal zat er erg lekker in. Als een gokklap bij heldere hemel stoof de bal de bovenhoek in.  We leefde weer. Dicky begon weer het een ander te schreeuwen, maar de meeste mensen luisterde al een tijdje niet meer.  

Er werd nog even alles op gezet in het laatste kwartier om toch nog door te gaan in de beker en DIcky toch een hart onder de riem te steken. Er volgde legio aan kansen. Jeff had nog een mooi schot in huis en ook Errory had de bal op zijn slof. Axel lukte het ook niet bal langs de keeper te schuiven. Vrije trappen van Michel en Nick vonden ook het net niet. Coach Koen had nog een aantal wissels in petto. Alles op alles die laatste 10 min. En zo geschiedde. En zoals een groot trainer beaamd haalde hij zijn gram. Zijn taktisch vermogen reikt zo ongekend ver. Hij zet het neer en ja hoor de 2-2 valt. Een mooie voorzet van de zijkant van Nick belandde zo op het hoofd van Axel die hem ongekend slecht raakt waardoor de keeper het ook even niet meer wist. Lekker, 2-2.

 Dan ben je een hele grote. Als speler was het al een tacticus maar als trainer heeft die ook nog lang niet zijn plafond bereikt. “ Dit zijn aparte types. Jongens als Koen. Ik vergelijk hem wel eens gekscherend met jongens als Cocu, De Boer, Bronckhortst, Zidane, Deschamps. Dat waren al trainers toen ze nog spelers waren. Dat had Koen ook als geen ander. Ik heb enorm veel van hem geleerd. Dat gaat geen trainer me ooit nog leren. Wat een gigant. “ Aldus een nog steeds aangeslagen Patrick  Stolk. 

Er wordt dus gewoon doorgebekerd door de sterren van Dubbeldam 3. Volgende week start de competitie alweer. We hebben er ongekend veel zin in en hopen dat er weer veel mensen komen kijken. Ook No-Show-Yo-Han mag weer komen kijken zijn  schorsing zit er op. We spelen om 11:30 komende zondag dus wees op tijd mensen want zeker nu Coach Koentje aan het bewind staat is spektakel gegarandeerd. Iedere minuut die je mist komt je duur te staan. Dus allemaal tot zondag!  

Steenbergen 3

 

Dubbeldam 3

Michel Nainggolan Aanvaller
Jesper de Bruyn Verdediger
Stefan de Meyer Middenvelder
Nick Willemstijn Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder 65'
Reinier Wapperom Verdediger
Rory Willemstijn Middenvelder
Robert Mol Middenvelder
Axel Bruystens Middenvelder 75'
Jeroen Burgers Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Danny Soeteman Keeper
Ferdy Overduin Middenvelder
  2 1