Selecteer pagina

Sterke tegenstander

Sterke tegenstander

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
15/0120:00Oefenwedstrijden2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Slikkerveer 14Draw
Dubbeldam 11Draw

Slikkerveer 1

4

Dubbeldam 1

9Dennis Geschiere Aanvaller 12'
Kevin Bosman Verdediger
Sven Weijts Verdediger
  1

Locatie

Sportpark Reijerpark
Kastanjelaan 36, 2982 CM Ridderkerk, Nederland

Vanavond oefent Dubbeldam bij en tegen Slikkerveer. De ploeg kunnen we vanaf maart ook tegenkomen in de competitie. Zij staan in de 3e klasse B momenteel op een tweede plaats met nog twee wedstrijden te spelen. Slikkerveer staat op 1 punt van koploper DONK met 27 punten uit elf wedstrijden.

Slikkerveer speelt al jaren een grote rol in de tweede of derde klasse. Eind jaren 80 hebben ze twee seizoenen in de eerste klasse gespeeld en seizoen 2000-2001 en 2001-2002 in de vierde klasse.

Na het kampioenschap in 2002 in de vierde klasse speelden ze 10 seizoenen in de derde klasse. Een enkel jaar werd een periodetitel gepakt maar dit leidde nooit tot promotie. In 2012 kon eindelijk de kampioensvlag weer in de top. Dat seizoen werd slechts een wedstrijd verloren en met 59 punten uit 26 wedstrijden de titel gepakt.

Na vier seizoenen in de tweede klasse lukt het Slikkerveer niet om via de nacompetitie tweedeklasser te blijven en volgde de afzink naar de derde klasse. Maar Slikkerveer toonde veerkracht en werd in het eerste seizoen (2016-2017) direct kampioen. Ditmaal 58 punten uit 26 wedstrijden deed een feest losbarsten. Afgelopen seizoen hadden ze het echter zwaar in de tweede klasse en werden er slechts 26 punten verzameld in 26 wedstrijden. Met dit resultaat degradeerde Slikkerveer rechtstreeks naar de derde klasse.

Dit seizoen speelde Slikkerveer ijzersterk in het bekertoernooi. In de poulefase wonnen ze alle drie de wedstrijden. WCR, onze competitietegenstander en net voor de winterstop in extremis verslagen, verloor op eigen veld met 1-4 van Slikkerveer.
In de knock-out fase speelde Slikkerveer uit met 4-4 gelijk tegen DBGC om vervolgens via strafschoppen met 5-3 uitgeschakeld te worden.

Zoals eerder vermeld staat Slikkerveer in de competitie met 27 punten uit elf wedstrijden op een tweede plaats. Negen zeges en twee nederlagen hebben tot dit puntenaantal geleid. Slikkerveer wist wel van koploper DONK te winnen met 2-4, maar verloor een week later kansloos met 5-0 van HOV/DJSCR. De andere nederlaag was tegen het sterke IJsselmonde waar wij vorig seizoen bij in de competitie ingedeeld waren.
De Ridderkerkers wonnen de overige wedstrijden over het algemeen met gering verschil alleen tegen Cabauw schoten ze met 10-0 uit de slof.

Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden vanavond tegen een sterke tegenstander