Selecteer pagina

Stem van Dordt: Stadsderby is een topper

Stem van Dordt: Stadsderby is een topper

wo 1 nov 2017, 7:59 Sport
RCD en Dubbeldam draaien top in de derde klas van het zondagvoetbal. Zondag ontmoeten ze elkaar aan de Schenkeldijk.
Door Fred van Dongen
DORDRECHT – Pas zes competitieronden zitten erop, maar nu al is duidelijk dat RCD en Dubbeldam topkandidaten zijn voor het kampioenschap. Met respectievelijk 16 en 15 punten vormen beide Dordtse clubs dé grote bedreiging voor koploper Meeuwenplaat. Dat won tot nu toe al z’n zes duels. Maar de angst voor de Dordtse concurrentie is groot bij de Hoogvlieters. Een gelijkspel zondag in de stadsderby zou dan ook zeer welkom zijn bij Meeuwenplaat. Dubbeldam degradeerde vorig seizoen uit de tweede klas en windt er geen doekjes om: het verloren terrein moet zo snel mogelijk worden teruggepakt.
Sven kleinRCD rook als periodekampioen vorig seizoen ook al aan die tweede klas. Met een vernieuwde technische staf wil de Dordtse Racing opnieuw de sprong omhoog maken. Bij Dubbeldam manifesteert Sven den Engelsen (26) zich dit seizoen als super-sub. Als invaller trof hij al menigmaal de roos. In een recent interview op de site www.janvolwerk.com vertelde hij over een merkwaardige vorm van bijgeloof. Voor elke wedstrijd eet hij eierkoeken en een banaan. Dus als RCD hem zondag in de stadsderby bij voorbaat wil uitschakelen… RCD’s geroutineerde aanvaller Oktay Karaca (30) zullen die koeken en bananen worst zijn: “Ik zie Dubbeldam niet als een titelkandidaat. Het is een derby. Tuurlijk is dat speciaal maar ik vind persoonlijk RCD tegen DFC toch wel een mooier affiche. Burenruzie. Daarnaast is voor ons elke wedstrijd een finale en zo werken we richting elke zondag.” Dat RCD uitstekend draait, verbaast hem niet.
“We zijn de competitie goed begonnen. Ik zie het als kwaliteit en karakter. We hebben een redelijk jong en getalenteerd elftal en dat zie je ook terug in ons spel. Geluk speelt ook een rol maar dat dwingen we ook af als elftal.” Oktay vindt dat dé kracht van het huidige RCD moet worden gezocht in het feit “dat we elke wedstrijd sowieso gaan scoren, een luxe voor ons. We creëren heel veel kansen en weten dat we minimaal 1 of 2 keer scoren. Zie ook de resultaten tot nu toe.” Daarnaast constateert hij tevreden dat “we als ploeg niet snel opgeven. We komen bijvoorbeeld twee keer achter tegen IJsselmonde dat tot dan toe alles gewonnen had en dan buigen we dat om naar een overwinning. Ondanks de tegendoelpunten hadden ze weinig te vertellen. Tegen Dubbeldam verwacht ik een zelfde spelbeeld. Ik verwacht dat we drie punten pakken. Ik verwacht een wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. Daarnaast zal Dubbeldam onder druk spelen, omdat zij thuis spelen en onder ons staan.”
Bron: Stem van Dordt