Selecteer pagina

Stem v. Dordt: Dubbeldam start thuis

Stem v. Dordt: Dubbeldam start thuis

Door Fred van Dongen

Dordrecht – De Dordtse voetbalclubs Dubbeldam en RCD weten sinds vanmorgen wat ze in het voorjaar te wachten staat.

Dubbeldam is als winnaar van de reguliere (halve) competitie ingedeeld in de zogeheten derde klasse B hoog. Die klas bestaat uit twaalf clubs. RCD moet het derdeklasserschap zien te behouden in de derde klasse D ‘laag’.

Dubbeldam

Van de elf wedstrijden die deze nieuwe (opnieuw halve) competitie duurt speelt Dubbeldam er zes thuis en vijf uit. Dubbeldam dankt dit voordeel aan het feit dat het in de gewone competitie bij de bovenste drie eindigde.

Tegenstanders in de voorjaarscompetitie om twee rechtstreekse promotieplaatsen naar de tweede klas zijn Coal, Kethel Spaland, SV Charlois, WCR, Full Speed, REMO, ODB, SEP, HMSH, Wilhelmus en DHL. De eerste vier waren ook al opponenten van Dubbeldam tijdens de gewone competitie. Dubbeldam begint komende zondag al aan de nieuwe reeks met een thuiswedstrijd tegen SV Charlois.

Hoe ziet de ‘promotie-degradatieregeling’ er voor Dubbeldam uit?

* De kampioen en nummer 2 promoveert naar de 2e klasse;

* De nummers 3, 4 en 5 in de eindstand spelen met de nummers 12 en 13 van de 2e klasse C en D een nacompetitie voor 2 plaatsen in de 2e klasse;

* De nummers 6, 7, 8, 9 en 10 blijven derdeklasser;

* De nummers 11 en 12 spelen met de ‘periodekampioenen’ van de 3e klasse laag een nacompetitie voor 2 plaatsen in de 3e klasse.

Noot: De nummers 11 en 12 spelen dus nacompetitie om niet te degraderen naar de VIERDE KLASSE.