Selecteer pagina

In de derde klasse D op het eigen Sportpark Charlois kon Charlois de derby tegen HOV/DJSCR niet winnend afsluiten. In een sfeerloze ambiance door het van overheidswege niet toelaten van toeschouwers en het dichtlaten van de kantine, moest het met een remise genoegen nemen, terwijl er veel meer had ingezeten.
Assistent-trainer Aad Broekhuizen verwoordde het na afloop duidelijk: „Het is zo zonde om dure punten te verspelen. De eerste helft hadden wij afstand moeten nemen, maar de gecreëerde kansen moet je dan wel afmaken”. Daar schortte het inderdaad aan. De thuisclub lag haar wil op aan ‘De Crooswijkers’. Al in minuut één – met de wind in de rug – had het al op een 1-0 voorsprong kunnen komen, echter Paulo Garcia Mendes kopte vrijstaand uit een voorzet van Jeffrey van Veen hoog over. Een kwartier later was het aanvoerder Jeffrey Pols, die op keeper Raafat Abdal Hafez stuitte. Toch kwam Charlois verdiend op voorsprong. Van Veen knalde een vrije trap laag over de grond achter Hafaz; 1-0. Op het halfuur belandde een uitstekende pass van Oualid Doughli bij de goed spelende Bobby Schmidt, die net naast schoot. Charlois creëerde nog een aantal kansen, maar de bal wilde het vijandelijke doel niet vinden. HOV/DJSCR kon een aantal speldenprikjes verrichten in de bres van de verdediging. Nadat aanvaller Kasmi voor buitenspel werd teruggefloten was het niet veel later Jack Elkins, die vlak voor rust de gelijkmaker aantekende. Centrum verdediger Julio Clydesdale tastte mis en Elkins kon profiteren en liet doelman Dennis van Rosendaal kansloos.
GEEN SCHIM
Na de pauze was Charlois geen schim meer van voor de rust. De Crooswijkers kwamen hierdoor ook beter in haar spel en kon naar hartenlust counteren. Hoewel een rommelige fase aanbrak wilde Charlois wel, maar elkaar goed samen vinden was een utopie. HOV/DJSCR kwam dan ook op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd goed opgepikt door Edmelson Andrade Rodrigues en bezorgde zijn ploeg een 1-2 voorsprong. Blijkbaar werd Charlois gelijk wakker en herstelde haar spel. Twintig minuten voor tijd was het dan eindelijk weer raak voor De Oldegaarde bewoners. Schmidt was er als de kippen bij op een goede voorzet van Pols; 2-2. Verder kwam de ploeg van het duo Warner/Broekhuizen niet. In de laatste minuut had men de zege bijna in de knip, maar Clydesdale kon een hoekschop niet goed op het voorhoofd krijgen en de bal werd naast de paal ingekopt. Zuur voor de thuisclub. Het was jammer, dat na zo’n goede eerste helft het de wedstrijd liet kantelen in haar nadeel. Broekhuizen: „De eerste helft was natuurlijk duidelijk voor ons. De tweede helft was stukken minder. Het tweede gedeelte van deze helft herstelden wij ons, maar konden de overwinning niet naar ons toehalen. Het was ook duidelijk voor ons als Technische Staf, dat bepaalde spelers onder hun niveau speelden”.
Bron: facebook Charlois

Volgende wedstrijd