Selecteer pagina

De Dordtse Sportraad neemt afstand van een stelling die wethouder Marco Stam inneemt in een brief aan de gemeenteraad, over de ontwikkeling van sportpark Schenkeldijk. ,,Wat de wethouder schrijft is pertinent onjuist.”

In die brief schrijft de sportwethouder dat het samenbrengen van voetbalvereniging Dubbeldam, korfbalclub Movado en tafeltennisvereniging TTVD in ‘de Paraplu’ een heel beperkte invulling van de Sportparkenvisie zou zijn. ‘De Sportraad steunde het college hierin’, zo stelt Stam.

,,Dat is pertinent onjuist”, reageert voorzitter van de Sportraad Leen van der Klis verontwaardigd. ,,We hebben mei 2017 een advies uitgebracht over de Paraplu, en hebben toen aangegeven juist positief tegenover het plan te staan. Dat wij als Sportraad daarna zijn meegegaan in het nieuwe plan, om sporthal De Dijk te vernieuwen, doet hier niets aan af. Nu lijkt het alsof we de Paraplu nooit gesteund hebben, dat klopt niet.” Van der Klis heeft de wethouder per mail verzocht zijn brief aan de raad te corrigeren, openlijk tijdens een vergadering die volgende week plaatsvindt.

Corrigeren

Dat gaat niet gebeuren, reageert een woordvoerder van de wethouder. ,,Er stond nog veel meer in het advies van de Sportraad, maar dat laat ze nu achterwege”, aldus Marc van Wijnen. In een passage van het advies uit 2017 staat dat de Sportraad het plan van ‘de Paraplu’ vindt voelen als ‘een gemiste kans voor een breder gebruik van het totale sportpark’ en aanstuurt op overleg met andere gebruikers van het park. Ook beoordeelde de Sportraad de plannen destijds als ‘helaas nog niet voldragen en te duur.’

De Sportraad is een onafhankelijk adviesorgaan, dat het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies geeft over sportzaken in de stad.

Onzin

Eerder deze week reageerden de voorzitters van de voetbalclub en tafeltennisvereniging ook al verbolgen op de brief van Stam aan de raad. De wethouder gaf in dezelfde brief ook aan dat de plannen voor nieuwbouw op sportpark Schenkeldijk weer vertraging oplopen, omdat de twee clubs niet meer met hem willen praten. Onzin, volgens vv Dubbeldam en TTVD.

Bron: AD