Selecteer pagina

Een uitbreiding van sporthal De Dijk, zodat daar ook ruimte ontstaat voor korfbalclub Movado en Tafeltennisvereniging Dordrecht (TTVD) en een nieuwe accommodatie voor voetbalclub VV Dubbeldam ten zuiden van de huidige velden. Dat is volgens het gemeentebestuur de beste ontwikkeling voor sportpark Schenkeldijk.

De gezamenlijke sportcampus moet een oplossing zijn voor de accommodatieproblemen van de drie sportverenigingen. Daarvoor zijn verschillende plannen van de clubs en de gemeente de revue gepasseerd, maar een gezamenlijke accommodatie onder de noemer ‘Paraplu’ is door de gemeente onderweg afgeschoten, omdat dit niet haalbaar leek.

Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college zes verschillende scenario’s uitgewerkt. Het college heeft daarbij zelf de voorkeur voor scenario 5: een sportcampus op de Schenkeldijk. Tegelijkertijd is er in de nieuwe sportcampus ook ruimte voor andere sportclubs.

Wethouder Marco Stam schrijft in een reactie zich te realiseren dat niet alle wensen van Movado, TTVD en VV Dubbeldam in dit plan uitkomen. “Maar we moeten ook aan andere verenigingen denken.”

Alle drie de verenigingen hebben nieuwbouw nodig: Movado en TTVD omdat de gemeente de sportparken Patersweg en Corridor wil opheffen, VV Dubbeldam omdat de huidige accommodatie verouderd is. 
Het verbouwingsplan voor de sporthal de Dijk is goedkoper dan het plan van de Paraplu, en biedt volgens de gemeente ruimte voor de clubs. “Zo is voor Movado de combinatie van veld en zaal ideaal, voor TTVD blijft er de mogelijkheid om met Movado ruimtes te delen. VV Dubbeldam gaat in dit plan zelfstandig verder met een eigen nieuwe accommodatie en velden.”

De moeten zelf ook een financiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Sportcampus.

Bron: RTV Dordrecht