Selecteer pagina

Spierpijn van het biljarten

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

DUBBELDAM 3 BOEKT ZAKELIJKE OVERWINNING

Vorige week zondag hadden de mannen van Dubbeldam 3 een vrije zondag. Geen aflasting. Of ook geen vrij programma vooraf.
Nee onze vrienden van FC engnek (lees SC Gastel 5) konden geen team op de been krijgen om richting Dordrecht af te reizen. Een helse teleurstelling.
Want wij hadden natuurlijk wel ontzettend veel zin om ons weer 90 minuten te irriteren aan een team vol met supergepen. Maar helaas. het mocht niet zo zijn.
Hoe dit verder afloopt is maar even de vraag want door de weeks inhalen is helaas geen optie. Aangezien wij heel veel mensen hebben met ontzettend drukke banen.
Denk hierbij aan Keeper Patrick die nooit voor 22:00 thuis is van een gemiddelde werkdag. Ons Corne die er per week 5 harken en 12 schoffels doorheen jast.
En natuurlijk onze Nick. Die het ene succesverhaal aan het andere rijgt voor zijn werkgeverT. Dus nee doordeweeks hebben wij met onze carriere hunters hier absoluut geen tijd voor.
 
De aanloop naar het duel met Jeka liep zoals altijd weer niet zonder horten of stoten. Er was wederom te weinig animo voor een training afgelopen donderdag.
Het begint nu wel schrijnend te worden. Zelden een kudde gepen zo ongetraind rond zien lopen op zondagen. Het vet druipt bij menig een van de kin af maar vooralsnog is dit geen reden om meer te trainen.
Sjoerdje scheurt meer (spieren) af dan de gemiddelde werknemer van Pathe aan kaartjes doet. Arne die moet soms halverwege de trap naar zolder aan het infuus of last een korte pauze in omdat hij het anders niet red.
Nou ja over Nick hoeven we niet uit te wijden. WEL! wel? oke dan…: Nick die loopt weer rond als een aangereden Lucille Werner met stoornissen. Conditioneel zit hij op het level Arne. En voetbaltechnisch begint hij ook wel wat in te leveren.
Maar nee hoor vooralsnog geen reden voor trainen op de donderdag.
 
Ook waren er uiteraard weer een aantal afmeldingen. Welke ik als, ik zeg het nog maar eens, objectief journalist moet benoemen. Want lieve lezers het is niet zo dat ik mensen bewust wil beschadigen.
Ik schrijf slechts op wat ik zie en waarneem. Het is absoluut niet zo dat ik plezier haal uit het beledigen van mensen. Behalve bij Nick, Jespertje en Pieter dan natuurlijk.
Over Pietertje gesproken. Door vrienden (Rocco) vaak liefkozend Grinttegeltje genoemd en door andere vrienden (Ook Rocco) bulldoggie. En door de rest van de club natuurlijk Pietertje Prada.
Dat staat immers op zijn kleding die hij van ons gekregen heeft omdat hij vaste vlaggerT zou worden. Nou beste mensen, heeeeul veel zal je Pietertje niet met een vlag zien staan.
Het is bijna opvallend hoe weinig hij met de vlag in de hand in gesignaleerd. Ook deze week had hij weer allerlei slappe excuses waarom hij er niet zou zijn. Verjaardagje, Woonboulevardje, werk in ploegen en de zonnebanksessies zijn slechts een aantal
smoesjes die hij probeert op te rakelen. Dus mocht u nog iemand weten die wel gezellig is, die wel een plichtsbesef heeft en wel gewoon graag met de vlag in de hand ons versterkt meld u gerust aan.
Aanmelden kan bij Fuhrer@nickwillemstijn.geep . Dank alvast!
 
Ook rots in de branding Niels was vandaag afwezig. Het begint bij hem ook steeds sneuer te worden. Het begon natuurlijk met de overstap van EBOH naar Dubbeldam. Wat in principe al dubieus is.
Maar er bleek al snel een mooi mens te zitten achter de rood-zwarte hart. We proberen hem dus zoveel als mogelijk op te vangen. Maar de laatste maandjes maakt onze allesbehalvewaterdrinker er een potje van.
Hij schijnt dus een huis te hebben gekocht. Deels betaald van die vette transfersom vermoed ik. En vanaf dit moment schermt hij verdomde veel met de kluskaart. En dan bedoel ik niet de kluskaart van de Hornbach.
Maar het excuus. Want iedereen die Niels goed kent weet dat hij het verschil tussen een schroef en een spijker niet eens weet. Maar vandaag wederom afwezig dus. Een groot gelag. Want zoals iedereen weet die ons volgt is Niels in die korte tijd dat hij zwart wit geworden is een onmisbare kracht is voor ons. De looplijnen. De explosiviteit. Het sprintwerk. Het enthousiasme wat er vanaf druipt. De tomeloze inzet. En owee als Nick hem wisselt. Dan baalt Niels enorm. Want het is een winnaar. en dat siert de beste man.
We hopen dat het dus snel klaar is met dit geklus en wij Niels weer gewoon snel mogen zien schitteren achterin.
 
Over Jespertje is denk ik wel even genoeg verteld? Niet? oke dan: Jespertje ontbrak vandaag wederom. Het zit onze olijke snuitert momenteel bepaald niet mee.
De ooit zo hartelijk, goedlachse knaap, wordt momenteel door allerlei ongemakken getroffen. Zodanig dat hij week in week uit zich afmeld. De ooit zo talentvolle linksback met een drive van jewelste is een gepasseerd station.
Momenteel kampt hij nog altijd van duizelingen veroorzaakt door een potje padel. En dan ook nog die muisarm. En natuurlijk die afgefikte snor na dat shotje B-52. En die ingegroeide teennagel die hem nu al jaren teistert. Het is een opstapeling.
Allemaal erg vervelend. En vooral uitzichtloos. Want het zijn zeer nare blessures. Om maar te zwijgen over zijn faalangst. En ja, iemand met zijn talent die faalt nogal veel. Dus die combinatie is bedroevend. En confronterend.
We wensen hem dan wederom veel succes. En doe het vooral rustig aan. Overhaast niets. En we zien je vanzelf wel weer eens. Ohja we spelen doorgaans op zondag als je een keertje wilt komen kijken.
Misschien kan je carpoolen met Weyden, dan ziet hij ook nog eens een wedstrijdje. Hoop wel dat je een cabrio hebt, anders past zijn hoofd vermoedelijk niet onder het dak van de meerijdersstoel.
Hoe dan ook: Jespertje, het gaat je goed, kerel!
 
Gelukkig was er ook goed nieuws te melden. Gokinho is goed door de operatie gekomen en kon vandaag weer meedoen. De artsen waren zeer te spreken over zijn herstel.
“Tuurlijk heb ik ervaring. En ja heb vaker dit soort operaties gedaan. Maar hoe je het ook went of keert het is en blijft een gok. Daar kleven altijd risico’s aan. En in het geval van Jeff kleefde er wel meer aan overigens.
Alles waar hij in een straal van 50 cm vandaan liep bleef er wel aankleven. Maar dit is vanaf nu verleden tijd” aldus Dokter Brouwer uit Medisch Centrum West. “Ik ben enorm opgelucht. Voel mij een vrij mens. Er is echt een last van gok gevallen.
Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben, Gokverdomme, ik wordt gewoon emotioneel nu ik er over praat, zegt Jeffrey eerlijk.
 
Dan hebben we nog probleemgevalletje Arne. Wederom afwezig. Na zijn wisselbeurt tegen Chaam is hij zichzelf volledig verloren. Woedeaanvallen, driftbuien en anger management overvallen hem met enige regelmaat.
Vandaar ook dat hij vandaag niet mee kon doen. “Ik zit nu 6 weken in Bali. In een anger management resort. Normaal is dit 3 weken. Maar zij hebben de ervaring dat met duitse linksbacks dit echt wel 2x zo veel tijd nodig heeft.
“Het is een proces waar ik in zit. Ik moet het zelf doen. Alleen ik kan dit ombuigen naar iets positiefs. Als ik die Nick alleen al zie wil ik hem totaal kapot schoppen. Dat is niet goed. Het probleem is vooral: niemand houdt mij tegen.
Niet bij hem thuis, niet op zijn werk, niet op de voetbal, niet in het Peerdt (kroeg, en kattenaampje van Nick). Gevolg is dus dat ik kan blijven slaan en schoppen. Nee het is een zwaar probleem. Iedereen haat Nick. En dit soort situaties komen zij eigenlijk nooit tegen.En staat dus niet in de theorieboeken van de cursus. Maar ik kom terug. Hernieuwd. Ik ben straks helemaal zen en klaar voor de laatste wedstrijden.” legt Aaaaaaaaarn von W uit.
 
Het was weer flink puzzelen voor Nicksnut en allesnietkunner Cetabever. Zelf zag hij er weer uit alsof was overreden door 4 bussen en onze keeper. Hij was duidelijk weer niet bezig geweest met deze wedstrijd.
Leider/trainer onwaardig natuurlijk. Hij probeerde in de kleedkamer nog wat woorden mee te geven aan de spelers maar helaas is dit niet echt gelukt. Er kwam niet veel meer uit.
Alleen de opstelling: Patje in de goal. Adje, Wap, Sjoerd en Jeroen. Corne, Tak, Sven, Jeff en Koentje B (DBB) voorin met Boyke. Op de bank Enzo (later meer hierover) Nick en onze Turbopinda Michel.
 
De reden dat Enzo vandaag wissel staat is een vrij bijzondere. Dit wil ik jullie trouwen gepenvolgers niet ontnemen. Enzotje heeft namelijk dit weekend een biljartje gelegd. En dit heeft hem enorme spierpijn opgeleverd.
Ja u hoort het goed. Mensen tussen de 86 en de schijndood kunnen dit spel moeiteloos uren per dag spelen met alle ziektes en ongemakken die zij hebben van dien. Maar nee hoor, Enzotje niet. Sterker nog in het Parkhuis schijnen mensen te zijn die ook na hun dood nog gewoon prima kunnen biljarten. Maar dit is door het MT van het Parkhuis niet bevestigd. Maar het geeft wel aan wat de staat van dienst van onze Enzotje is. Een knulletje met een babyface en een lichaam van een 14 jarige (met honger en diarreeklachten) verstopt in het fysieke omhulsel van hoogbejaarde, niet al te sterke, man van 102 jaar oud. Dit gezegd hebbende moest onze Enzo al wel snel het speelveld betreden. Want  (licht uit, trommelgeroffel graag) onze SJoerd moest vandaag na 17 minuut 23 afhaken wegens kramp in de hamstring. Het betekende einde match voor onze muur van Vlees. Gelukkig hadden we DBB wel in de gelederen om de familienaam hoog te houden.
 
Er werd overigens (ja het is een wedstrijdverslag immers) ook nog gevoetbald vandaag. Op veldje 7. We speelde lang niet slecht vandaag en de intenties waren zeker prima. Alleen wat te onrustig aan de bal soms.
Maar we hadden zeker het beste van het spel. En er werden leuke aanvallen op de mat gelegd. Met name onze SleepsensatieSven (SS) had er zichtbaar zin in. En op rechts wilde Boy bewijzen dat hij meer kan dan alleen rechtsback te spelen.
Hij denderde er masaal overheen en zorgde voor het nodige gevaar. Ook DBB deed het prima en was een goed aanspeelpunt. De 1-0 was dan ook de combi Koen – Boy (in het dagelijks leven ook beste vrienden trouwens) die de herziende gok van Jeffey wisten te vinden en deze gokte de bal keurig tegengoks in de verre gokhoek. Keurig gedaan! 0-1.
 
Hierna volgde nog wat kansen via onderandere DBB die snoeihard op de paal volleerde en via Sven die alles goed deed vandaag behalve de afronding. Maar verder gebeurde er weinig spannends maar hadden wij de touwtjes zeker in handen.
In de rust werd er nog wat wissels doorgevoerd. Michel kwam erin voor DBB en uiteraard bleef Nick op het bankie zitten. De tweede helft was eigenlijk idem qua spelbeeld. Hier hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Anders wordt het verslag zo lang 😉
We kwamen via Michel en Corne ook op een riante 3-0 voorsprong en vanaf dat moment was het uitvoetballen geblazen en gebeurde er nog maar weinig geks. DBB kwam er nog even in voor (ex)Gokinho maar we gaven niks meer weg en haalde zodoende zakelijk de overwinning binnen en konden met een goed gevoel terugkeren naar Dordrecht.
 
al met al een prima zondagje. Lekker gespeeld. 3 puntjes. volgende week vrij en dan mogen we 16 april weer aantreden tegen UVV. Thuis om 11:00.
Uit was het een waar spektakel (4-5) waar nog menig ulvenhouter een hoge hartslag van krijgt dus kom zeker kijken.
Voor nu nog een fijn weekend en tot de volgende!!
 
Perschef DD3

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer